تغییر سن در شناسنامه / زنان خواستار کاهش سن؛ مردان به دنبال افزایش

به گزارش رکنا، تورج حاجی رحیمیان امروز در مورد تغییر سن در ثبت احوال اظهار کرد: به موجب ماده واحده قانون Law حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها که مصوب 1367 مجلس شورای اسلامی است، تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است.

وی افزود: صاحب شناسنامه تنها یکبار در طول عمر و در صورتی‌که اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص کمیسیون ذی‌ربط بیش از پنج سال باشد می‌تواند سن خود را اصلاح کند.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان تصریح کرد: اشخاص می‌توانند در صورتی که سن واقعی آنان با تاریخ تولد مندرج در اسناد سجلی و شناسنامه بیش از پنج سال اختلاف داشته باشد درخواست اصلاح تاریخ تولد خود را داشته باشد.

وی با بیان اینکه پروسه تغییر سن بسیار سخت است، ادامه داد: در سال گذشته تنها به یک مورد از درخواست‌های تغییر سن جواب مثبت داده شد.

حاجی‌ رحیمیان گفت: امسال نیز متقاضی زیادی برای تغییر سن در ثبت احوال داشتیم و در واقع می توان گفت با رشد 500 درصدی در این زمینه نسبت به سال گذشته روبه‌رو بوده‌ایم، اما تا کنون به پنج مورد جواب مثبت داده شده است و بیشتر افراد در واقع در حین مراجعه برای ادامه روند تغییر سن قانع می‌شوند.

وی اضافه کرد: بیشتر تغییر سن‌های پذیرفته شده، از جا به جایی شناسنامه فرزند متوفی به جای دیگر فرزند خانواده است که البته همین مورد هم با تشکیل کمیسیون متشکل از قاضی Judge دادگاه، دادستانی، رئیس ثبت احوال و فرماندار یا بخشدار و نیز رئیس شورای اسلامی و پزشک Doctor مربوطه طبق پرونده بررسی و در نهایت رای صادر می‌شود.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان تاکید کرد: با توجه به اینکه تغییر سن و سال تبعات زیادی را علاوه هزینه در پی دارد، ثبت احوال این گونه اقدامات را کمتر انجام می‌دهد.

وی بیان داشت: مردان به دلیل برخی از مزایایی خواستار افزایش سن و زنان خواستار کاهش سن و سال هستند.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

کدخبر: 442142 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟