بودجه پل خلیج فارس حذف شد + فیلم

به گزارش رکنا، در حالی دبیر شورای عالی مناطق آزاد از حذف ردیف بودجه پل خلیج فارس از سوی سازمان برنامه و بودجه و آن هم در فرآیندی نامعلوم خبر داده است که چندی پیش علیرضا زارع، سرپرست مدیریت فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد جزیره قشم به خبرنگار رکنا گفت: گره مشکل تامین مالی پروژه ساخت پل خلیج فارس در دولت سیزدهم باز شده است.

حجت‌ الله عبدالملکی در آیین آغاز به کار رسمی اورژانس کسب و کار به تسنیم گفت: پل خلیج فارس یک پروژه راهبردی است که دستور شخص رئیس جمهوری را نیز برای ساخت دارد. متأسفانه اختلاف نظر با قرارگاه خاتم و یک سری پرداخت ها منطقی نبود و به همین دلیل پروژه متوقف شده است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد در خصوص منابع مالی پیش بینی شده برای ساخت این پروژه اضافه کرد: یکی از منابع ما فروش املاک دارایی‌ های سازمان منطقه آزاد قشم است که همین الان نیز در جریان است و در پروژه هزینه می‌ شود. گرچه سرعت کار کم است. یکی دیگر از منابع مالی پیش بینی شده ردیف بودجه بود که سازمان برنامه و بودجه در یک فرایند نامعلوم ردیف آن را در بودجه 402 حذف کرد. با ورود دکتر منصور به سازمان برنامه و بودجه پیگیریم که این ردیف به بودجه برگردد. همچنین پیگیر تامین مالی از طریق فاینانس هستیم که در این راستا با چینی‌ ها و اروپایی‌ ها مذاکراتی داشته‌ایم ضمن اینکه قرارگاه خاتم الانبیا نیز در این زمینه برنامه‌هایی دارد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت ما همچنان به وعده ساخت سه ساله این پایبندیم و آن را در مدت اعلام شده به اتمام خواهیم رساند.

چرا پروژه ساخت پل خلیج فارس متوقف شد

چندی پیش علیرضا زارع، سرپرست مدیریت فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم در این خصوص به خبرنگار رکنا گفت: کل پروژه از سال 95 تا 1401 به دلیل موضوعات تامین مالی متوقف مانده اما در دو سال اخیر این گره باز شده است و با تدابیر دولت سیزدهم، راه اندازی از شروع عملیات اجرایی در برنامه کاری قرار گرفته است.

زارع در ادامه گفت: کل پروژه پل خلیج فارس در مجموع به 17 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد تا به مرحله بهره برداری برسد و حدود 3/5 سال مدت زمانی است که در صورت تامین مالی برای ساخت کل پروژه پیش بینی می شود.

سرپرست مدیریت فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه این پروژه به طور کامل متوقف نیست و پروژه با سرعت کمی در حال ساخت است، گفت: بزرگترین معضل این پروژه موضوع تامین مالی است و راهکارهایی برای این موضوع در حال پیش بینی و پیش روی است.

زارع درخصوص مهمترین دستاوردهای این پروژه برای کشور گفت: مجموعه دستاوردهای این پروژه برای کل کشور، استان هرمزگان و جزیره قشم متعدد است. توسعه کریدور شمال به جنوب کشور، بارگیری آسان، ایجاد تولید ناخالص و ارزش افزوده، تسهیل تردد برای مردم و همچنین در حوزه گردشگری و اتصال بزرگترین جزیره خاورمیانه و کشور به سرزمین اصلی از بزرگترین دستاوردهای این پروژه است.

گفتنی است، سیزده سال پیش، 23 اسفند ماه 1389 مراسم کلنگ‌ زنی پروژه پل خلیج فارس با حضور محمود احمدی نژاد و مقامات و مدیران وقت استان هرمزگان برگزار شد اما پس از 6 سال و در سال 1395 کارساخت پل خلیج فارس به دلیل عدم تامین مالی متوقف شد.

این پل 2/4 کیلومتری در تنگه خوران، قرار است جزیره قشم را به بندرعباس و سرزمین اصلی متصل کند.

پل خلیج فارس

پل خلیج فارس

پل خلیج فارس

وبگردی