منابع آموزشی میراث فرهنگی عقب مانده است/ تورلیدرها بیمه ندارند/ راهنماهای محلی جایگزین لیدرهای متخصص شده اند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کشمکش های بین « تورلیدر های دارای مجوز» با «راهنماهای گردشگری محلی» معضلی است که گریبان هر دو طرف را گرفته است و نه تنها خودشان در این میان متضرر می شوند، بلکه مسافران که آگاهی کمتری نسبت به چند و چون ماجرا دارند، ناخواسته متضرر خواهندشد. 

امیر ارغوان، نایب دبیر اتحادیه انجمن های علمی، گردشگری و هتلداری کشور و تورلیدر است. او در گفت و گو با رکنا از معضلات پیش آمده برای تولیدرهایی سخن می گوید که با هزار زحمت، توانسته اند کارت تورلیدری دریافت کنند و در نهایت به خاطر شرایطِ موجود، نمی توانند فعالیتی که بتواند از نظر مالی برایش صرفه ای داشته باشد را انجام دهد.

او در ابتدا با اشاره به اینکه در کشور نظارت کافی بر روی فعالیت لیدرهای محلی وجود ندارد، گفت: این دسته از افراد، در شرایطی با دریافت هزینه ای کمتر، اقدام به جذب مسافران و راهنمایی کردن آنها می کنند، که اصلا آموزشی ندیده اند و نمی توانند تخصصی کار کنند؛ لذا وقتی گردشگران به آن منطقه می روند، لیدر محلی آنها را جذب می کند و اقدام به معرفی می کند.

مواجهه جوامع محلی با تورلیدرهای مجوزدار

ارغوان تاکید کرد: لیدرهای محلی، صرفا از معلومات خودشان که در طول زمان گوششان رسیده است استفاده می کنند و در این اطلاعات اشتباه زیادی نیز به مسافران ارائه می دهند. این اتفاق به مرور زمان بین لیدرهای محلی و کارت داران شکاف ایجاد می کنند و به سختی می توان این شکاف را پر کرد مگر اینکه یک متولی ورود کند.

وی در ادامه تاکید کرد: لیدرهای محلی به واسطه اینکه مسافران فکر می کنند با قیمت های ارزان تری می توانند خدمات ارائه دهند، فعالیت بیشتری خواهند داشت. در چنین شرایطی، به واسطه اینکه ممکن است لیدرهای دارای مجوز در جامعه محلی مورد قبول واقع نشوند و نتوانند فعالیت داشته باشند. ما تورلیدرهای دارای مجوز، تلاش می کنیم که با جوامع محلی آشنا شویم و حسن نیتمان را به آنها نشان می دهیم؛ اما آنها به طور کلی به همسایه خودشان که راهنمای محلی است بیشتر اعتماد می کنند تا اینکه یک غریبه از شهر دیگر بخواهد مسافران را در آن منطقه راهنمایی کند؛ در صورتی که به این موضوع واقف نیستند که تورلیدرهای دارای مجوز مهم ترین هدفمان اشاعه گردشگری و معرفی جاذبه های گردشگری محل زندگی خودشان است که می تواند برای آنها نیز سودمند و درآمدزا باشد.

تورلیدرها «بیمه» ندارند

نایب دبیر اتحادیه انجمن های علمی، گردشگری و هتلداری کشور همچنین در خصوص دیگر مشکلات تورلیدرها سخن گفت و افزود: از دیگر معضلات این مسیر می توان به این موضوع اشاره کرد که منابع آموزشی وزارت میراث فرهنگی به عنوان متولی اعطای کارت تورلیدری، اصلا به روز نیستند و می بایست تغییری در آنها ایجاد شود. همچنین جمع کثیر تورلیدرها «بیمه» نشده اند و هیچگونه حمایتی در این زمینه مشاهده نمی شود.

جدول هزینه های تورلیدرها اردیبهشت ماه به دستشان می رسد در صورتی که اوج کار در تعطیلات «نوروز» است

وی در پایان تاکید کرد: از سویی دیگر، انجمن راهنمایان جدول هزینه هایی که تورلیدرها می توانند دریافت کنند را به عنوان کفِ قیمت در اردیبهشت ماه ارائه می دهد؛ در صورتی که اوج کار ما در تعطیلات عید است و اینگونه ما رسما متضرر می شویم. همچنین بر رعایت سقف و کف قیمت نیز توجهی نمی شود. بسیاری از تورلیدرها نرخی کمتر از قیمت مصوب را اعلام می کنند و به این شکل رسما قیمت ها را به هم می زنند. 

وبگردی