چگونه حقوق همسایگان را در آپارتمان رعایت کنیم؟

آپارتمان نشینی چیست و چگونه حقوق همسايگان را در آپارتمان رعايت كنيم؟

2020-12-04 12:08:14 تاریخ : ۱۳۹۹/۰۹/۱۴ ۱۴:۳۸:۱۴ تعداد پاسخ ها 1
  • در كشور ما آپارتمان‌نشینی از قدمت زیادی برخوردار نیست و تقریباً نزدیك به سه دهه است كه آپارتمان‌نشینی با همه محاسن و معایبی كه دارد در كشور ما متداول گردیده است. ازدیاد جمعیت،‌كمبود زمین برای احداث خانه‌های تك‌واحدی،‌امنیت بیشتر در مجتمع‌های مسكونی، توان مالی شهروندان و بسیاری از عوامل دیگر بر توسعه آپارتمان‌نشینی تأثیر بسزایی می‌گذارد. سكونت در مجتمع‌های مسكونی و زندگی تنگاتنگ فرهنگی خاصی را می‌طلبد كه عدم آشنایی و رعایت آنها موجب بروز اختلافات فراوان بین ساكنان می‌گردد. البته قسمت اعظم بروز این اختلاف‌ها، عدم آشنایی كافی برخی از ساكنین با حقوق و مقررات فرهنگ آپارتمان‌نشینی است و اگر اطلاع هم داشته باشند چه بسا با همان دید سنتی «چهاردیواری اختیاری» اهمیتی به آنان قائل نیستند. لذا در این مختصر تلاش می‌گردد كه عمده‌ترین مقررات مربوط به آپارتمان‌نشینی توضیح داده شود. امیدواریم با افزایش دانش حقوق شهروندان،‌زمینه همزیستی مسالمت‌آمیز هرچه بیشتر بین آنها فراهم گردد.
    در قانون از آپارتمان تعریفی به عمل نیامده است. ولی دكتر حسین صفایی آپارتمان را با استنباط از قانون تملك آپارتمان‌ها این‌گونه تعریف می‌كند: «آپارتمان مورد نظر قانون عبارت از مسكنی است كه جزیی از یك ساختمان بوده و مركب از یك یا چند اتاق و قسمت‌های تابعه از قبیل سرویس بهداشتی و آشپزخانه و... است كه مجموع آنها یك واحد را تشكیل می‌دهد.
    مالكیت در آپارتمان‌ها شامل دو قسمت است: 1ـ مالكیت اختصاصی 2ـ مالكیت مشترك.
    به بخشی از ملك گفته می‌شود كه فقط صاحب آپارتمان حق استفاده از آن را مثل «بالكن‌ و...» دارد.
    قسمت‌هایی از ساختمان است كه كلیه مالكین حق استفاده از آن را دارند مثل: پشت بام، راه پله، تأسیسات ساختمان از هر قبیل... یكی از مهم‌ترین خصوصیات قسمت‌های مشترك ساختمان عدم استفاده انحصاری از قسمت‌های مشترك توسط یك یا چند مالك است.
    مالكان آپارتمان‌ها موظفند هزینه‌های مشترك و مستمری را كه برای قسمت‌های مشترك ساختمان ضروری است مانند آب، برق، گازوییل و گاز و غیره پرداخت نمایند. هزینه‌های قابل پرداخت یا بستگی به مساحت‌ و زیربنای آپارتمان‌ها دارد مثل هزینه آب،‌گاز و غیره و برخی به زیربنا و مساحت ارتباطی ندارند مانند هزینه تأسیسات، سرایدار، دربان و ... مدیر آپارتمان مسئول حفظ و اداره ساختمان است و در واقع تصمیم‌های مجمع عمومی را به اجرا درمی‌آورد.
    ساكنان قسمت‌های اختصاصی مجتمع‌ها موظفند در جهت رعایت حسن همجواری بعضی بایدها و نبایدها را مورد توجه قرار دهند و به آنها عمل نمایند.
    1ـ ایجاد سروصدای غیرمتعارف از ساعت 1 الی 4 بعد از ظهر و 10 شب تا 9 صبح.
    2ـ هرگونه كاری بخصوص كارهای ساختمانی كه ایجاد صدای ناهنجار می‌نماید باید با هماهنگی مدیریت ساختمان فقط در ساعت معین انجام پذیرد.
    3ـ هرگونه تغییر در نما سردر یا بالكن‌های اختصاصی ممنوع است مگر با توافق اكثریت مالكین .
    4ـ ساكنین هر واحد مسئول جبران خسارت وارد شده در اثر گرفتگی لوله‌های فاضلاب، سررفتن آب، وان یا سینك هستند.
    5ـ سایبان، نرده، حفاظ، بند (برای آویزان نمودن لباس)‌كه از بیرون ساختمان قابل رویت باشند،‌كولر، وسایل دیگری نباید در بالكن‌ها نصب یا آویزان گردند مگر بر حسب ضرورت و با اجازه مدیریت.
    6ـ هیچ‌گونه وسایل شخصی نباید بیرون از پنجره در پاگردهای عمومی، پاسیو و ... جلو در ورودی آپارتمان ـ در محوطه و پاركینگ قرار داده شود.
    7ـ زباله می‌بایست به طور صحیح در داخل شوت زباله قرار گیرد یا در ساعت جمع‌آوری زباله در محل مقرر بیرون از ساختمان گذاشته شود.
    8 ـ نگهداری سگ، كبوتر، قناری، خرگوش و به‌طور كلی حیوانات در قسمت‌های مشترك مانند:‌پاسیو، بالكن، تراس و محوطه ممنوع است.
    9 ـ از مصرف آب خارج از حد معمول می‌باید خودداری شود.
    10ـ مسدود نمودن راه دیگر ساكنان ممنوع است.
    11ـ هرگونه دستكاری تجهیزات مشترك بدون اطلاع مدیریت ساختمان ممنوع است.
    12 ـ در مجتمع‌های فاقد نگهبان، بازوبسته كردن در ورودی محوطه یا ساختمان توسط آیفون می‌باید به وسیله افراد بالغ پس از شناسایی انجام پذیرد.
    13ـ بازی كردن بچه‌ها در قسمت‌های مشترك در صورت تأیید هیئت مدیره فقط در ساعت‌های تعیین شده در محل‌های مقرر مجاز می‌باشد.
    14ـ مراسم آیینی،‌جشن و سوگواری می‌بایست با اجازه مدیریت و پس از اطلاع به همسایه‌ها در سالن اجتماعات مجتمع برگزار شود. در صورت عدم وجود این سالن در داخل آپارتمان و با حداقل سروصدا انجام گیرد.
    15ـ هرگونه پخت و پز در قسمت‌های مشترك ممنوع می‌باشد.
    16ـ بدرقه و خداحافظی از مهمانان باید در داخل آپارتمان نه در راه پله عمومی انجام شود و از مهمان‌ها درخواست گردد در حین عبور از راه‌پله و محل‌های مشترك رعایت آرامش دیگران را نموده و از دویدن بچه‌ها و ایجاد سروصدا ممانعت به عمل آورند.
    17ـ ساكنان می‌باید از كثیف كردن فضای عمومی خودداری نموده و در حفظ تمیزی آن كوشا باشند.
    18 ـ اتومبیل،‌ موتورسیكلت و ... ساكنان باید فقط در محل‌های از پیش تعیین شده پارك گردند. ورود هرگونه وسیله نقلیه مهمان، شست‌وشو، تعمیر و تعویض روغن وسایل نقلیه در داخل مجتمع ممنوع است.
    19 ـ در مجتمع‌های فاقد نگهبان درهای ورودی به مجتمع می‌باید پس از ورود یا خروج از ساعات 22 به بعد قفل گردند.
    20 ـ رعایت شئون اسلامی در بخش‌های مشترك الزامی است و حضور آقایان با پیژامه و زیرپیراهنی در خارج از بخش اختصاصی ممنوع است.

    2020-12-04 12:09:56 ۱۳۹۹/۰۹/۱۴ ۱۴:۳۹:۵۶ 675

ارسال پرسش

پرسش شما با موفقیت ارسال شد ، کاربر گرامی چنانچه ایمیل خود را هنگام ثبت سوال وارد کرده اید در صورت پاسخ دادن به سوال شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.

پرسش شما با موفقیت ارسال شد، کاربر گرامی، لطفا برای بازدید از پاسخ‌های ارسالی به سوالتان، حداکثر تا 7 روز آینده به همین صفحه مراجعه کنید.

ایمیل واد شده صحیح نمیباشد.
وارد نمودن ایمیل ضروری نیست
انتخاب دسته بندی اجباری می‌باشد.
ok {{ uploadedFileData.name }} uplodaed.
این فیلد اجباری میباشد. کاراکتر وارد شده کم میباشد.

ارسال نظر

 

سفر

    پرسش و پاسخ