قیمت نفت در مسیر افزایش / آمریکا به ایران حمله مستقیم می‌کند؟

به گزارش اکونگار به نقل از بلومبرگ، نفت خام برنت پس از کاهش 7.4 درصدی در هفته گذشته که بزرگترین افت هفتگی خود از اکتبر تاکنون را تجربه کرده بود، امروز با گشایش بازارهای جهانی  1.2 درصد افزایش یافته به 78 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که وست تگزاس اینترمدیت کمتر از 73 دلار بود. کارشناسان معتقدند که دلیل عمده افزایش قیمت نفت حمله آمریکا به عراق و سوریه در روز جمعه است.

گرانی نفت برای سرمایه‌گذاران

با وجود هشدار در مورد حملات بیشتر، مقامات ارشد ایالات متحده گفته‌اند که این کشور وارد یک درگیری طولانی مدت منطقه‌ای نخواهد شد. با این وجود تبعات این واکنش نظام در ساعات ابتدایی روز خود را در بازارهای جهانی نشان داد. کارشناسان معتقدند که با وضعیت موجود، دلار قوی‌تر  شده و همین موضوع نفت را برای بسیاری از سرمایه‌گذاران گران‌تر می‌کند.

وجود نشانه‌هایی از عرضه قوی نفت در بازارهای جهانی

در بحبوحه مذاکرات برای توقف درگیری چهار ماهه بین اسرائیل و حماس، قیمت نفت خام هفته گذشته کاهش یافت، اما از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه تقریباً تمام دستاوردهای امسال را از بین برد، با این وجود کارشناسان بازار نفت معتقدند که نشانه‌هایی از عرضه قوی نفت در بازارهای جهانی وجود دارد زیرا تولید اوپک بالاتر از حد جمعی باقی می‌ماند و ایالات متحده مقادیر بی‌سابقه‌ای را تولید خواهد کرد.

آتش بس جنگ غزه تاثیر بیشتری روی بازارهای نفت می‌گذارد

ویوک دار، تحلیلگر بانک مشترک المنافع استرالیا در رابطه با وضعیت قیمت جهانی نفت گفت: «با توجه به اینکه حملات نظامی آمریکا از حمله مستقیم به ایران اجتناب می‌کند، ما فکر می‌کنیم که مذاکرات آتش‌بس اسرائیل و حماس تأثیر بیشتری روی قیمت نفت و بازارهای جهانی خواهد داشت. با توجه به اینکه بازارها به ریسک‌های مازاد عرضه در سه ماهه آینده توجه بیشتری دارند، این امر قیمت‌های آتی نفت برنت را زیر 80 دلار در هر بشکه نگه می‌دارد.»

چالش‌های تشدید تنش‌ها در خاورمیانه برای کشورهای دارای تورم

به گفته تحلیلگران، تشدید درگیری‌های نظامی در خاورمیانه چالش جدیدی را برای بهبود شکننده اقتصاد جهانی به‌ویژه برای آن دسته از اقتصادهایی که از تورم جدی رنج می‌برند و به شدت به تامین انرژی از خاورمیانه از طریق دریای سرخ متکی هستند، به همراه خواهد داشت.

بحران اقتصادی جدیدی در راه است؟

کارشناسان می گویند عملکرد غیر قابل قبول ایالات متحده در بحران دریای سرخ و بحران غزه می‌تواند به یک بحران اقتصادی جهانی منجر شود. کشورهایی که به شدت به تامین انرژی از خاورمیانه از طریق دریای سرخ متکی هستند، مانند اعضای اتحادیه اروپا که از تورم جدی نیز رنج می‌برند، ممکن است به شدت تحت تاثیر قرار گیرند. آنها خاطرنشان کردند که گسترش بحران دریای سرخ فشار بیشتری بر بهبود اقتصادی شکننده آنها خواهد افزود.

وبگردی