با افراد سودجو و مفسد که عرصه را بر معیشت مردم تنگ کنند برخورد قاطع  خواهیم کرد/ عده‌ای هنوز از گذشته عبرت نگرفته‌ اند
تبلیغات

به گزارش رکنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز (دوشنبه ۶ بهمن) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه  قضاییه، با  تبریک ایام و اعیاد شعبانیه، به تبیین و تشریح برخی مسائل روز کشور پرداخت و مشخصاً بر اهمیت مبارزه بی‌امان با فساد اقتصادی تاکید کرد و گفت: امروز مبارزه با فساد اقتصادی مهم‌تر از مقاطع پیشین است؛ باید در راستای ریشه‌کن کردن فساد اقتصادی و مقابله با مفسدان اقتصادی، اقدامات مؤثر و بازدارنده‌ای را در دستور کار قرار دهیم؛ این امر نیز صرفاً منحصر به قوه قضاییه نیست و برای این مهم، همه قوا و دستگاه‌های ذیصلاح باید به میدان بیایند.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: دشمن درصدد است تا فشار و محاصره اقتصادی خود را بر علیه ملت ایران تشدید کند و به دنباله آن، چنانچه توانست مجدداً اغتشاشات و اعمال تروریستی و سپس تجاوز نظامی به راه بیندازد؛ البته دشمن قطعاً در هیچکدام از سناریوهایی که طراحی کرده، به فضل الهی به توفیق نمی‌رسد، اما ما نیز باید بسیار هوشیار باشیم و اجازه ندهیم در میانه جنگ اقتصادیِ همه‌جانبه دشمن، عده‌ای از عناصر سودجو، سوداگر و مفسد، عرصه را بر مردم و معیشت مردم تنگ کنند؛ قطعاً با این عناصر قاطعانه و بدون مماشات و منطبق با موازین قانونی برخورد خواهیم کرد؛ همانطور که وفق قانون و عدالت، در نهایت قاطعیت و بدون کوچکترین مسامحه‌ای با مرتکبان اعمال تروریستی و آشوبگری برخورد می‌کنیم.

رئیس عدلیه محاکمه و مجازات تروریست‌ها و اغتشاشگران خیابانی و ایضاً محاکمه و مجازات مفسدان اقتصادی را به مثابه دو بال دانست و تصریح کرد: ما معتقدیم به همان میزان که محاکمه و مجازات عناصر تروریست و اغتشاشگر که شنیع‌ترین جنایات را در حق مردم و مدافعان امنیت مرتکب شدند، مهم است، مقابله با بسترسازان این فضا و سودجویان و مفسدانی که در راستای مقاصد و اغراض دشمن، معیشت مردم و اقتصاد کشور را نیز نشانه گرفته‌اند، مهم است.

رئیس دستگاه قضا در ادامه ضمن اشاره به مختصات و مشخصات جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران، افزود: باید بصورت همه‌جانبه و با تمام توان به مقابله با جنگ و محاصره اقتصادی دشمنِ غدّار بپردازیم؛ در این راه، علاوه بر مبارزه بی‌امان و عالمانه با فساد اقتصادی و خشکاندن ریشه‌های فساد، باید نهایت حمایت را از فعالان سالم اقتصادی و بنگاه‌های تولیدی به عمل آوریم؛ در این مسیر، وزارتخانه‌ها و نهادهای اثرگذار، به میدان بیایند؛ وزارتخانه‌های نفت، اقتصاد، صمت، جهاد کشاورزی و بانک مرکزی، در امر مسدود کردن منافذ فساد و ایضاً جهش تولید و رونق اقتصاد، اقدامات مؤثری را در دستور کار قرار دهند؛ ما نیز در قوه قضاییه قطعاً حامی و کمک‌کار آنها خواهیم بود؛ چرا امروز این التهابات در بازار ما و در قضیه‌ی ارز بوجود می‌آید؟ وی

ادامه داد:کسانی هستند که قصد فعالیت سالم و مولد اقتصادی را دارند و می‌گویند ما حتی ارز نیز نمی‌خواهیم، فقط مسئولان موانع را از مقابل ما بردارند؛ کسانی هستند که می‌گویند ما با اعتباری که داریم، می‌توانیم با ارز خودمان کالا وارد کشور کنیم و با قیمتی پایین‌تر از قیمت موجود در بازار، آن کالا را به دست مصرف‌کنندگان برسانیم؛ قطعاً باید از این فعالان سالم اقتصادی که در میانه جنگ تحمیلی اقتصادی، به فکر عظمت و عزت کشور هستند، حمایت همه‌جانبه کرد و موانع را از مقابل آنان برداشت.

رئیس عدلیه در ادامه با انتقاد از جریانات گفت: متأسفانه عده‌ای هنوز از گذشته عبرت نگرفته‌اند و مایل به تجربه‌ی مجدد راه‌ها و مسیرهای شکست خورده‌اند؛ آنها مدام توصیه به مذاکره می‌کنند! آنها همه مسیرهای مقابله با تعدیات و زورگویی‌های دشمن را مسدود می‌دانند و مدام نسخه مذاکره با دشمن غدّار را می‌پیچند؛ سؤالی که باید از این جماعت کرد آن است که مگر دشمن غدّار در مقطع پیشین، در میانه مذاکره، جنگ را به ما تحمیل نکرد؟

قاضی‌القضات با تاکید بر عیان بودن صحنه جدال با دشمن، خاطرنشان کرد: اکنون صحنه رویارویی ما با دشمن، بسیار واضح و روشن است؛ دشمن، جنگ ۱۲ روزه را در میانه مذاکره به ما تحمیل کرد و البته به سبب اقتدار ایران اسلامی تسلیم شد و عقب نشست؛ سپس دشمن، اغتشاش و اعمال تروریستی را در داخل کشور تدارک دید و اکنون نیز دل به ثمربخش بودن جنگ همه‌جانبه و محاصره اقتصادی خود بسته است. در واقع، اغتشاشات خیابانی و فشار همه‌جانبه اقتصادی، مراحل دیگری از جنگ ۱۲ روزه دشمن است؛ از سویی دیگر، دشمن سازوبرگ‌های نظامی خود را نیز در منطقه ما آراسته و در راستای عملیات روانی بر علیه اذهان مردم ما، از قریب‌الوقوع بودن تجاوز نظامی سخن می‌گوید؛ این موضوع چه محقق شود یا نشود اینها برنامه‌ها و مَکاید دشمن برای به زانو درآوردن ما و تسلیم کردن ایران اسلامی است؛ امری که به فضل و عنایت الهی، محال است. 

محسنی اژه‌ای در بخشی از سخنانش در نشست امروز با اشاره به در پیش بودن نیمه‌شعبان و میلاد امام زمان (عج) تاکید کرد که امسال مراسم عید نیمه‌شعبان و ولادت امام زمان (عج) باید با شکوه و عظمت بیشتری نسبت به سنوات قبل برگزار شود تا جهانیان بدانند که اعتقاد به مهدویت در میان مردم ایران اسلامی یک اعتقاد راسخ است و بر همین مبنا، ایران اسلامی پنجه در پنجه مستکبران و طواغیت انداخته است.

رئیس قوه قضاییه همچنین کلیه‌ی مسئولان و مقامات قضایی را به حضور در مساجد و اجتماعات مردمی و استماع بدون‌واسطه مسائل و مشکلات مردم و مرتفع کردن آنها در حد توان و مقدورات قانونی، فراخواند.

در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضائیه، «کاظمی‌فرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه طی سخنانی اظهار کرد: دادستان‌های سراسر کشور  و دادستانی کل، علی‌رغم مَشغله زیاد کاری به واسطه اغتشاشات به وجود آمده طی روزها و هفته‌های گذشته، سایر وظایف جاری خود از جمله انجام تکالیف قانونی در مقوله صدور گواهی عدم سوءپیشینه برای داوطلبان انتخابات شورای شهر و روستا را به نحو احسن انجام دادند که این موضوع، جای قدردانی دارد.

کاظمی‌فرد با اشاره به صدور حدود 3 میلیون گواهی عدم سوءپیشینه به صورت سالیانه، اظهار کرد: میانگین زمان صدور این گواهی طی دی‌ماه سال جاری در سراسر کشور، 19 ساعت بود؛ این در حالی است که در ابتدای راه اندازی سامانه مربوطه، فرآیند صدور گواهی عدم سوءپیشینه 6 روز به طول می‌انجامید. 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه عنوان کرد: در دی‌ماه سال جاری، حدود 75 درصد درخواست‌های صدور گواهی عدم سوءپیشینه به صورت غیرحضوری و خودکاربری، ارسال شدند.

کاظمی‌فرد در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به راه‌اندازی سامانه شفافیت قوه قضائیه طی هفته‌های گذشته به عنوان بزرگترین سامانه انتشار عمومی کلان داده قضایی کشور، اظهار کرد: بر اساس قانون شفافیت، قوه قضائیه همانند سایر دستگاه‌های اجرایی کشور مکلف به انتشار یک دسته از اطلاعات مشخص است که بخش عمده‌ای از این تکلیف توسط اجزای مختلف قوه قضائیه انجام شده است؛ لینک سامانه شفافیت در سازمان‌های مختلف زیرمجموعه قوه قضائیه از جمله پزشکی قانونی، دانشگاه علوم قضایی، سازمان بازرسی کل کشور و... قرار داده شده و این سازمان‌ها اطلاعاتی را که مطابق قانون باید منتشر می‌کردند، در دسترس عموم قرار داده‌اند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: علاوه بر این بخش عمومی، سامانه شفافیت دارای بخش‌های اختصاصی نیز می‌باشد که در سایر دستگاه‌های اجرایی وجود ندارد؛ انتشار آرای وحدت رویه و آرای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری از جمله این موارد هستند؛ همچنین اطلاعاتی مانند نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه نیز در این سامانه بارگذاری شده است؛ این اطلاعات جزو داده‌های اختصاصی قوه قضائیه محسوب می‌شوند که برای نخستین بار به شکل منسجم و عمومی در اختیار مردم قرار می‌گیرند.

کاظمی‌فرد گفت: به موجب راه‌اندازی این سامانه، قوه قضائیه به نخستین مجموعه حاکمیتی در کشور تبدیل شد که داده‌های خود را به صورت باز و قابل پردازش در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های تخصصی قرار داده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه مهمترین بخش این سامانه انتشار 10 میلیون رای قضایی به صورت گمنام‌سازی شده است، گفت: پیش از این، این داده‌ها به صورت محدود و خاص در اختیار دانشگاه‌ها و برخی شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌گرفت، اما اکنون این اطلاعات به صورت عمومی منتشر شده تا مردم، محققان و پژوهشگران بتوانند از آنها استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: علی‌رغم اختلالات اینترنت طی روزهای گذشته، این سامانه ظرف کمتر از 20 روز گذشته قریب به 500 هزار بازدید داشته است.

گفتنی است در جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین «منتظری» رئیس دیوان عالی کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین «عبداللهی» رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، «سراج» معاون امور بین‌الملل دستگاه قضا، «خدائیان» رئیس سازمان بازرسی، «مسجدی» رئیس سازمان پزشکی قانونی، «موحدی» معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و همچنین «الفت» مشاور عالی رئیس قوه قضائیه، به بیان برخی نکات و موضوعات حقوقی و قضایی پرداختند.

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات