روبات هوشمند در جراحی کیسه صفرای خوک: آیا این پایان پزشکی سنتی است؟

به گزارش رکنا، یک روبات هوشمند به نام SRT-H توانسته با استفاده از فناوری یادگیری ماشین (ML) و بدون نیاز به دخالت انسان، مراحل پیچیده جراحی خارج‌سازی کیسه صفرا از بدن یک خوک مرده را با دقت بسیار بالا انجام دهد. این روبات تنها با مشاهده ویدئوهای جراحی آموزش دیده و اکنون توانایی انجام عمل‌های پیچیده را پیدا کرده است.

عملیات جراحی توسط فناوری نوین

براساس گزارش‌ها، کیسه صفرا در قالب هشت عمل مختلف توسط این روبات با موفقیت حذف شد. نکته قابل‌توجه این است که SRT-H از همان الگوریتم‌های یادگیری ماشینی استفاده می‌کند که در نرم‌افزار چت جی‌پی‌تی به کار رفته‌اند. بنابراین، این روبات قادر است به فرمان‌های صوتی پرسنل پزشکی پاسخ دهد، در طول عمل خود را اصلاح کند و به صورت مداوم یاد بگیرد.

دیدگاهی به آینده جراحی خودران

پژوهشگران دانشگاه جانزهاپکینز بر این باورند که فناوری به‌کاررفته در این روبات می‌تواند ظرف دهه آینده روی انسان‌ها نیز آزمایش شود. هدف نهایی، توسعه سامانه‌های جراحی خودران است که بتوانند در محیط‌های پزشکی واقعی و پیچیده تصمیم‌گیری کرده، عمل‌های جراحی را با کمترین میزان خطا انجام دهند.

توسعه مهارت‌های روبات جراح

برنامه‌های آینده شامل گسترش مهارت‌های این روبات در انجام انواع جراحی‌ها و آموزش بیشتر است تا به صورت مستقل‌تر عمل کند. شاید روزی فرا برسد که این روبات بتواند بدون نیاز به نظارت یا راهنمایی، جراحی‌های موفق را انجام دهد. جان مک‌گراث، یکی از کارشناسان برجسته جراحی روباتیک در بریتانیا، نتایج این پروژه را بسیار امیدوارکننده خوانده است.

  • دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت: پزشکیان در بمباران جلسه شعام مجروح شد + فیلم

وبگردی