اصفهان از ظرفیت های خوبی در حوزه گردشگری برخوردار است

به گزارش رکنا از اصفهان؛ گیولا پتو روز در دیدار با مدیران شهری اصفهان با بیان اینکه سال جاری مصادف با صدمین سالگرد برقراری روابط رسمی دیپلماتیک بین دو کشور ایران و مجارستان است؛ گفت: روز رسمی این مناسبت تاریخی ۲۴ آگوست برابر با اوایل شهریور در تقویم ایران است و لذا از دیدگاه ما، کل سال جاری به‌عنوان سال گرامیداشت این پیوند تاریخی در نظر گرفته شده است.

وی با اعلام اینکه مجارستان در حال برنامه‌ریزی برای افزایش رفت‌وآمدهای سیاسی، اقتصادی و تجاری میان دو کشور است، افزود: در نظر داریم دفتر همکاری‌های اقتصادی مشترک میان ایران و مجارستان در کشور ما ایجاد شود که بخشی از این همکاری‌ها ماهیتی دیپلماتیک و سیاسی دارد و در کنار آن‌ها، نشست‌ها و مجامع اقتصادی نیز برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: هرچند هنوز تاریخ دقیق برگزاری این نشست مشخص نشده است، اما در حال رایزنی و برنامه‌ریزی در این زمینه هستیم.

۶۱۷ دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های مجارستان تحصیل می کنند

سفیر مجارستان در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور دانشجویان ایرانی در مجارستان گفت: بسیاری از دانشجویان ایرانی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، مهندسی، علوم انسانی و زبان مشغول به تحصیل در کشور ما هستند و مجارستان هم‌اکنون در میان ۱۰۰ کشور برتر جهان در حوزه شاخص‌های کیفیت آموزش قرار دارد و حدود ۶۱۷ دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ما مشغول تحصیل هستند.

وی ادامه داد: برنامه‌ای در حال اجرا است که هزینه‌های کامل تحصیل دانشجویان را پوشش می‌دهد و این برنامه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعال است و دانشجویان حتی ماهانه کمک‌هزینه‌ای نیز دریافت می‌کنند و طی هفت سال گذشته، بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر از ایران برای این برنامه درخواست داده‌اند و در نهایت ۲۰۰ نفر با ارزیابی اولیه وزارت علوم ایران برای پذیرش در دانشگاه‌های مجارستان معرفی می‌شوند.

سفیر مجارستان در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: این دانشجویان در آینده سفیران فرهنگی دو ملت خواهند بود، بنابراین در سفارتخانه مجارستان نگاه بسیار مثبتی به این همکاری‌ها داریم و در تلاش هستیم پیوندهای علمی و فرهنگی را در کنار مناسبات سیاسی توسعه دهیم.

پتو با تأکید بر اینکه دو کشور با وجود بعضی تفاوت‌های سیاسی، همچنان ارتباطی باز، محترمانه و سازنده دارند، گفت: تهران و بوداپست بر پایه منافع مشترک در مسیر توسعه دیپلماسی اقتصادی، فرهنگی و دانشگاهی گام برمی‌دارند.

وی با اشاره به پتانسیل‌های اقتصادی ایران اضافه کرد: اگرچه تمرکز اصلی اقتصاد مجارستان روی اروپا قرار دارد، اما علاقه‌مند به گسترش روابط اقتصادی با ایران در حوزه‌هایی همچون دارو، مواد اولیه، کشاورزی، آب، پسماند و مدیریت منابع طبیعی هستیم و شرکت‌های فعال در زمینه بازیافت و مدیریت منابع آبی می‌توانند نقش مؤثری در ایران ایفا کنند.

وی با اشاره به ساختار اقتصادی کشورش گفت: بیشتر شرکت‌های فعال اقتصادی ما به‌صورت خصوصی اداره می‌شوند؛ البته بعضی شرکت‌ها چندملیتی هستند یا مالکانی از سایر کشورها دارند، اما در نهایت بهره‌وری و کیفیت عملکرد آن‌ها در سطح بالایی قرار دارد، همچنین مشاور اقتصادی سفارت مجارستان در ایران فردی فعال است که آماده همکاری در حوزه معرفی فرصت‌های اقتصادی است.

آمادگی اصفهان برای تعامل با مجارستان در حوزه فرهنگی‌، سلامت، صنایع دستی و گردشگری

همچنین کمال حیدری در این دیدار با تأکید بر ظرفیت‌های متنوع و منحصربه‌فرد شهر اصفهان اظهار کرد: با توجه به جایگاه اصفهان به‌عنوان یکی از استان‌های پیشرو در عرصه‌های صنعتی، سلامت و صنایع غذایی، این شهر می‌تواند نقش مؤثری در پاسخگویی به دغدغه‌هایی ایفا کند که از سوی سفیر مجارستان مطرح شده‌اند.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد بسترهای احساسی و اجتماعی برای توسعه ارتباطات فرهنگی و اقتصادی افزود: آنچه بیش از همه در ایجاد تعامل پایدار میان دو کشور مؤثر است، فراهم‌سازی شرایطی است که احساس آرامش، تعلق‌خاطر و ارتباط انسانی را میان شهروندان و نخبگان دو جامعه تقویت کند؛ چراکه این نوع از پیوندهای نرم، مقدمه‌ای بسیار مؤثر برای بسط همکاری‌های بعدی در حوزه‌های اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و گردشگری خواهد بود.

معاون فرهنگی شهردار اصفهان و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ معرفی شده و عنوان «شهر خلاق صنایع‌دستی» را از سوی یونسکو دریافت کرده است، تاکید کرد: جایگاه ویژه اصفهان در حوزه گردشگری نه‌تنها از جنبه فرهنگی، بلکه به‌عنوان یک صنعت مؤثر در توسعه اقتصادی و تعاملات بین‌المللی، می‌تواند مورد توجه کشورهایی همچون مجارستان قرار گیرد.

وی گفت: اصفهان، به‌همراه دو شهر تاریخی شیراز و یزد، در سال گذشته با ایجاد یک مثلث گردشگری مشترک، گامی مهم در راستای تقویت ظرفیت‌های فرهنگی و اقتصادی برداشت و این همکاری سه‌جانبه با هدف آشنایی هرچه بیشتر گردشگران خارجی با فرهنگ، تاریخ و هنر ایران طراحی شده است و می‌تواند الگوی مناسبی برای توسعه تورهای ترکیبی معرفی شهرهای فرهنگی ایران باشد.

وی اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه‌های عکس میان دو شهر، یکی دیگر از اقدامات مؤثر و ملموس برای ایجاد پیوندهای فرهنگی است که می‌تواند به آشنایی عمیق‌تر ملت‌ها منجر شود

اخبار تاپ حوادث

وبگردی