بررسی پیشنهاد‌های اعضای تشکل‌های دانش‌آموزی در کمیسیون‌های تخصصی شورا/ کمرنگ شدن جایگاه مدیریت شهری و مدیریت شورایی در کشور

به گزارش رکنا از اصفهان؛محمد نورصالحی در نطق پیش از دستور صد و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان با گرامیداشت ۱۳ آبان، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش آموز، اظهار کرد: به همین مناسبت امروز میزبان تعدادی از دانش‌آموزان شهر اصفهان در تشکل‌های مختلف دانش آموزی بودیم. این دانش آموزان آینده سازان کشور ما هستند و امیدواریم با تجلی باورها و آرمان‌های آن‌ها به دوره‌های شکوهمند جمهوری اسلامی نیل پیدا کنیم.

وی افزود: این روزها تجاوزات ددمنشانه آمریکا و اسرائیل علیه مردم غزه را می‌بینیم، حضور مردم در راهپیمایی روز گذشته نشان از همبستگی مردم ایران با ملت مظلوم غزه دارد. جنایتکاران جهان همه در ظلم و ستم به این مردم مظلوم یکپارچه هستند و ما نیز با وحدت خود حامی این مردم ستم‌دیده هستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به برخی دغدغه‌های اعضای تشکل‌های دانش آموزی گفت: کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان جایگاه خوبی برای دعوت از افرادی است که در این زمینه دیدگاه‌ها و نکاتی دارند. مسائلی که خانواده‌ها هر روز با آن روبرو هستند و می‌توانند در این جلسات دیدگاه‌های خود را برای حل مشکلات شهری بیان کنند.

وی بیان کرد: کمیسیون‌های مختلف شورای اسلامی شهر اصفهان مسائل مطرح شده از سوی اعضای تشکل‌ها در حوزه‌های تخصصی را بررسی و دسته بندی کنند تا پیرامون آ‌ن‌ها بحث و بررسی لازم صورت گیرد.

کمرنگ شدن جایگاه مدیریت شهری و مدیریت شورایی در کشور

نور صالحی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اجلاس کلانشهرها در مشهد اظهار کرد: در قوانین مجلس و بخش‌نامه‌های دولت شاهد کمرنگ شدن جایگاه مدیریت شهری و مدیریت شورایی در کشور هستیم، این بزرگ‌ترین چالشی است که در اجلاس مشهد به آن اشاره کردیم. درخواست ما این بود که حداقل بندهای موجود در برنامه ششم در خصوص مدیریت شهری باقی بماند.

وی افزود: طبق قانون بودجه سالیانه و برنامه توسعه اول باید به شورای عالی استان‌ها برود و سپس راهی مجلس شود، متأسفانه برنامه هفتم نیز به شورای عالی استان‌ها نرفته است و این به رغم اهمیتی است که امام خمینی (ره) برای شوراها قائل بودند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تمدید بند ط تبصره ۶ قانون بودجه تا پایان سال مالی ۱۴۰۲، محدود نشدن مدیریت شهری در اساسنامه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، توسعه حمل و نقل عمومی، بازآفرینی شهری، مدیریت پسماند، سامان‌دهی حاشیه نشینی، اجرای قانون هوای پاک و پیگیری تکالیف دولت در این زمینه که در برنامه هفتم هیچ اشاره‌ای به آن نشده است از جمله مسائلی است که در این جلسه مطرح کردیم.

اجازه واردات اتوبوس به شهرداری‌ها داده شود

وی با اشاره به مشکلات حمل و نقل بیان کرد: امروز نیز دانش آموزان بر شلوغی اتوبوس‌ها تاکید کردند. در سال ۱۴۰۰، ۱۴۰ اتوبوس با کمک وزارت کشور خریداری کردیم که هنوز تحویل داده نشده است. درخواست کردیم که این اتوبوس‌ها تامین شود و اگر تولیدکنندگان داخلی توان ندارند اجازه واردات داده شود. همچنین به شهرداری‌ها اجازه داده شود که حداقل به اندازه ۲۰ درصد نیاز خود اتوبوس نو یا کارکرده وارد کنند.

نورصالحی با بیان اینکه قانون حمایت از سامانه‌های ریلی باید به صورت کامل اجرا شود، گفت: در قانون ذکر شده که برق مصرفی حمل و نقل عمومی با حداقل تعرفه باشد که اکنون اجرا نمی‌شود. همچنین ایجاد شبکه فیبر نوری و دولت الکترونیک در همه شهرها مورد تاکید است به نحوی که منافع مدیریت شهری نیز لحاظ شود.

اصفهان با مشکل تأمین آب برای فضای سبز مواجه است

وی با بیان اینکه در اصفهان با مشکل تأمین آب برای فضای سبز مواجه هستیم، گفت: وزارت نیرو طبق قانون باید پساب به شهرداری‌ها بدهد که اکنون فاضلاب خام تحویل داده می‌شود. برای ایجاد تصفیه خانه این پساب اوراق مشارکت لازم است که دولت باید کمک کند.

وی افزود: امروز کانال ارتباطی مدیریت شهری در بیش از ۱۲۰۰ شهر، کانالی بسیار ضعیف و از طریق سازمان شهرداری‌هاست که معمولا ارتباطات یک طرفه و به ضرر شهرهاست. اگر امروز به مشکلات پاسخ داده نشود در آینده نظام با مشکلات ناشی از این شرایط دچار خواهد شد

اصفهان /بهمن راعی

کدخبر: 944078 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟