بقائی: هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا نداشتیم/ ما نظرات و دیدگاه‌هایمان را به طرف قطری اعلام کردیم
تبلیغات

به گزارش رکنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه ، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا نداشتیم، اما براساس رویکرد مسئولانه همیشگی درخواست یکی از میانجیگران منطقه‌ای برای سفر به ایران و گفت‌وگو درباره آخرین وضعیت را رد نکردیم.

وی افزود: ما نقطه نظرات و دیدگاه‌هایمان را به طرف قطری در مشهد اعلام کردیم.

عراقچی امروز به عمان می رود

عراقچی با استقبال مقامات عمانی وارد مسقط شد

عراقچی با استقبال مقامات عمانی وارد مسقط شد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر روز شنبه عراقچی به عمان هم بیان کرد: این سفر در ادامه رایزنی‌هایی است که طی یکی، دو ماه اخیر با عمان در رابطه با موضوع تنگه هرمز آغاز کردیم. 

وی عنوان کرد: جلسات فنی تا الان چند دور برگزار شده بود، هم در تهران و هم در مسقط و این سفر هم در راستای تداوم همان رایزنی‌ها، برای کمک به تسهیل تردد ایمن در تنگه هرمز، صورت می‌گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از این گفت‌وگوی تلویزیونی بیان کرد: پیمان شکنی آمریکا یک عادت است. اگر در ۲۰۱۸ بهانه‌ آنها این بود که با هیأت حاکمه قبلی مشکل داشتند الان ظاهرا حتی با خودشان هم دچار لجاجت هستند. یادداشت تفاهمی که ۲۱ روز از امضای آن می‌گذرد مدام از سوی آمریکا با نقض بندهای آن مواجه بوده است.

وی افزود: اتفاقات چهارشنبه و پنجشنبه نقض بند یک و ۲ یادداشت تفاهم بود. اطلاعیه صادر شده درباره لغو مجوز فروش نفت ایران نقض یکی دیگر از بندهای یادداشت تفاهم بود. اعمال تحریم‌های جدید هم نقض بند ۹ یادداشت تفاهم است. بقائی اظهار داشت: پیمان شکنی بخشی از الگوی رفتاری هیأت حاکمه‌های آمریکا بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص نشست روز جمعه شورای امنیت و بررسی پرونده هسته‌ای ایران بیان کرد: این جلسه بنا به درخواست آمریکا، انگلیس و فرانسه تشکیل شد. در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ که از نظر ما و از نظر حقوقی عملاً وجود ندارد.

وی با بیان اینکه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ منقضی شده، اظهار داشت: و لذا هرگونه گزارش‌ دهی دبیرکل درباره اجرای این قطعنامه، بی‌معناست و هیچ وجاهتی از لحاظ حقوقی ندارد.

بقائی با ذکر این نکته که موضع چین و روسیه هم همین است، خاطرنشان کرد: برای همین این دو کشور، از ابتدای جلسه با برگزاری آن مخالفت کردند و این موضوع رای گیری شد.

این دیپلمات ازشد ایرانی گفت: در جلسه، معاون دبیرکل سازمان ملل مواردی را مطرح کرد. نکته برجسته و البته تکراری این بود که ایران اجازه بازرسی از تأسیسات آسیب‌ دیده از ناحیه حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا را نداده است.

وی افزود: خیلی روشن است. این تأسیسات آسیب دیده‌ و انتظار می‌رفت که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت، در راستای ایفای وظایف خود، همان موقع موضع روشنی می‌گرفتند و اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم می‌کردند، به خاطر اینکه این اقدامات ممنوع بوده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ااین کار را انجام ندادند. هر از مدتی کار تبلیغاتی در سطح شورای امنیت یا شورای حکام انجام می‌دهند و همین مطالبات را تکرار می‌کنند که، نه مبنای حقوقی دارد و نه اجماعی در این مورد در شورای امنیت وجود دارد.وی گفت: این جلسه هم هیچ خروجی نداشت و صرفاً یک کار تبلیغاتی و تکراری آمریکا، انگلیس و فرانسه بود.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1230446
  • فیلم تریلر انیمیشن The Cat in the Hat

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات