اختتامیه نخستین جشنواره ملی شعر دانشجویی آسمان برگزارشد

به گزارش رکنا ازقزوین، دکتر جعفر پور قائم مقام و مشاور معاون فرهنگی و اجتماعب وزارت علوم در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی شعر دانشجویی آسمان که در تالار اجتماعات امیرکبیر دانشگاه برگزار شد بیان داشت: شعر میراث‌دار فرهنگ، هویت و تمدن یک ملت است.

جعفرپور در این مراسم اظهار کرد: نکته بارز این جشنواره دانشجویی بودن آن است و به این توجه شده که خود دانشجویان پای کار بودند.

photo_2023-05-26_03-12-58

قائم مقام و مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم بیان کرد: ما هرچقدر به دانشجویان اعتماد کرده و فضا را برای آنها فراهم کنیم شاهد نتایج بهتری خواهیم بود و از سوی دیگر دانشجویان تجاربی به دست می‌آورند که در پی آن می‌آموزند که چطور در آینده از این تجارب در زندگی شخصی و اجتماعی استفاده کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما می‌توانستیم این جشنواره را به شکل رسمی و دولتی برگزار کنیم اما این حسن تدبیر ریاست دانشگاه بود که این جشنواره به شکل دانشجویی برگزار شود و ما دیدیم که جشنواره بسیار با کیفیت برگزار شد و امیدواریم این جشنواره تجربه‌ای برای سایر دانشگاه‌ها باشد.

وی تاکید کرد: توجه به شعر و شاعری در اسلام بسیار مورد تاکید بوده چنانچه در صدر اسلام پیامبر (س) منبری را در مسجد به حَسّان بن ثابِت اختصاص داده بود تا وی مستقر شود و نکات مختلف اجتماعی و سیاسی را بشنود و شعرهای اثرگذار تولید کند.

جعفرپور اضافه کرد: اشعار و مدح اهل بیت در تاریخ اسلام مورد توجه بوده است همچنین دیدار مقام معظم رهبری با شعرا نشانه توجه ایشان به مسئله شعر است زیرا شعر اثرگذار است و می‌تواند میراث‌دار فرهنگ و هویت ما باشد و به نظر می‌رسد بهتر است دانشگاه‌ها به تاسی از رهبری به صورت فصلی با شاعران دانشجویی  برگزار کنند و به این امر توجه داشته باشند و در صورت نیاز به اشعار تولید شده جهت دهند و شعر را به سطح تعالی خود برسانند.

این مسئول عنوان کرد: ساختار که در دانشگاه درخصوص شعر وجود دارد کانون‌های شعر و ادب است چنانچه طبق آمار موجود عمده‌ی دانشگاه‌ها کانون شعر و ادب دارند اما لازم است تمام دانشگاه‌های کشور کانون شعر و ادب داشته باشند.

وی ادامه داد: بیش از سه میلیون دانشجو در سطح کشور وجود دارد که اگر این ظرفیت پراکنده شعر و ادب توسط کانون‌های شعر و ادب شناسایی شود ظرفیت بسیار متعالی برای تاریخ و فرهنگ ما و فرهنگ‌سازی شکل می‌گیرد.

این مسئول با تاکید براینکه جشنواره آسمان را رها نکنید و به دنبال اجرای مراحل بعدی آن باشید مطرح کرد: جشنواره شعر و ادب مطرح کشور شامل اولین دوره جشنواره آسمان در قزوین، جشنواره شعر پروین در بجنورد، جشنوار بین المللی بهارنارنج ساری و جشنواره شعر رضوی می‌شود.

وی بیان کرد: نگاه مجموعه وزارت علوم به شعر یک نگاه ویژه است چنانچه شعر میراث‌دار فرهنگ، هویت و تمدن یک ملت است و می‌تواند این میراث‌داری را به نسل‌های بعدی منتقل کند که بااین وجود تمام اهتمام ما این است که این جشنواره‌ها با قدرت برگزار شود.

این مسئول در پایان گفت: اخیرا آیین نامه فعالیت‌های ادبی دانشگاهیان تنظیم شده که به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود و مجموعه فعالیت‌های ادبی دانشگاه‌ به ویژه شعر را ساماندهی می‌کند تا مسیر ادبی در جهت‌دهی مناسبی قرار بگیرد.

 

photo_2023-05-26_03-12-54
دکتر سید علی قاسم زاده رئیس دانشگاه در این مراسم اظهار کرد: ما در دانشگاه بین المللی امام  (ره) موفق شدیم اولین جشواره شعر ملی را توسط دانشجویان کلید بزنیم و این جشنواره نشان داد میدان دادن به دانشجویان باعث رقم خوردن اتفاقات مبارک خواهد شد.

وی افزود: پیامبر(ص) فرمودند که شعر حکمت است که اتفاقا یکی از مظاهر اقتدار ملی ما ایرانی‌ها شعر است و در تاریخ پرعظمت اسلام و ایران پیش از اسلام نشان می‌دهد که ایرانی‌ها قومی متمدن و تمدن ساز بودند.

قاسم زاده ابراز کرد: یکی از مظاهر و مولفه‌هایی اساسی که تمدن ایرانی و اسلامی را شکل داده شعر است و ایرانیان با شعر زیسته، گریسته و زبان گویای خود را در عرصه‌های مختلف اعلام کردند.

وی تصریح کرد: شعر برای ما ایرانیان خانه وجود است و اساسا شعر و زبان  شعر برای ما ایرانی‌ها یک ماهیت وجودی دارد و برای ما بسیار حائز اهمیت است.

رئیس دانشگاه تصریح کرد: در طول تاریخ آنچه که باعث افتخار و مباهات ما ایرانیان است بزرگانی بودند که در عرصه شعر به ویژه شعر حکمت آمیز قدم و قلم زدند و ما را با تاریخ جاودانه کردند

وی ادامه داد: بزرگان ادبی ما در جهان می‌درخشند و این نشان می‌دهد ایرانی‌ها در حوزه شعر و ادبیات بسیار افتخار آفرین بودند و افتخارآمیز حرکت کردند

رئیس دانشگاه ابراز کرد: اساسا اگر بخواهیم یکی از مظاهر افتخار ملی خود را نام ببریم بی‌شک باید نام شعرای بزرگ ایران را نام ببریم که البته این امر در پی برخی بی‌مسئولیت‌هایی که در حوزه فرهنگی اتفاق افتاده باعث شده که در این حوزه نتوانیم به نحو شایسته و بایسته از بزرگان خود حمایت و دفاع کنیم و در این بین دیدیم که حاصل این مسئله مصادره بزرگان و شاعران ایرانی توسط سایر کشورها بود وما می‌بینیم که سایر کشورها شاعرانی همچون مولانا و رودکی را به نام خود ثبت کردند و این برای ما بسیار تاسف آور است که ما نتوانستیم در این حوزه خوب عمل کنیم و نیاز است دراین حوزه بازنگری‌های لازم  انجام شود.

وی تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های استحکام شعری آن است که ما بتوانیم عناصر ذاتی شعر را باهم و درکنار هم مشاهده کنیم و عناصر همگانی نظام‌های مختلف شعررا ایجاد کنیم که به یقین داوران محترم به این نظام‌های چندگانه‌ی شعری که سبب ماندگاری و اثربخشی شعر می‌شود توجه داشته‌اند.

قاسم زاده عنوان کرد: سه مولفه اساسی برای ماندگاری شعر در حافظه تاریخی عنصر زیبایی، اثربخشی و ماندگاری است که این سه عنصر سبب درخشش شعر می‌شود.

وی در ادامه مطرح کرد: آنچه که برای ما ایرانی‌ها بسیار حائز اهمیت است این است ک به یقین اشعار دانشجویی می‌تواند در امتداد احیای مجد و عظمت شعر فارسی قرار بگیرد و این امر را به نسل‌های بعدی نیز منتقل کند.

گفتنی است در پایان مراسم از برگزیدگان جشنواره شعر دانشجویی تجلیل شد و از پوستر جشنواره ملی شعر آسمان توسط استاد ناصر فیض شاعر کشوری رونمایی شد.

 

لیلا بیگدلی/قزوین

منبع:روابط عمومی  دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

کدخبر: 895680 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟