اعلام آمادگی اورژانس کشور برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین + فیلم

به گزارش خبرنگار رکنا، دکتر جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، با اشاره به تمهیدات گسترده این سازمان برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی ، اعلام کرد: برای خدمات‌رسانی بهتر، ۱۵۰ تخت در یکی از مراکز مرزی آماده شده و اقدامات تیم‌های پزشکی و درمانی تسهیل شده است. همچنین مرکزی با عنوان "اتاق سرد" برای استراحت افراد گرمازده فراهم کرده‌ایم.

وی افزود: امیدواریم هیچ توقفی در گیت‌های ورودی و خروجی نداشته باشیم تا روند عبور زائران با روانی کامل انجام شود.

رئیس سازمان اورژانس کشور، یکی از مخاطرات اصلی این ایام را حوادث ترافیکی دانست و گفت: حدود یک میلیون نفر توسط ناوگان وزارت راه جابجا می‌شوند و بخش عمده‌ای از جابجایی‌ها نیز با ناوگان مردمی صورت می‌گیرد. از همه رانندگان می‌خواهیم نهایت احتیاط را به‌عمل آورند تا از بروز حوادث جلوگیری شود.

وی با اشاره به آمادگی برای رسیدگی به بیماران گوارشی و مسمومیت‌های غذایی، تصریح کرد: برنامه‌ریزی دقیقی انجام شده تا خدمات درمانی در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارائه شود. در حال حاضر ۱۱۸ بیمارستان در استان‌ها در حالت آماده‌باش کامل قرار دارند و آمادگی لازم برای خدمت‌رسانی را دارند.

دکتر میعادفر به تجهیز امکانات در مرزها نیز اشاره کرد و گفت: ۶۷۱ دستگاه آمبولانس، ۱۶ اتوبوس آمبولانس، شش فروند بالگرد و ۱۰ بیمارستان سیار در هشت مرز کشور مستقر شده‌اند. همچنین ۱۷۰ دستگاه آمبولانس، ۲۸ اتوبوس آمبولانس، ۱۴ موتورلانس، دو هواپیما و هشت بالگرد از استان‌های دیگر به مرزها اعزام می‌شوند.

وی ادامه داد: «چهار واحد سیار ارتباطی برای پشتیبانی ارتباطات اورژانس پیش‌بینی شده است. بخشی از سرم‌ها توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی تهیه شده و شرکت‌های دارویی نیز با کامیون‌های دارویی در نقاط صفر مرزی مستقر هستند تا در صورت نیاز، از ظرفیت آن‌ها استفاده شود.»

رئیس اورژانس کشور درباره مراقبت‌های بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌ها نیز گفت: در بحث مراقبت‌های سندرومی آماده‌ایم تا از ورود بیماری‌های جدید به کشور جلوگیری شود. همچنین نظارت شدیدی بر موکب‌ها و مراکز توزیع غذا و شربت داریم. سال گذشته بیش از ۵۰۰ تن مواد غذایی آلوده را معدوم کردیم و امسال نیز هیچ مماشاتی در به خطر انداختن سلامت مردم نخواهیم داشت.

وی با اشاره به جابجایی زائران به عراق افزود: بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر از طریق حمل‌ونقل دریایی، همین تعداد به صورت هوایی و حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر نیز به صورت ریلی جابجا می‌شوند که در تمامی این حوزه‌ها آمادگی کامل برای ارائه خدمات داریم. همچنین تیم اورژانس کشور در کنار هلال‌احمر در داخل عراق نیز حضور دارد.

دکتر میعادفر همچنین توصیه‌هایی به زائران داشت: از سالمندان، مادران باردار و خانواده‌هایی که کودکان زیر ۶ سال دارند درخواست می‌کنیم در این شرایط آب‌وهوایی به سفر نروند، چرا که این گروه‌ها آسیب‌پذیری بالایی دارند. افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای نظیر بیماران دیالیزی نیز بهتر است در زمان مناسب‌تری به عراق سفر کنند.

وی تأکید کرد: افرادی که داروهای خاص مصرف می‌کنند، حتماً داروهای خود را به همراه داشته باشند و از قبل برای شرایط سفر برنامه‌ریزی کنند. توصیه می‌کنیم زائران طوری برنامه‌ریزی کنند که عصرها به مرز برسند تا از شدت گرما کاسته شود. ترجیحاً در روزها استراحت و شب‌ها پیاده‌روی کنند. نوشیدن آب کافی و استفاده از خودرو در صورت نامناسب بودن شرایط پیاده‌روی، بسیار مهم است.

دکتر میعادفر در پایان گفت: «علاوه بر خدمات ایام اربعین، پوشش ویژه‌ای برای جاماندگان این مراسم در روز ۲۸ صفر نیز پیش‌بینی کرده‌ایم. همکاران من با تمام توان در مرزها حضور دارند؛ گرچه از فیض زیارت محرومند، اما با فداکاری و مسئولیت‌پذیری، به زائران خدمت می‌کنند.»

اخبار تاپ حوادث

وبگردی