املاک نجومی دوباره شورای شهر تهران را به آتش کشید / احتمال انتشار حسابرسی سال های 94 و 95 قبل از سال نو

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی رکنا، بررسی یکی از مهم ترین مسائل شهری در دستور کار یکصد و نود و نهمین جلسه شورای شهر تهران قرار گرفته بود. بررسی حسابرسی سازمان بازنشستگی شهرداری تهران برای سال مالی 93 و سازمان املاک و مستغلات برای سال مالی 93 حاکی از تخلفات بسیاری بود. رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران از تخلفات مالی و قراردادی صندوق بازنشستگی شهرداری تهران در سال 93 طبق گزارش حسابرس شورای شهر تهران را تایید کرد.

تخلفات در سازمان بازنشستگی شهرداری

فراهانی در خصوص اظهار نظر حسابرس منتخب شورا گفت: حسابرس منتخب شورا با ذکر 18 بند (بندهای 4 تا 21) به عنوان مبانی اظهار نظر مشروط بر مواردی که تحریف صورت های مالی و محدودیت در رسیدگی در مجموع و یا به تنهایی دارای اثر با اهمیت، ولی غیر اساسی بر صورت مالی باشد، گزارش حسابرسی خود را به صورت مشروط ارائه کرده است.گزارش مشروط یک نوع اظهار نظر مقبول است، اما به استثنای مواردی که در بندهای مبانی تعدیل اظهارنظر بنا به دلایل فوق ذکر گردیده و در بند اظهارنظر نیز استثنا شده باشد.

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران اضافه کرد: علاوه بر این حسابرس منتخب شورا به استثناء آثار موارد مندرج در بندهای 4 الی 15 و همچنین به استثناء آثار احتمالی موارد مندرج در بندهای 16 الی 21 صورت های مالی وضعیت سازمان املاک و مستغلات شهرداری و عملکرد مالی و جریان وجوه نقدی آن را برای سال مالی مزبور، از تمام جنبه های با اهمیت طبق استانداردهای حسابداری به نحو مطلوب ارزیابی نموده است.

او در رابطه با ارزیابی گزارش حسابرس برای سال 93 افزود: در ارزیابی کلی صورت های مالی و گزارش حسابرس منتخب شورا درباره این سازمان، عدم رعایت شفافیت در صورت های مالی و قراردادها سازمان بازنشستگی شهرداری تهران در سال 93 و نیز مباحث مالیاتی مشاهده گردیده است که سازمان مذکور دست در گریبان است، و یکی از چالش های این صندوق است. همچنین عدم پایبندی به رعایت اساسنامه نیز در این سازمان مشهود است. از طرف دیگر صندوق بازنشستگی شهرداری تهران مصوبات و الزامات قانونی مصوب شورای اسلامی شهر تهران را نیز در سال 93 در موارد متعدد رعایت نکرده است.

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در رابطه با پیشنهاد کمیته عنوان کرد: پیشنهاد می شود ماده واحده ای مصوب کنیم و نکات مهم این است که این سازمان مکلف به 13 اقدام شود. همچنین شهرداری تهران مکلف شود، ظرف مدت 3 ماه بدهی مالیاتی ناشی از مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده سازمان صندوق بازنشستگی و شرکت های تابعه آن را تعیین تکلیف نموده، و گزارش اقدامات انجام شده را به شورا ارائه نماید. ودیگر با عنایت به عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی سال 1393 از سوی مدیران وقت سازمان که سبب ایجاد بدهی مالیاتی برای سازمان گردیده است، و تخلف مدیران وقت از اجرای تبصره دوم ماده 119 قانون مالیات های مستقیم،پرونده متخلفین را به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری شهرداری ارسال نموده تا برابر مقررات با ایشان برخورد گردد.لازم است گزارش نتیجه اقدامات به شورای اسلامی شهر تهران ارائه گردد.

فراهانی خاطر نشان کرد: پیشنهاد می شود شورای شهر تهران حداکثر تا پایان سال 1397 نسبت به بررسی و اصلاح آئین نامه مالی و معاملاتی سازمان صندوق بازنشستگی شهرداری تهران اقدام لازم را به عمل آورد. همچنین کمیسیون برنامه و بودجه شورا ،پس از دریافت گزارشات تکالیف مندرج در این مصوبه نسبت به بررسی موضوع اقدام و نتیجه را حداکثر ظرف مدت یک ماه به شورا ارائه کند. کمیسیون حقوقی و نظارت مکلف شود، نسبت به بررسی موارد قابل ارجاع به دستگاه قضا اقدام و نتیجه نهایی را ظرف مدت یک ماه به شورا ارائه کند.

عضو شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: تخلفات گسترده مالی وجود دارد که از آن میان می توان به عدم تعیین ارزش منصفانه دارائی های خالص،عدم محاسبه استاندارد سرقفلی ناشی از تحصیل شرکت های فرعی و سهم اقلیت، قرارداد پروژه گلابدره که قرارداد اولیه مشارکت با سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در پروژه گلابدره منعقد و در سال 1391 سهم مشارکتی سازمان سرمایه‌گذاری به سازمان صندوق بازنشستگی واگذار گردیده است. اما در این باب مستندات قانونی ارائه نشده است. در پروژه یزدان پناه همچنین مستندات قانونی ارائه نشده و و واگذاری غیر شفاف بوده است. همچنین حق بهره برداری از هتل شهر، تسهیلات و وام های اعطایی که پرداخت شده غیر قانونی بوده ، عدم رعایت استاندارهای حسابرسی ، مالیات عملکرد موسسه هادیان شهرکه پرداخت نشده است، عدم رعایت ماده 16 دستورالعمل اجرایی بودجه 93 اجرا نشده ، از آن میان است.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در رابطه با سهام شرکت ثبتی در عمان اظهار کرد: سهام شرکت ربوع العاصمه الدولیه ثبت شده در کشور عمان، در سال 1391 به مبلغ 6/1 میلیارد ریال از شرکت سرمایه گذاری آتیه شهر خریداری شده است.در سال 1393 سهام مذکور در شرایطی به شرکت گروه سرمایه گذاری و مدیریت مالی میلاد شهر به همان مبلغ واگذار گردیده است که مجوز هیئت مدیره سازمان،واگذاری سهام در قبال شرکت سازمان در افزایش سرمایه شرکت سرمایه گذاری و مدیریت مالی شهر بوده است.به موجب بررسی ها شرکت میلاد شهر افزایش سهام نداده است و سهام را متعاقبا به مبلغ 3 میلیارد ریال به شرکت تعاونی تولیدی و توزیعی کارکنان شهرداری تهران فروخته است.

تابلوی شفافیت دست کیست؟

محمود میرلوحی، کسی که با اعلام تعداد املاکی که به افراد خاص واگذار یا در اختیارشان قرار داده شده است با مشکلات زیادی روبرو بود. او گفت: در پی نظارت بر حسن جریان دعاوی مربوط به شهرداری از برخی مقامات سازمان بازرسی کشور شنیده شده که در گذشته ۸۰۰ شکایت به محاکم قضایی ارجاع شده است. انتظار می‌رود فهرست این دعاوی و نتایج آن طی چهار سال گذشته جهت بهره‌برداری به شورای شهر تهران ارسال شود. در اجرای بند ۱۷ ماده ۸۰ قانون تشکیلات شوراها مبنی بر نظارت بر حسن جریان دعاوی مربوط به شهرداری از برخی مقامات سازمان بازرسی کشور شنیده شده که در گذشته ۸۰۰ شکایت به محاکم قضایی انجام شده است.

ناهید خدا کرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران که چند بار به دادگاه فراخوانده شده است نیز گفت: ای کاش آنهایی که امر به معروف و نهی از منکر می کنند به این موضوعات نیز ورود پیدا کنند و در مورد اموال مردم هم حساسیت داشته باشند. حالا این آدم ها تابلوی شفافیت و مبارزه با فساد را بالا گرفته اند.

درخواست از قوه قضائیه

زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران پس از ارائه گزارش حسابرسی سال ۹۳ سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران با بیان این که افکار عمومی مشتاق است که بداند چه اتفاقاتی در شهرداری تهران افتاده و وظیفه ما نمایندگان مردم نیز تنویر افکار عمومی و مردم است، گفت‌: مردم با رای دادن یا ندادن به افراد متخلف و قانون گریز وارد عمل می‌شوند اما مسئولان اعم از افرادی که در شهرداری هستند یا نهادهای نظارتی و قوه قضاییه باید اقدام جدی نسبت به گزارش‌هایی که حکایت از بروز ده ها تخلف از مدیران اسبق شهرداری دارد، داشته باشند. حالا می‌خواهند در اوج بی‌قانونی بر صندلی قانون گذار بنشینند و این در حالی است که سابقه مدیریتی آنها نشان می‌دهد که چه‌ها کردند و جالب است که رطب خورده منع رطب نمی‌کند. در بند ۱۱ حسابرس رسمی به موضوع معامله با اشخاص وابسته اشاره کرده است و این اشخاص وابسته چه کسانی هستند که با آنها معامله شده ؟ خانواده، فامیل، دوست، همسایه یا ... این دست اندرکاران چه کسانی هستند؟عدم افشای اطلاعات آنها، سبب شده که حسابرس گزارش مشروعی بدهد.

وی خطاب به مسئولان دستگاه قضایی گفت: از همه مسئولان قضایی درخواست می کنم به این مساله ورود کنند و شورای نگهبان توجه داشته باشد که سازمان بازرسی ۸۰۰ گزارش تخلف از مدیریت شهری سابق ارائه کرده است که به تازگی ۴۱ گزارش دیگر نیز ارائه کرده و آیا این کافی نیست؟ و حالا می‌خواهند روی صندلی قانون گذاری بنشینند و آیا این افراد صلاحیت دارند؟

جنجال ادامه دار خواهد بود

حسابرسی دو سازمان از 42سازمان و شرکت زیرمجموعه شهرداری در سال های 93 از تخلفات احتمالی بسیار زیادی حکایت می کند. این دو سازمان (املاک و مستغلات – بازنشستگی شهرداری) بسیار استراتژیک شهرداری محسوب می شود و این گزارش را می توان صحه بر املاک نجومی دانست. حسابرسی های سال 93 در آخرین روز بهمن 5 سال بعد مورد بررسی قرار گرفت. به گفته یک منبع آگاه حسابرسی های دو سال 94-95 نیز تا آخر امسال به صحن علنی شورای شهر می آید.

خبرنگار: پریسا هاشمی

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 544482 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟