پیشرفت ۸۸ درصدی آبرسانی تالوار به همدان

به گزارش رکنا از همدان؛ رضا اخلاص مند اظهار کرد: آبرسانی از تالوار در 17 سال گذشته پیشرفت 32 درصد داشته و در دولت سیزدهم به 88 درصد رسیده است؛ به عبارتی این پروژه در 17 ماه اخیر با 56 درصد پیشرفت فیزیکی همراه بوده است.

وی افزود: آبرسانی از تالوار مهم ترین پروژه آبرسانی همدان است که کل خط انتقال 148 کیلومتر آن صد درصد اجرایی و لوله گذاری انجام شده، همچنین خط بای پس آن نیز تکمیل شده است.

 پیشرفت 90 درصدی ایستگاه های پمپاژ آب خط تالوار به همدان 

 مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه در مسیر خط انتقال آب تالوار به همدان سه ایستگاه پمپاژ آب ایجاد شده است، بیان کرد: در حال حاضر ایستگاه اول و دوم این خط پیشرفت 90 درصدی و ایستگاه سوم نیز پیشرفت بالای 80 درصد دارد.

اخلاص مند ادامه داد: مجموع ارتفاع ایستگاه های پمپاژ آب ایجاد شده 576 متر است به طوریکه ارتفاع ایستگاه اول و دوم 220 متر و ایستگاه سوم 136 متر است.

وی عنوان کرد: پمپ ها، و تابلو برق ایستگاه ها نصب شده و تنها یک سری محوطه سازی باقی مانده که درصورت تامین اعتبارات به موقع، به طور کامل انجام می شود.

تخصیص اعتبار 886 میلیارد تومانی به تالوار تا پایان سال 1400 

این مقام مسئول با بیان اینکه از هزار و 118 میلیارد اعتبار تالوار در سال 1400 حدود 886 میلیارد تومان آن تخصیص و هزینه شده است.

اخلاص مند افزود: برای تکمیل پروژه آبرسانی از تالوار در خال حاضر هزار و 986 میلیارد اعتبار نیاز است که در صورت تزریق شدن پروژه فوق صددرصد پیشرفت فیزیکی خواهد داشت.

 تصفیه خانه مهاجران چشم انتظار هزار و 160 میلیارد تومان اعتبار 

وی در خصوص آخرین وضعیت تصفیه خانه مهاجران نیز بیان کرد: برای استفاده از ظرفیت نهایی آب در تصفیه خانه مهاجران به دستگاه اوزون زنی و محوطه سازی نیاز داریم که حدود هزار و 1160 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

این مقام مسئول اذعان کرد در حال حاضر 900 تا 950 لیتر آب در ثانیه توسط تصفیه خانه مهاجران تصفیه می شود که اگر اعتبار مورد نظر تزریق شود امکان بهره برداری از هزار و 800 لیتر آب در پاییز امسال محقق می شود.

 سختی آب تالوار 1000 میلی گرم بر لیتر است 

اخلاص مند در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص میزان سختی آب تالوار که وارد مدار آب شرب همدان شده است نیز گفت: سختی آب تالوار 1000 میلی گرم بر لیتر است که در محدوده استاندارد سختی آب مورد تایید آزمایشگاه های معتبر کشور قرار دارد.

وی در بخش دیگر از سخنان خود، عنوان کرد: با تزریق آب ژاول آرسنیک و کلرزنی این امکان ایجاد می شود که آرسنیک در آب تالوار را به حد صفر برسانیم ولو اینکه در آبی که در خال حاضر تحویل شبکه توزیع استان شده هم سالم و استاندارد است.

 اگر منابع آبی استان پرآوازه شود آبگیری از تالوار را کم می کنیم 

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان همدان همچنین تاکید کرد: آب از تالوار برای همدان هزینه بهره برداری و انتقال بالایی دارد چه از نظر برق رسانی و چه سایر زیرساخت ها بنابراین اگر منابع آبی موجود به حد و اندازه جوابگویی باشد از انتقال بین حوزه ای کم می کنیم.

وی افزود: باتوجه به جمعیت همدان در حال حاضر آبرسانی از تالوار به همدان یک نیاز اساسی است چرا که چندین سال است منابع آبی استان سیر کاهشی داشته و سال به سال با کاهش آورد رودخانه در بالادست سد اکباتان که منبع اصلی تامین آب شرب همدان است مواجه هستیم. 

 آبرسانی تالوار به کبودراهنگ 600 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد 

اخلاص مند همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر آبرسانی آب تالوار به شهرستان کبودراهنگ نیز گفت: مطالعات دریافت مجوز ماده 23 این پروژه در حال انجام است که اگر تایید شود از محل خط آبرسانی تالوار با تخصیص اعتبار 600 میلیارد تومانی انجام خواهد شد.

 کاهش شدید منابع آب زیرزمینی استان همدان 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه از نظر منابع آب سطحی و زیر زمینی منابع غنی‌ آب زیرزمینی در استان همدان نداریم، گفت: از 14 دشت استان، 7 دشت در محدوده مطالعاتی ممنوعه است و سفره‌های زیرزمینی در همه محدوده‌های استان سیر کاهشی پیدا کرده و منابع آب‌های زیرزمینی در دشت‌های استان شدیدا کم شده است.

اخلاص مند همچنین در خصوص افت تراز آب های زیر زمینی استان همدان، عنوان کرد: متوسط افت تراز آب‌های زیرزمینی نسبت به سال گذشته در استان همدان در دشت همدان- بهار، به 1.5 متر رسیده است.

وی افزود: این میران در دشت کبودراهنگ 40 سانتی متر، دشت رزن- قهاوند 37 سانتی متر و دشت ملایر بیش از یک متر گزارش شده است.

 ذخیره کنونی سد اکباتان 6.5 میلیون مترمکعب است 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه امسال آورده سد اکباتان 18.9 میلیون متر مکعب گزارش شده است، گفت: ذخیره کنونی سد اکباتان 6/5 میلیون مترمکعب است.

اخلاص مند افزود: آورده سد اکباتان در سال گذشته 19.6 میلیون مترمکعب بود که امسال روند کاهشی داشته با این حال با مدیریت مصرف و تامین آب صورت گرفته در استان همدان مشکل آب نداشتیم.

 افزایش 25 درصدی بارش ها در همدان نسبت به سال گذشته 

وی همچنین در خصوص وضعیت میانگین بارش های استان نیز گفت: امسال بارش ها در همدان 25 درصد نسبت به کوتاه مدت با 289 میلی متر بارندگی افزایش داشته اما نسبت به بلند مدت 16 درصد کاهش یافته است.

اخلاص مند عنوان کرد: استان همدان در سه حوزه آبریز قرار دارد که 55 درصد فلات مرکزی، 34 درصد کرده و 11 درصد در سفید رود بزرگ است.

 تعریض 600 کیلومتری رودخانه های استان همدان 

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان همدان در خصوص تعریض رودخانه های استان همدان نیز بیان کرد: در استان ما 1500 کیلومتر رودخانه وجود دارد که در حال حاضر 600 کیلومتر آن تعیین حریم و تعریض شده است.

اخلاص مند در خصوص تعریض رودخانه گنجنامه نیز گفت:درصورتی‌که کمیسیون ماده 100 اعلام نظر کند، بازگشایی و ساماندهی مسیر این رودخانه انجام خواهد شد.

  پیشرفت 70 درصدی سد خرمرود  

وی در خصوص آخرین وضعیت سد خرمرود نیز گفت: سد خرمرود از سال 96 به روش فاینانس داخلی شروع شد و با هدف تامین آب شرب 55 روستا احداث گردید که در حال حاضر 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

این مقام مسئول افزود: تکمیل سد خرمرود نیازمند 140 میلیارد تومان اعتبار است.

وی با اشاره به اینکه حجم سد خرمرود 8 میلیون متر مکعب است، بیان کرد: خرمرود سد خاکی با هسته رسی با طول تاج 710 متر و در بالاترین نقطه عرض تاج 9 متر است.

اخلاص مند ادامه داد: اگر اعتبار مورد نیاز تامین شود آبگیری از این سد تا پایان سال انجام خواهد شد و سال آینده به بهره برداری می رسد.

 حجم آب تنظیمی سد گرین 22 میلیون متر مکعب است 

این مقام مسئول در خصوص سد گرین نیز گفت: حجم آب تنظیمی سد گرین 22 میلیون متر مکعب است که 19 میلیون متر مکعب آن برای شرب و مابقی برای تامین اراضی پای آب سد است.

وی همچنین اذعان داشت: این سد معضلات و معارض اجتماعی دارد که اگر مرتفع شود پیمانکار خوبی پای کار انجام عملیات عمرانی آن است و با ابلاغ اعتبارات به موقع سد پیشرفت خوبی خواهد کرد.

اخلاص مند در پایان گفت: ساماندهی بندهای سنتی بالادست سد اکباتان، انتقال آب از دره مرادبیک برای تامین آب شرب همدان، کنترل بالانست رودخانه عباس آباد از دیگر منابع برای تامین آب شرب است که فعلا اعتبارات آن تامین نشده که اگر تامین شود از این منابع برای تامین آب شرب به زودی بهره برداری خواهیم کرد.

عارفه سلیمانی فرد/همدان

کدخبر: 927108 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟