چگونه مصرف برق خانگی را کنترل کنیم؟ / میزان مصرف انواع وسایل برقی

به گزارش رکنا، سخنگوی صنعت برق کشور امروز گفت: براساس پیش بینی‌ها اوج بار مصرف برق در هفته پیش رو به ۶۰ هزار مگاوات می‌رسد که یک رکورد در مصرف برق کشور محسوب می‌شود.

مصطفی رجبی ادامه داد: هفته آینده صنعت برق کشور امکان تولید ۵۴ هزار مگاوات برق در پیک مصرف را دارد و اختلاف بین مصرف و تولید باید به وسیله مدیریت مصرف جبران شود.

سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به استقرار هوای گرم در کشور طی هفته آینده افزود: با توجه به اینکه مطابق با اطلاعات هواشناسی در هفته آتی گرمای بسیار قابل توجه و پایداری در کشور حاکم است، پیش بینی می‌شود میزان مصرف برق در کشور از مرز هشدار عبور کرده و به نقطه بحرانی برسد.

در حالی سخنگوی صنعت برق کشور درخصوص قطعی گسترده برق در هفته بعد هشدار داده است که رضا اردکانیان وزیر نیرو در حاشیه جلسه هیات دولت امروز ضمن کاهش صادرات برق کشور، گفت: از ۷۳ هزار مگاوات ظرفیت گرمایی ما یک کاهش توان خروجی داشتیم، گرمای زودرس، کاهش در برق آبی ها و رمز ارزها باعث مشکلاتی شد. ما ماینرهای داشتیم که انرژی مصرفی آن را ۳۰۰ مگاوات بود اما با بررسی‌های جهانی مشخص شد ۱۰ درصد مصرف جهانی برق برای رمز ارزها برای ایران است. بیش از ۳۰۰هزار توافقنامه با مصرف کنندگان برق به امضا رساندیم تا از برق ارزان و رایگان در زمان اوج مصرف استفاده کنند. تلاش‌های شبانه روزی در حال انجام است و صادرات را کاهش دادیم و حتی سعی داریم بر اساس قراردادها به صفر برسانیم و واردات را انجام دهیم.

میزان مصرف انواع وسایل برقی

۱. سرمایش مرکزی: ۵۰۰۰ وات

۲. ماشین لباسشویی: ۲۵۰۰ وات

۳. کولر گازی: ۲۴۰۰ وات

۴. ماشین ظرفشویی: ۲۰۰۰ وات

۵. اتو بخار: ۱۸۰۰ وات

۶. سشوار: ۱۲۰۰ وات

۷. اتو: ۱۱۰۰ وات

۸. جاروبرقی: ۱۰۰۰ وات

۹. ماشین خشک‌کن لباس: ۱۰۰۰ وات

۱۰. اتو: ۱۰۰۰ وات

۱۱. سماور برقی: ۱۰۰۰ وات

۱۲. پلوپز: ۸۰۰ وات

۱۳. مایکروفر: ۹۰۰ وات

۱۴. کولر آبی: ۶۰۰ وات

۱۵. چرخ گوشت: ۵۰۰ وات

۱۶. غذاساز: ۵۰۰ وات

۱۷. کامپیوتر شخصی: ۲۵۰ وات

۱۸. تلویزیون پلاسما ۴۲ اینچ: ۲۸۰ وات

۱۹. تلویزیون معمولی: ۱۸۰ وات

۲۰. چرخ خیاطی: ۱۰۰ وات

۲۱. پنکه: ۸۰ وات

۲۲. لامپ مهتابی: ۴۰ وات

۲۳. لامپ کم‌مصرف: ۲۰ وات

جزئیات مهم درخصوص مصرف برق

ساعات اوج مصرف بین ۱۲ ظهر تا ساعت ۱۶ و هم‌چنین از غروب آفتاب تا حدود ساعت ۲۲ شب است.

اگر می‌خواهیم سهمی در کاهش احتمال قطعی برق و کاستن از رنج هم‌وطنان خود داشته باشیم، سعی کنیم:

وسایل ردیف ۱ تا ۱۳ را در ساعات اوج مصرف روشن نکنیم.

عمده‌ترین مصارف تابستان ناشی از کولرهای گازی است. هم‌وطنان استان‌های شمالی و جنوبی ما واقعاً به استفاده از کولرهای گازی نیاز دارند، اما در سایر استان‌ها واقعاً می‌توانیم با یک پنکه ۸۰ واتی، گرمای هوا را تعدیل کرده و از روشن کردن کولر گازی ۲۴۰۰ واتی خودداری کنیم.

اگر به هر دلیلی مایلید کولر گازی روشن کنید، لطفاً کولر را روی دمای ۲۶ درجه تنظیم کنید.

به کودکان، بیماران، کارگران، سالمندان و همه هم‌وطنانی فکر کنید که بر اثر ناهمراهی ما در رنج و سختی قرار خواهند گرفت.

پی‌نوشت: قطعی برق این روزها رنج‌آفرین است. هر قطعی برق یعنی کودکانی که بر اثر گرما رنج می‌کشند، کارگرانی که ساعاتی بیکار می‌شوند و دستمزدی را از دست می‌دهند، بیمارانی که در مراکز درمانی معرض تهدید قرار می‌گیرند، و خلاصه هم‌وطنانی که آزار می‌بینند. برخی به هر دلیلی در «آگاهی انکار» فرو رفته‌اند و بر اثر ناامیدی یا هر دلیل دیگری قصدی برای کمک کردن به بهبود شرایط ندارند. نظر این گروه محترم است.

اما دسته دومی هستند که فکر می‌کنند در این شرایط باید به فکر ایران بود و کوشید تا مردم کمترین رنج و ناراحتی را تحمل کنند. دانستن اعداد میزان مصرف برق مصرفی وسایل برقی به این عده کمک می‌کند تا تصمیم بهتری درباره مصرف‌شان بگیرند. اعداد بالا را از سایت شرکت‌های توزیع برق استخراج کرده‌ام و به ترتیب از پرمصرف‌ترین به کم‌مصرف‌ترین وسایل مرتب شده‌اند.برگرفته از کانال محمد فاضلی / آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

کدخبر: 695106 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟