رئیس‌جمهور وارد گیلان شد

به گزارش رکنا، به نقل از فارس، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان در پانزدهمین سفر استانی خود دقایقی پیش وارد فرودگاه سردار جنگل رشت شد.

دیدار با خانواده شهدا و جمعی از اقشار مردم، حضور در نشست شورای اداری گیلان و بازدید از زیرساخت‌های استان از محورهای برنامه‌های سفر رئیس دولت سیزدهم به دیار میرزا است.

هم‌زمان با سفر رئیس‌جمهور به گیلان، میز خدمت در همه دستگاه‌های اجرایی در شهرستان رشت به‌منظور پاسخگویی به نیازهای مردم راه‌اندازی شده است و وزرا نیز در شهرستان‌های مختلف استان به نمایندگی از رئیس‌جمهور حضور خواهند یافت.

رئیس‌جمهور: به دنبال نقطه عطفی برای حل مشکلات در گیلان هستیم

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی دقایقی پیش در بدو ورود در فرودگاه سردار جنگل رشت در جمع خبرنگاران با ابراز خرسندی از حضور در گیلان و  تبریک ایام‌الله دهه فجر و میلاد حضرت زهرا (س) اظهار کرد: استان گیلان استانی پرظرفیت است.

وی با اشاره به جان‌فشانی‌های مردم گیلان در طول دوران دفاع مقدس گفت: مردمی که در برابر متجاوزان همواره ایستاده و تاریخ این استان همواره شجاعت و مقاومت این مردم را ثبت کرده و تقدیم هشت هزار شهید دوران دفاع مقدس نشان‌دهنده همین مهم است.

رئیس‌جمهور از شناسایی نیازهای استان گیلان در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی و زیست‌محیطی خبر داد و افزود: از چند روز گذشته هیئت‌هایی به‌منظور بررسی‌های مقدماتی در گیلان حاضر و با مشورت نماینده ولی‌فقیه، استاندار و فعالان و اجتماعی و اقتصادی، نیازهای استان شناسایی‌شده است.

رئیسی، گیلان را استانی با ظرفیت‌های بی‌شمار صنعتی، گردشگری و کشاورزی دانست و تصریح کرد: گیلان استانی صنعتی، اقتصادی، گردشگری و کشاورزی است که زمینه‌های بسیار بزرگی دارد و با این ظرفیت‌های ارزشمند برخی نارسایی‌ها، فقر و بیکاری معنا ندارد لذا یکی از اهداف حضور بنده در گیلان شناسایی و برطرف کردن همین مشکلات است.

وی با تأکید بر لزوم بهره‌مندی از ویژگی‌های اقتصاد دریایی در گیلان بیان کرد: اگر اقتصاد دریا، صنعت، گردشگری و معدن در گیلان فعال شود ما در این استان شاهد فقر و بیکاری به حول و قوه الهی نخواهیم بود.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مشکلات گیلان  پیش از سفر احصا شده است، گفت: به دنبال نقطه عطفی برای حل مشکلات در گیلان هستیم و به همین دلیل به همراه تعدادی از اعضای هیئت دولت به گیلان سفر کردیم.

دیدار با خانواده شهدا و جمعی از اقشار مردم، حضور در نشست شورای اداری گیلان و بازدید از زیرساخت‌های استان از محورهای برنامه‌های سفر رئیس دولت سیزدهم به گیلان است.

 رئیس‌جمهور از کارخانه پوشش بازدید کرد

پوشش کارخانه‌ای در حاشیه شهر رشت و موقعیت مکانی عالی که سال‌ها قربانی ناکارآمدی سیاست بخش خصوصی شد و سرگذشت سختی را پشت سر گذاشته امروز برای دومین توسط سید ابراهیم رئیسی بازدید شد.

نخستین بار اسفند سال ۱۳۹۹ بود که رئیسی در قامت رئیس قوه قضائیه از این کارخانه بازدید کرده بود.

پوششی که از تحصن کارگران این کارخانه بعد ازکارافتادن دستگاه‌های تهویه و گرمایشی این کارخانه آغاز شد و به بهانه  بارش برف سنگین ۲۲ بهمن سال ۸۳، بیش از ۱۸ هکتار از سقف سالن‌های کارخانه  را تخریب کردند و می‌خواستند به بهای زمین، زمان کارگران را بربایند.

کارخانه پوشش باوجود زیرساخت‌های لازم و قرار گرفتن دریکی از موقعیت‌های مهم جغرافیایی مأمن امنی برای توسعه سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال در استان بود، اما متأسفانه بیش از چند سال است درگیر و دار سپری شدن پرونده‌های قضایی، سرنوشت این کارخانه پر قصه و پر غصه در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت.

رئیسی در قامت رئیس وقت قوه قضائیه در سفر یک‌روزه خود به استان گیلان از این کارخانه دیدن کرده و با تعجب از وضعیت فاجعه‌بار این کارخانه پر سابقه تأکید می‌کند که ماشین‌آلات و دستگاه‌های این کارخانه هر چه سریع‌تر باید نصب و فعالیت آن آغاز شود چراکه این کارخانه توانایی تولید روزانه حدود ۱۲ تن انواع نخ ریسندگی را دارد.

سید ابراهیم رئیسی از اینکه عده‌ای در سال ۸۳ از بارش برف سو استفاده کرده و به بهانه این موضوع فاجعه بزرگی را متوجه بیت‌المال کردند، ابراز تعجب کرد و گفت «سودجویان، این کارخانه را تخریب کرده تا بتوانند از زمین آن استفاده کنند، در هیچ کجای کشور و طی بازدیدهای انجام‌شده با چنین وضعیتی برخورد نکردم، اینجا بیشتر شبیه مناطق جنگ‌زده است و ثروت ملی آن نیز به تاراج رفته است.»

رئیس وقت دستگاه قضا با تأکید بر پیگیری دستگاه قضا برای رفع مشکلات این کارخانه و لزوم احیای دوباره آن می‌گوید که نباید حتی یک روز رسیدگی و پیگیری این موضوع متوقف شود، مسؤولان دادگستری گیلان موضوع را با سرعت بررسی و نتایج را به اطلاع مردم برسانند.

نظر به بازدیدهای میدانی و گذشته رئیس وقت دستگاه قضا و رئیس‌جمهور فعلی، مردم گیلان انتظار به حقی برای به ثمر نشستن میوه درختی را دارند که خود آیت‌الله رئیسی بانی احیای آن بود و امیدوارند که طعم شیرین فعلیت قول‌های مسؤولان را این بار به‌واقع بچشند.

 رئیس‌جمهور: دولت برای تکمیل راه‌آهن رشت ـ کاسپین مصمم است

آیت‌الله ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان دقایقی پیش در بازدید از روند تکمیل راه‌آهن رشت ـ کاسپین اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های ملی در گیلان و حتی کشور است که در صورت بهره‌برداری می‌تواند بخش اعظمی از پروژه کریدور شمال به جنوب را تکمیل کند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی می‌گوید راه‌آهن رشت ـ آستارا منجر به کاهش ۲۰ روزه مسافت حمل بار درگذر ترانزیتی شمال به جنوب می‌شود لذا دولت از تمام توان خود برای تکمیل این پروژه استفاده خواهد کرد.

استان گیلان به دلایل همسایگی با کشورهای حاشیه خزر و عضو اتحادیه اوراسیا و شانگهای از شرایط خوبی در راستای توسعه صادرات در کشور برخوردار است و تکمیل شبکه حمل‌ونقلی کشور به‌عنوان یک شاهراه بین‌المللی و اتصال استان به شبکه ریلی کشور و گذر ترانزیتی ترانزیت بین‌المللی تمام ریلی شمال ـ جنوب منجر به اتصال شبکه ریلی دو کشور آذربایجان و ایران در مرز بندر آستارا و ارتباط با بازارهای منطقه‌ای و دسترسی به بازار مصرف بالای ۲۶۰ میلیونی کشورهای مشترک‌المنافع را با سهولت فراهم می‌کند.

در ۱۰ ماه نخست سال ۹۹ درمجموع ۱۷۶ هزار و ۲۱۱ تن کالا از طریق پایانه ریلی آستارا به جمهوری آذربایجان صادرشده و این رقم در قیاس با مدت مشابه سال قبل ۶۴ درصد رشد داشته است.

بنا بر اعلام کارشناسان حوزه اقتصاد و مسؤولان پروژه راه‌آهن رشت ـ قزوین از توان جابجایی سالانه ۱۰ میلیون تن بار و سه میلیون و ۸۰۰ هزار مسافر برخوردار است و با این تفاسیر بی‌شک پروژه ریلی گیلان از  احداث خط آهن رشت- قزوین و ادامه آن در مسیر رشت- انزلی و کاسپین،  و رشت - آستارا یکی از اولویت‌های دولت پیشین است که باید موردتوجه مسؤولان قرار گیرد.

توجه و تکمیل چنین پروژه‌هایی در گیلان می‌تواند این استان را به یکی از درگاه‌های مهم استراتژیک حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و ترکیبی تبدیل کرده و قطعاً تأثیر قابل‌توجهی در توسعه گردشگری، ترانزیت و رشد حجم تجارت در کشورهای منطقه و مسیر شمال جنوب دارد.

تکمیل خط ریلی جمهوری اسلامی ایران به آذربایجان فقط باعث رشد و توسعه گیلان و افزایش صادرات در کشور نشده زیرا این خط ریلی پنج هزار و ۲۰۰ کیلومتری هندوستان تا بندر هلسینکی در اروپای شمالی را به هم وصل و از این طریق حمل بار در گذر ترانزیتی شمال به جنوب، از ۴۵ روز به ۲۰ روز راه را نیز حدود دو هزار کیلومتر کوتاه می‌کند.

طبق گفته‌های مسؤولان پروژه راه‌آهن رشت ـ انزلی در دو قطعه در حال فعالیت بوده و همچنین پروژه رشت ـ پیر بازار- کاسپین به طول ۳۵ کیلومتر جزو پروژه‌های مهم، اولویت‌دار توسط دولت سابق در نظر گرفته‌شده و بر اساس آمار زیرسازی قطعات ۶ و هفت این محور در حال اجرا و عملیات اتصال پیر بازار به بندر کاسپین نیز با شتاب آغازشده است.

کدخبر: 767229 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟