تولید سالانه ۳۰ هزار تن فروسیلیکون منگنز در ازنا

به گزارش رکنا از لرستان؛ فرهاد زیویار امروز در حاشیه کلنگ زنی طرح‌تولید فرو سیلیکون منگنز ازنا در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیت منحصر به فرد منطقه ویژه اقتصادی، اظهار کرد: زیرساخت‌های صنعتی، اقتصادی و معافیت های مالیاتی و گمرکی شرایط خوبی را برای سرمایه‌گذاری ویژه فراهم کرده است.

وی افزود: امروز نیز عملیات اجرایی طرح فرو سیلیکون منگنز با سرمایه‌گذاری ریالی به مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان و سرمایه گذاری ارزی ۴/۸ دهم میلیون یورویی آغاز شد.

استاندار لرستان گفت: این مجموعه قرار است در سه فاز سالانه ۳۰ هزار تن فرو سیلیکون منگنز تولید کند.

زیویار بیان کرد: در فاز اول طرح که قرار است تا پایان سال به بهره‌برداری برسد، ۱۲ هزار تن فرو سیلیکون منگنز تولید می‌شود.

فرو سیلیکو منگنز چیست؟

فرو سیلیکو منگنز (FeSiMn) فروآلیاژی است که در ترکیبات خود دارای سیلیکون و منگنز است. این فروآلیاژ دارای مقادیر زیادی منگنز در ترکیبات خود بوده که می‌توان آن را از حرارت دادن و مخلوط کردن سنگ منگنز با سیلیسیوم در کوره‌ها به دست آورد. این آلیاژ به‌صورت معمول بین 12 تا 16 درصد سیلیسیم و بین 50 تا 70 درصد منگنز دارد. از آن جایی که در فرو سیلیکو منگنز هر دو عنصر سیلیسیوم و منگنز حضور دارند، خواص خودشان را به این فروآلیاژ بخشیده‌اند.

ازاین‌رو می‌توان از فرو سیلیکو منگنز به‌عنوان کمک بار برای تولید فولادهای کم‌کربن نیز استفاده کرد. سیلیس منگنز می‌تواند سیلیسیم اضافی موردنیاز را به فرایند تولید اضافه کرده و از اکسیداسیون بیشتر جلوگیری کند. در کنار این مورداستفاده از این ماده باعث خواهد شد تا برخی از خواص مکانیکی فولاد میز بهبود پیدا کند. از دیگر موادی که در فرو سیلیکو منگنز حضور دارد می‌توان به آهن، فسفر و کربن اشاره کرد.

نوع دیگری از این ماده وجود دارد که با نام فرو سیلیکو منگنز با کربن پایین شناخت می‌شود که در ترکیبات خود دارای منگنز، سیلیسیوم، آهن، فسفر، کربن و گوگرد است. شکل ظاهری این ماده به‌صورت کلوخ‌های فلزی شکل بوده که دارای زنگی نقره‌ای - خاکستری است. این ماده به‌صورت جامد بوده و بویی ندارد. در فرو سیلیکو منگنز به‌صورت معمول هیچ‌گونه آلودگی وجود نداشته و می‌توان آن را به‌صورت خرد شده در تهیه کرد.
 

کاربردهای فروسیلیکو منگنز

فرو سیلیکو منگنز به دلیل ترکیبات خاص و ویژه خود دارای کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف است. امروزه از این عنصر به‌صورت گسترده در صنعت فولادسازی تولید می‌کنند که می‌توان گوشه از کاربردهای این ماده در قسمت زیر مشاهده کرد:

*کاهش حلالیت کربن در فولادها و سایر آلیاژهای منگنز
*اکسیژن‌زدایی و آلیاژسازی در فولاد
*کاهش ناخالصی‌های فولاد مانند گوگرد، فسفر و نیتروژن
*افزایش سختی در فولاد

 

مهدی زکی پور / لرستان

کدخبر: 904751 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟