شبکه آب قدیمی و فرسوده است باید تلفات را به حداقل برسانیم

به گزارش رکنا، "عباس علی‌آبادی" امروز (دوشنبه) با حضور در منطقه غرب و جنوب غرب استان تهران در کنار افتتاح مخزن 10 هزار متر مکعبی نسیم شهر، پروژه‌‌های صنعت برق را افتتاح کرد. بر این اساس، تامین آب آشامیدنی و ذخیره آب برای مواقع اضطراری از اهداف و بهره‌مندی 250 هزار نفر جمعیت ساکن از اثرات اجتماعی و زیست محیطی این پروژه به شمار می‌رود.

با افتتاح این مخزن شاهد ارتقای پایداری تامین آب و افزایش امنیت آبی منطقه خواهیم شد؛ همچنین با تحقق این مهم در کنار تسهیل روند آبرسانی در شرایط بحران اطمینان از ضریب تامین آب شرب شهروندان میسر می‌شود. این پروژه به ارزش 150 میلیارد تومان از خرداد سال 1399 آغاز شد و امروز با حضور وزیر نیرو افتتاح شد.

7000 مگاوات نیروگاه خورشیدی به مدار خواهد آمد

علی آبادی با بیان اینکه اکنون در خصوص سد ماملو اعلام وضعیت قرمز صورت گرفته است، گفت: سایر سدهای کشور نیز در شرایط مطلوبی قرار ندارند و امید است با تداوم همکاری خوب مردم از این شرایط عبور کنیم.

وزیر نیرو با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت توسعه پایدار، افزود: این امر با بهبود بهره‌وری محقق خواهد شد. نیروی انسانی مزیت اصلی کشور به شمار می‌رود بر این اساس باید نیروی انسانی باهوش، آموزش دیده و تلاشگر را محور توسعه قرار دهیم.

وی یادآور شد: ظرفیت منابع آبی کشور محدود است و انرژی به اندازه و معادن فراوان دارد؛ در این میان سرمایه و ثروت کشور را نیروی انسانی و تلاش موثر نیرو این بخش تشکیل می‌دهد.

علی آبادی افتتاح پست‌های برق و سایر پروژه‌های صنعت آب و برق را زیرساختی برای توسعه پایدار شبکه دانست و اظهار کرد: در تلاشیم منحنی مصرف و تولید را همگرا کنیم. برای نمونه امسال میزان مصرف برق کاهش یافت که نتیجه همکاری خوب مردم است و جای قدردانی دارد.

وزیر نیرو تاکید کرد: نکته مهم این است که مصارف بهینه شوند؛ امروز در حال ورود به انقلاب صنعتی پنجم هستیم و در این شرایط، هوشمندسازی از جمله موارد بسیار مهم است به طوری که در حال ورود به عصر سایبرفیزیک هستیم و در این دوره مصرف برق قطعا افزایش خواهد یافت اما در این میان باید مصارف بهینه‌تری داشته باشیم.

وی با اشاره به برنامه‌های گسترده و جامع وزارت نیرو در بخش افزایش تولید و مدیریت مصرف، اضافه کرد: تا پایان ماه جاری شاهد افزایش ظرفیت 4000 مگاواتی در بخش حرارتی خواهیم بود. روز گذشته بخش بخار نیروگاه رودشور نیز سنکرون شد، این آرزو پس از گذشت سال‌ها با وجود ترک سوپروایزرهای خارجی، با دانش و توان ایرانی محقق شد.

علی آبادی از افزایش ظرفیت دو پروژه دیگر در حوزه نیروگاه حرارتی به ظرفیت 360 مگاوات طی روزهای آینده خبر داد و گفت: امروز 1000 پروژه صنعت آب و برق در سراسر کشور در حال اجراست که بسیاری از این پروژه‌ها در ماه جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: تا پایان امسال به صورت هفتگی شاهد افتتاح پروژه‌های نیروگاه‌های خورشیدی خواهیم شد؛ در این زمینه برنامه‌های جامعی پیش‌بینی شده است و حدود 7000 مگاوات نیروگاه خورشیدی به مدار خواهد آمد البته در کنار این مهم باید مصرف بهینه را در دستور کار داشته باشیم.

 امروز دوشنبه، ۶ مردادماه با حضور وزیر نیرو در شهرستان ملارد، مجموعه‌ای از پروژه‌های مهم برق‌رسانی در استان تهران به ارزش 2555 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

شبکه آب قدیمی و فرسوده است باید تلفات را به حداقل برسانیم

علی آبادی در پاسخ به سوال خبرنگار رکنا درباره اینکه ما هزینه های هنگفت برای انتقال آب دریا انجام می دهیم اما چرا هزینه ای برای جلوگیری از هدررفت 32 درصدی آب شرب در شبکه انجام نمی دهیم؟ گفت: انتقال آب دریا، توسط صنایع بخش خصوصی انجام می شود به عبارت دیگر اگر از منابع آبی استفاده می کنند که متعلق به مردم آن منطقه است باید تکالیفی را  طبق قانون انجام دهند.

وی در ادامه سوال رکنا گفت: کاهش فشار شبکه و توصیه مردم به مصرف بهینه در راستای کاهش تلفات شبکه آب کشور است؛ امروز شبکه قدیمی و فرسوده است و با اقداماتی در کوتاه مدت و بلند مدت در تلاشیم این تلفات را به حداقل برسانیم.

عباس علی آبادی در ادامه سوالات خبرنگاران گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که اقلیم کشور خشک است و باید بهره‌وری لازم را از "آب" صورت دهیم و از همین رو برنامه‌های گسترده‌ای در این زمینه تاکنون اجرا شده است.

وی با بیان اینکه کشور، پنج سال خشکسالی را پشت سر گذاشته است، افزود: طی 67 سال گذشته فقط یک سال میزان خشکسالی حادث شده در کشور بدتر از خشکسالی امسال بود اما نکته این است که سال قبل و بعد از آن ترسالی بود. این در حالی است که کشور پنج سالی متوالی است که خشکسالی را تجربه کرده و زیر خط قرمز قرار دارد؛ البته هشدارهای لازم در این زمینه ارائه شده است.

وزیر نیرو با اشاره به پیشبرد پروژه‌های تامین آب در بسیاری از مناطق کشور یادآور شد: اکثر صاحب‌نظران و کارشناسان بر  این باور هستند که کشور باید به سمت کشت‌های خاص حرکت کند و از ظرفیت اندک منابع آبی، استفاده بهینه‌تری صورت گیرد. باید به سمت کشت محصولات کم آب بر، برویم این در حالی است که هنوز در برخی از نقاط کشور از چمن استفاده می‌شود که با آب زیادی احتیاج دارد. یا در مناطقی که منابع آبی بسیار محدود است، هندوانه کشت و این محصول صادر می‌شود! این امر به معنی صادر کردن آب است.

وی اظهار کرد: برای رفع ناترازی برق، برنامه‌های مشخصی در دست اجراست و در این میان قانون نیز تاکید دارد تا صنایع سهم خود را در تولید برق داشته باشند. امروز هم یکی از صنایع در این زمینه سرمایه گذاری لازم را صورت داده و برق مورد نیاز خود را تامین می‌کند.

علی آبادی مصرف بهینه را راهکار اصلی برون رفت از ناترازی دانست و گفت: باید در موضوع اقتصاد برق تجدیدنظر شود.

وی با تاکید بر اینکه پیشبرد طرح‌های انتقال و توزیع برق متناسب با طرح‌های تولید اولویت وزارت نیرو است، افزود: وضعیت آب در اکثر مناطق کشور به استثنی استان‌های گیلان و مازندران در وضعیت بسیار پرتنش قرار دارد؛ اما در این میان استان‌هایی چون اصفهان، مرکزی، سیستان و بلوچستان و خراسان از جهت منابع آبی در وضعیت سختی هستند. در این میان پروژه‌ها و برنامه‌ها برای این استان‌ها در حال اجراست.

وزیر نیرو درباره همکاری وزارت نیرو و شهرداری برای استفاد از چاه‌های آب شربی که در اختیار شهرداری است با بیان اینکه اولویت اول وزارت نیرو در حوزه آب، تامین آب شرب هموطنان است، تصریح کرد: اکنون آب فاضلاب تصفیه می شود و حتی این امکان وجود دارد با روش‌هایی این آب را برای بسیاری از مصارف بیشتری مورد بهره‌برداری قرار داد. برنامه‌هایی با شهرداری در دست مذاکره است چرا که پس از تامین آب شرب شهروندان اولویت بعدی تامین مورد نیاز درختان است.

علی آبادی در پاسخ به سوال صادرات تجهیزات برق کشور، ابراز داشت: صادرات تجهیزات برق کشور هیچگاه متوقف نشده است. اکنون به اغلب کشورهای همسایه و تعداد زیادی از کشورهای دنیا تجهیزات الکتریکی صادر می‌کنیم. اما امید است با پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای و با مدیریت مصرف، سهمی از برق را صادر کنیم تا تامین منابع برای سایر بخش‌های توسعه‌ای باشد.

وی همچنین یادآور شد: اتصال برق ایران به کشورهای همسایه در دستور کار جدی است این امر منافع بسیاری برای همه کشورها ایجاد می‌کند. در حال حاضر با شبکه برق کشور با شبکه برق کشورهایی چون پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق متصل است و برنامه‌ای را برای اتصال به عمان در دست اجرا داریم و سالهاست مطالعاتی را برای اتصال به شبکه برق امارات در حال انجام داریم.

وزیر نیرو درباره خاموشی‌های برق بیان کرد: الگوی 2 ساعت برای همه مناطق در سراسر کشور به صورت یکسان اعمال می‌شود. اما زمان‌هایی این خاموشی در برخی مناطق بیش از 2 ساعت است، می تواند ناشی از بروز حوادث شبکه یا تولید در این بخش باشد.

علی آبادی در پایان درباره تاثیر تعطیلی روزهای چهارشنبه بر مدیریت مصرف آب خاطرنشان کرد: اکنون در مرداد ماه به سر می بریم و با وجود خشکسالی در پیک گرما قرار داریم. این اقدام با در نظر گرفتن تمهیدات لازم حتما سازنده خواهد بود. این موضوع در دولت در حال بررسی است تعطیلات بهار را می توان به دو تعطیلات تابستانه و بهار و به شکل دیگری صورت داد تا حداکثر بهره وری محقق شود در نهایت تصمیم گیری این مهم توسط هیئت وزیران صورت می گیرد.

افتتاح 7 پروژه مهم صنعت برق در استان تهران

گفتنی است، در این مراسم، پست ۶۳/۴۰۰ کیلوولت کوثر و خط انتقال مربوطه شهرستان ملارد با هدف افزایش ظرفیت انتقال در منطقه و ارتقای قابلیت اطمینان شبکه افتتاح شد.

همچنین پست ۲۰/۶۳ کیلوولت نسیم‌شهر و خط انتقال آن به منظور افزایش تاب‌آوری شبکه، کاهش احتمال خاموشی در زمان پیک بار و کاهش بار ترانس‌های پست‌های اطراف به بهره‌برداری رسید.

علاوه بر این، دو پست ۲۰/۶۳ کیلوولت سیار در مناطق اخترآباد و وحیدیه با اهدافی مشابه شامل افزایش تاب‌آوری شبکه، کاهش احتمال خاموشی در زمان پیک بار و کاهش بار ترانس‌های مجاور افتتاح شد.

از دیگر طرح‌های افتتاح‌شده در این روز، احداث پنج نیروگاه تولید پراکنده در مناطق جنوب و جنوب غرب استان تهران با ظرفیت مجموع ۴۲ مگاوات است که با هدف تأمین برق موردنیاز مشترکان در محل مصرف اجرا شده‌اند.

این گزارش می افزاید، این پروژه‌ها نقش مهمی در تقویت شبکه برق استان تهران، افزایش پایداری، کاهش خاموشی‌ها و ارتقای امنیت تأمین انرژی خواهند داشت.

  • خلاقیت خنده‌دار جوان ایرانی در ساخت موتور گازی شیری حماسه ساز شد/ هنر نزد ایرانیان است وبس

اخبار تاپ حوادث

وبگردی