در حمله به عبادتگاه سیک‌ها در کابل: ۲۵ کشته و ۸ زخمی / داعش به عهده گرفت

به گزارش رکنا، در نتیجه حمله یک بمب‌گذار انتحاری به عبادتگاه اقلیت سیک‌ها در کابل، دست‌کم ۲۶ نفر کشته و ۸ نفر دیگر زخمی شدند.

وزارت داخله/کشور افغانستان می‌گوید این حمله با کشته شدن مهاجم به پایان رسیده است.

گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است. گروه طالبان گفته در این حمله نقشی نداشته‌ است.

این حمله امروز (چهارشنبه، ششم حمل/فروردین) حوالی ساعت هشت صبح به وقت محلی آغاز و تقریبا پس از شش ساعت درگیری به پایان رسید.

سخنگوی وزارت داخله اگرچه در نخست گفته بود احتمالا شمار مهاجمان چهار نفر باشد، اما پس از آن از کشته شدن دو مهاجم خبر داد ولی اکنون پس از پایان درگیری‌ها، گفته شد مهاجم فقط یک نفر بوده است.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی پیشین افغانستان که خود را برنده انتخابات ریاست جمهوری این کشور می‌خواند ضمن محکوم کردن حمله به سیک‌ها، گفته است: "تروریستان جنایتکار تلاش دارند که پای منازعات مذهبی و اجتماعی را به افغانستان بکشانند اما آنها محکوم به شکست هستند."

سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان حمله تروریستی روز چهارشنبه ۶ فروردین، توسط مهاجمان مسلح علیه معبد هندوها در شهر کابل که طی آن عده‌ای از شهروندان سیک افغانستان کشته و زخمی‌شده‌اند را به شدت محکوم و همدردی خود را با خانواده‌های قربانیان این حادثه دردناک اعلام کرد.

سفارت آمریکا در کابل نیز این حمله را محکوم کرده و گفته که صلح در افغانستان تنها زمانی خواهد آمد که مردم در این کشور اختلافات‌شان را با زبان حل کنند نه با اسلحه.

نیروهای ناتو در افغانستان نیز گفته این حمله نشان می‌دهد که افغانستان نیاز به یک آتش‌بس سرتاسری دارد و این که دلیلی است برای این که چرا این نهاد به پیشبرد روند صلح که به خشونت‌ها پایان خواهد داد، تاکید دارند.

سفارت پاکستان در کابل نیز با محکوم کردن این حمله، آن را "تروریستی" خوانده است.

سفارت هند در کابل نیز این حمله را "فجیع و بزدلانه" خوانده و محکوم کرده است.

تقریبا دو سال پیش در تابستان ۱۳۹۷ نیز شهروندان سیک و هندوی افغانستان هدف یک حمله انتحاری قرار گرفتند. محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان هیاتی از سران سیک‌ها را برای دیدار به جلال آباد شهری ناامن در شرق کشور دعوت کرد. هیاتی از مهمترین چهره‌های سیک همین که پشت در مقر ملاقات رسید، مهاجم انتحاری خود را کنار خودروی حامل آنها منفجر کرد. در این حمله ۱۹ نفر کشته و ۲۱ نفر زخمی شدند.

گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش مسئولیت این حمله نیز را به عهده گرفته بود.

هندوها و سیک‌ها برای قرن‌ها در افغانستان زندگی کردند، پیش از دهه هفتاد حدود ۲۵۰ هزار خانواده سیک و هندو در چند شهر افغانستان زندگی می‌کردند اما در جریان جنگ‌های داخلی مهاجرت آنها آغاز شد و تاکنون ادامه دارد. اکنون کمتر از صد خانواده و اکثریت سیک‌ها در چند شهر محدود در این کشور زندگی دارند.

ناامنی، فقر، عدم دسترسی به آموزش و پرورش و بی‌سرپناهی از مهمترین مشکلاتی است که آنها از آن شاکی‌اند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 553918 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟