آغاز انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم از هفته آینده / برای ورود به هر رشته چه نمراتی نیاز است؟

به گزارش رکنا، برگه‌های هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم برای انتخاب رشته تحصیلی از هفته آینده توزیع خواهد شد، البته هم‌اکنون برگه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم در شهر تهران توزیع شده است.

دانش‌‌آموزان پایه نهم پس از دریافت فرم هدایت تحصیلی و انتخاب رشته می‌توانند در پایه دهم ثبت‌نام کنند.

در فرم هدایت تحصیلی دو مولفه، بررسی‌های مشاوره‌ای و عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان لحاظ شده است که سهم بررسی‌های مشاوره‌ای 65 نمره و عملکرد تحصیلی 35 نمره است.

نمرات دانش‌آموزان در پایه‌های هفتم، هشتم و نهم برای انتخاب رشته ملاک است که نمرات پایه هفتم و هشتم ضریب 1 و نمرات پایه نهم ضریب 3 دارد.

برای ورود به هر رشته چه نمراتی نیاز است؟

برای ورود به رشته تجربی باید نمره علوم تجربی 14 و ریاضی 13 باشد.

برای ورود به رشته ریاضی باید نمره ریاضی 14 و علوم 13 باشد.

برای ورود به رشته انسانی باید دروس ادبیات فارسی 14، مطالعات اجتماعی 13 و عربی 12 باشد.

برای ورود به رشته فنی و حرفه‌ای و کاردانش نمرات، دروس هنر، ریاضی و فناوری مهم است.

طبق اعلام آموزش و پرورش، در سال تحصیلی گذشته گرایش دانش‌آموزان به رشته‌های فنی و حرفه‌ای رشد داشته و گرایش به رشته‌های شاخه کاردانش افت داشته است.

البته در آمار سال تحصیلی گذشته نسبت به سال گذشته، سرعت رشد گرایش به رشته علوم تجربی و  رشته علوم انسانی کاهش  و گرایش به سمت رشته علوم ریاضی افزایش داشته است. همچنین گرایش به سمت رشته علوم و معارف اسلامی در طی سالیان گذشته تقریباً ثابت بوده است.

بیشترین هنرستانی‌ها در سمنان و کمترین در سیستان

محمدمهدی کاظمی؛ معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تلاش بر این است تا برگه‌های هدایت تحصیلی دانش‌آموزان از طریق سامانه MY.MEDU.IR در اختیار آنها قرار بگیرد، گفت: برنامه‌ریزی بر این است تا 443 هزار و 531 دانش‌آموز را  به سمت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای سوق دهیم که تحقق این هدف نیازمند حمایت بخش‌های مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص اعتبار به منظور آموزش در محیط واقعی کار و تجهیز هنرستان‌ها است، هم‌اکنون بیشترین سهم هدایت دانش‌آموزان به هنرستان‌ها با 50.99 درصد مربوط به استان سمنان و کمترین سهم با 30.1 درصد مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.

همچنین طبق ماده 7 آیین‌نامه‌ هدایت تحصیلی، دانش‌آموزی که در دوره‌ دوم متوسطه‌ در پایه‌ دهم به تحصیل اشتغال دارد و متقاضی تغییر شاخه یا رشته باشد، می‌تواند مطابق آیین‌نامه آموزشی دوره دوم متوسطه در امتحانات تغییر رشته شرکت و در صورت کسب شرایط لازم، نسبت به ادامه‌ تحصیل در رشته‌ جدید اقدام کند همچنین در موارد خاص، تغییر رشته درون شاخه‌ای در پایه یازدهم، امکان‌پذیر است.

به گفته امیر تجلی‌نیا؛ مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش، با توجه به تغییرات صورت گرفته در زمینه کنکور سراسری و تأثیر قطعی سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه، عملاً تغییر رشته برای سال‌های آینده سخت‌تر خواهد بود، چرا که دانش‌آموز برای کسب معدل لازم در رشته مورد نظر باید تمامی دروس آن رشته را در پایه‌های پایین‌تر آزمون بدهد. به عبارت دیگر چنانچه دانش‌آموزی در پایه یازدهم تغییر رشته دهد، علاوه بر آزمون و کسب نمره در دروسی که برای تغییر رشته نیاز است، باید در طول سال تحصیلی برای کسب نمره معدل تمامی دروس پایه دهم اقدام کند و این عملاً تغییر رشته مشکل‌تر از سال‌های قبل خواهد بود لذا جا دارد که دانش‌آموزان توجه بیشتری در این خصوص داشته باشند.

کدخبر: 908577 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟