شادترین کشور آسیا را بشناسید!
رکنا: برنامههای بهسازی و نوسازی، کیفیت محیط زندگی را در سنگاپور به طور قابل ملاحظهای ارتقا داده و روابط اجتماعی را تقویت کردهاند.

به گزارش رکنا به نقل از دنیای اقتصاد، در دهههای اخیر، مفهوم مسکن حمایتی به یکی از دغدغههای اصلی دولتها در سراسر جهان تبدیل شده است؛ بهویژه در شهرهای پرجمعیت و گرانقیمت که نابرابری در دسترسی به مسکن، روندی رو به افزایش را طی میکند. در این میان، سنگاپور، به عنوان کشوری کوچک اما با جمعیتی متراکم، توانسته است با بهرهگیری از سیاستهای دولتی کارآمد و نظام برنامهریزی پیشرفته، یکی از موفقترین الگوهای مسکن حمایتی را در سطح جهان پیادهسازی کند.
در ادامه، به بررسی مسیری خواهیم پرداخت که سنگاپور برای دستیابی به این موفقیت طی کرده است و درسهایی را که میتوان از تجربه این کشور آموخت مرور خواهیم کرد.
سنگاپور، دولتشهری جزیرهای و کوچک واقع در انتهای شبهجزیره مالایا، به سبب ثروت، شاخص توسعه بسیار بالا و رویکرد جالب توجه خود در زمینه مسکن حمایتی شناخته شده است. با این حال، در بسیاری از مناطق دیگر جهان، دولتها به موضوع مسکن حمایتی بیتوجه بوده و مدیریت صحیح و تخصیص به موقع منابع را به آن معطوف نکردهاند. در این جوامع، مسکن حمایتی صرفا به عنوان نوعی «خدمات امدادی» تلقی میشود که تنها پاسخگوی نیازهای اضطراری آسیبپذیرترین خانوارها با شرایط دشوار است. با این حال، در سنگاپور، ماجرا به گونهای دیگر پیش رفته است.
بیش از ۸۵درصد از جمعیت این کشور در مسکن حمایتی سکونت دارند و نکته قابلتوجه آن است که تا ۹۵درصد از این ساکنان، مالک خانههای خود هستند. داشتن یکی از این واحدها، بخش مهمی از هویت سنگاپوری را تشکیل میدهد. نهادی که در دهههای اخیر پیشتاز این تلاشها بوده، به دلیل اقدامات خود مورد تحسین قرار گرفته و در سال ۲۰۱۰ جایزه افتخاری اسکان بشر سازمان ملل متحد (هبیتات) را به خاطر ارائه یکی از سبزترین، پاکیزهترین و از نظر اجتماعی آگاهانهترین برنامههای مسکن در جهان دریافت کرده است.
سازمان مسکن و توسعه سنگاپور (HDB) در سال ۱۹۶۰ میلادی پایهگذاری شد. سه سال پس از آن، این سازمان توانست بیش از ۳۱هزار واحد مسکونی جدید بنا کند که همگی از امکاناتی چون آب لولهکشی و سیستم بهداشتی پاکیزه برخوردار بودند. چشمانداز مسکن در سنگاپور، راهی بس طولانی را پیموده است.
از زمانی که طرح مالکیت خانه در سالهای نخستین استقلال کشور، با هدف حل مشکل کمبود مسکن، آغاز به کار کرد، اکنون شاهد ساخت و توسعه بیش از یک میلیون واحد مسکونی سازمان مسکن و توسعه در ۲۴ شهر و سه ناحیه هستیم. سنگاپور به دنبال الگویی پایدار برای اسکان شهروندان خویش است. دولت، فراتر از تضمین سرپناهی برای آحاد ملت، همواره در تلاش است تا از طریق نوآوری و بهسازی مستمر، محیطی باکیفیت برای زندگی مردم خود فراهم آورد.
نوساز «واقعی» بافتفرسوده؛ هم خانهها، هم محلهها
بر اساس گزارشی از وبسایت رسمی دولت سنگاپور همانگونه که پیشتر اشاره شد، طرح مالکیت خانه برای مردم در سال ۱۹۶۴ میلادی به منظور امکانپذیر ساختن خرید واحدهای مسکونی با امکانات اولیه و قیمتهای مقرون به صرفه برای شهروندان سنگاپوری، به مرحله اجرا درآمد. این امر، ضمن اعطای دارایی ملموس به شهروندان، حس مشارکت آنان را در توسعه و آبادانی کشور تقویت کرد. در حال حاضر، بالغ بر یک میلیون واحد مسکونی HDB در سراسر سنگاپور وجود دارد.
-
فیلم جنگ نفسگیر کفتارها و شیر زخمی
ارسال نظر