آیت الله احمد جنتی چند بار به زندان و تبعید رفت ؟

به گزارش رکنا، وی در3 اسفند 1305 در روستای لادان (اینک محلهٔ لادان واقع در خیابان کهندژ) از بلوک ماربین، واقع در سه کیلومتری غرب اصفهان متولد شد. به دلیل نبود مدرسه در منطقهٔ زندگی او، به مکتب‌خانه رفت و خود نیز اندکی از دروس جدید را مطالعه کرد و بعدها در قم مقداری زبان انگلیسی فرا گرفت.

دوره ادبیات عرب و مقدمات سطح را تا سال ۱۳۲۴ در حوزه علمیه اصفهان خواند. پس از تکمیل مقدمات و طی کردن برخی از دروس سطح، به حوزه علمیه قم آمد. با ورود به قم به تکمیل دروس دوره سطح پرداخت و در درس خارج سید حسین طباطبایی بروجردی و سید روح‌الله خمینی شرکت کرد و در این مدت در بحث‌های اخلاق و تفسیر نیز حضور یافت. واز نظر تحصیلات حوزوی دارای درجهٔ اجتهاد است.

آیت الله احمد جنتی‌

ازدواج اول

 احمد جنتی در ایام طلبگی در سال 1327 با صدیقه مظاهری جان نثاری ازدواج کرد و اولین پسرش در سال 1328 بنام «علی » بدنیا آمد که بعد از او حسن، حسین و محمد نیز متولد شدند.

حسین جنتی پس از اعلام جنگ مسلحانهٔ مجاهدین خلق علیه جمهوری اسلامی ایران، به حمایت از سازمان مجاهدین برخاست و همراه با همسرش فاطمه سروری به زندگی مخفی روی آورد تا اینکه بالاخره در ۲۳ خرداد سال ۱۳۶۱ در حملهٔ سپاه پاسداران کشته شد.

احمد جنتی عاصف (محسن)، پسر حسین و نوهٔ خود، را بزرگ کرد که او نیز در نوجوانی و حین امر به معروف و نهی از منکر به عنوان بسیجی در یک سانحهٔ رانندگی کشته شد.

استادان‌ و دوستان‌  آیت الله احمد جنتی

آیت الله احمد جنتی‌

آیت الله جنتی‌ بخشی‌ از دروس‌ مقدمات‌ را نزد پدرش‌ و بخشی‌ را نزد مرحوم‌ سید ابوالقاسم‌ هرندی‌ خواند. او بخشی‌ از معانی‌ و بیان‌ را نزد مرحوم‌ سید محمد باقر ابطحی‌ و بخشی‌ دیگر را نزد حاج‌ شیخ‌ احمد فیاض‌ فرا گرفت‌ و معالم‌ را نزد مرحوم‌ حاج‌ شیخ‌ علی‌ مشکاتی‌ آموخت‌.

در قم‌ شرح‌ لمعه‌ را نزد مرحوم‌ شهید صدوقی‌ آموخت‌ و برای‌ آموختن‌ بخشی‌ از رسائل‌ و قوانین‌ به‌ نزد مرحوم‌ آیت الله بهاءالدینی‌ رفت‌. بخشی‌ از کتاب‌ مکاسب‌ را نزد مرحوم‌ حاج‌ سید محمد باقر طباطبایی‌ بروجردی‌ فرا گرفت‌. و برای‌ آموختن‌ کفایه‌ به‌ نزد مرحوم‌ حاج‌ شیخ‌ عبدالجواد اصفهانی‌ و مرحوم‌ مجاهدی‌ رفت‌. بخشی‌ از مکاسب‌ را نیز نزد مرحوم‌ حاج‌ آقا روح‌ الله کمالوند آموخت‌.

با تکمیل‌ دوره سطح‌ به‌ درس‌ خارج‌ بزرگانی‌ چون‌ آیت الله العظمی‌ بروجردی‌(ره‌)، آیت الله العظمی‌ گلپایگانی‌، آیت‌ الله‌ العظمی‌ حجت‌ کوه‌ کمره‌ای‌(ره‌) و آیت الله العظمی‌ امام‌ خمینی‌(ره‌) رفت‌ و سالها در درس‌ فقه‌ و اصول‌ ایشان‌ به‌ طور جدی‌ شرکت‌ کرد. او در طی‌ این‌ سال‌ها در بعضی‌ از درس‌های‌ اخلاق‌ نیز شرکت‌ می‌نمود، تا علاوه‌ بر آموختن‌ علم‌، عمل‌ به‌ آن‌ها را نیز فراگیرد.

آیت الله احمد جنتی‌ در دوران‌ تحصیل‌ خود با فضلائی‌ چون‌ شهید سعیدی‌، شیخ‌ محسن‌ حرم‌پناهی‌، شهید مفتح‌، سید کرامت‌الله‌ ملک‌ حسینی‌، شیخ‌ ابوالقاسم‌ خزعلی‌ و شیخ‌ محمد علی‌ موحدی‌ کرمانی‌ به‌ مباحثه‌ درس‌ می‌پرداخت‌ و با بزرگانی‌ چون‌ شهید بهشتی‌، شهید قدوسی‌، آیت الله مصباح‌ یزدی‌، آیة‌ الله سبحانی‌، آیت الله مشکینی‌ و آیت الله امینی‌ رابطه دوستانه‌ و مصاحبت‌ داشت‌.

فعالیت های‌ علمی‌ و فرهنگی‌  آیت الله احمد جنتی

آیت الله احمد جنتی‌

آیت الله جنتی‌ تا کنون‌ آثار علمی‌ و فرهنگی‌ فراوانی‌ از خود بر جای‌ نهاده‌ است‌. او مدت‌ چهارده‌ سال‌ در مدرسه علمیه‌ حقانی‌ به‌ تدریس‌ دروس‌ دوره مقدمات‌ و سطح‌ پرداخته‌ است‌. مدرسه‌ علمیه حقانی‌، مدرسه‌ای‌ بود که‌ با هزینه یکی‌ از تاجران‌ با تقوای‌ زنجان‌ و با مدیریت‌ شهید قدوسی‌ آغاز به‌ کار کرد. این‌ مدرسه‌ که‌ بسیاری‌ از بزرگان‌ کنونی‌ حوزه‌، در ادارة‌ آن‌ شرکت‌ داشتند، با ابتکار شهید بهشتی‌ و با طرحی‌ نو و شیوه‌ای‌ تازه‌ در تدریس‌ و تحصیل‌ و با برنامه‌ای‌ منسجم‌ و امروزی‌، به‌ تربیت‌ و آموزش‌ طلاب‌ از مقدمات‌ تا سطح‌ می‌پرداخت‌ که‌ بسیاری‌ از مدیران‌ و متصدیان‌ امور قضایی‌ و اصحاب‌ فرهنگ‌ و پژوهشگران‌ امروز جامعه‌ در آن‌ پرورش‌ یافتند.

طلاب‌ این‌ مدرسه‌ در بسیاری‌ از فعالیت‌های‌ علمی‌ و سیاسی‌ دوره طاغوت‌ و پس‌ از آن‌، در اداره‌ و برنامه‌ریزی‌ علمی‌ و فرهنگی‌ سیاسی‌ انقلاب‌ اسلامی‌ شرکت‌ کردند و این‌ حاصل‌ تلاش‌ استادان‌ این‌ مجموعه‌، از جمله‌ آیت الله احمد جنتی‌ بود.

فعالیت‌ های سیاسی قبل از انقلاب

جنتی قبل از انقلاب فعالیت خود را بعنوان معلم حوزه در مدرسه حقانی آغاز کرد و با عضویت در جامعه مدرسین همانند دیگر علما مبارزات سیاسی خود را بر علیه رژیم گذشته و شاه قبل از انقلاب شروع کرده و در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به و برگزاری راهپیمایی ها وجلسات و برنامه های اجتماعات به مبارزات خود تا پیروزی ادامه داد.

تا جایی که تحت تعقیب رژیم گذشته قرار گرفت و بارها به علت سخنرانی های خود بازداشت شد. اما سه بار به زندان رفت ویکبار نیزبعد از دستگیری  به مدت سه سال به روستای اسدآباد همدان تبعید شد.

  شروع مسئولیت ها

جنتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت هایش را با قضاوت در دادگاه های تهران و خوزستان با حکم امام خمینی (س) آغاز کرد، و در همان دوران بود که با همکاری چند تن دیگر به تدوین‌ و اصلاح‌ ساختار قضایی‌ کشور پرداخت.

 در سال 58 بعنوان عضو فقهای شورای نگهبان انتخاب شد سپس عضو مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، امام جمعه موقت و … بود.

آیت الله جنتی‌ به‌ ترجمه برخی‌ از کتب‌ حدیث‌ پیشینیان‌، از جمله‌ «اثبات‌ الهداه»، «ایقاظ‌ الهجعه‌»، «تحف‌العقول‌» و «المواعظ‌ العددیه» پرداخته‌ است‌.

ازدوج دوم آیت الله جنتی

 همسر احمد جنتی در 6 فروردین 1394 به علت کهولت سن و ایست قلبی درگذشت، علی جنتی در سال 96 خبر از ازدواج مجدد پدرش آیت الله جنتی بخاطر تنهایی داد

برخی‌ از فعالیت‌ها و مسئولیت های‌ احمد جنتی پس‌ از انقلاب‌ به‌ شرح‌ زیر است‌:

۱ـ دبیری‌ شورای‌ هماهنگی‌ تبلیغات‌ اسلامی‌

۲ـ ریاست‌ سازمان‌ تبلیغات‌ اسلامی‌

۳ـ نمایندگی‌ امام‌ و رهبری‌ در اتحادیه انجمن‌های‌ اسلامی‌ دانش‌ آموزان‌

۴ـ عضویت‌ در شورای‌ نگهبان‌ قانون‌ اساسی‌ با حکم‌ امام‌ و رهبری‌

۵ـ دبیری‌ شورای‌ نگهبان‌ قانون‌ اساسی‌

۶ـ امامت‌ جمعه موقت‌ قم‌، کرمانشاه‌ و تهران‌

۷ـ عضویت‌ در شورای‌ پشتیبانی‌ جنگ‌

۸ـ مدیریت‌ در دادگاه‌های‌ انقلاب‌ اسلامی‌

۹ـ نمایندگی‌ مجلس‌ خبرگان‌ در دوره اول‌ و دوم‌ از استان‌ خوزستان‌ و در دوره سوم‌ از استان‌ تهران‌ و عضویت‌ در هیأت‌ تحقیق‌ مجلس‌ خبرگان‌

۱۰ـ عضویت‌ در مجمع‌ تشخیص‌ مصلحت‌ نظام‌

۱۱ـ عضویت‌ در شورای‌ بازنگری‌ قانون‌ اساسی‌

۱۲ـ عضویت‌ در هیأت‌ مؤسس‌ جامعة‌ الزهرا ـ سلام‌ الله‌ علیها ـ با حکم‌ امام‌ (ره‌)

۱۳ـ عضویت‌ در شورای‌ عالی‌ انقلاب‌ فرهنگی‌ با حکم‌ رهبری‌

۱۴ـ عضویت‌ در شورای‌ عالی‌ تبلیغات‌ خارجی‌ با حکم‌ رهبری‌

۱۵ـ مسوؤلیت‌ ستاد احیای‌ امر به‌ معروف‌ و نهی‌ از منکر

۱۶ـ عضویت‌ در کمیسیون‌ صدا و سیما به‌ عنوان‌ نائب‌ رئیس‌

۱۷ـ نمایندگی‌ مقام‌ معظم‌ رهبری‌ در کمک‌ رسانی‌ به‌ مردم‌ بوسنی‌ و هرزگوین‌.

آیت الله احمد جنتی‌ هم‌ اکنون‌ عضو فقها و دبیر شورای‌ نگهبان‌  و برخی‌ دیگر از مسؤولیت‌های‌ مذکور را نیز به‌ عهده‌ دارد.

وبگردی