عمل زیبایی دختر رضا خان، حبس محمدرضا پهلوی در تیمارستان و خاطرات ناصرالدین شاه از دختر بندباز آمریکایی!+ عکس
تبلیغات

این روایت به شنبه چهارم خرداد سال 1257 برمی‌گردد؛ زمانی که ناصرالدین‌شاه در سفر به کشور روسیه، در شهر سن‌پطرزبورگ حضور داشت و در میان برنامه‌های روزانه‌اش به دیدن یک سیرک رفت.

بازدید ناصرالدین‌شاه از میدان مشق و سیرک سن‌پطرزبورگ

شاه در برنامه صبحگاهی خود به میدان مشق رفت. در کوچه‌ها جمعیت زیادی گرد آمده بود و سلطان به میان جمعیت رفت. زن‌های ولیعهد، پسرهای امپراتور و شاهزاده خانم‌ها در جای ویژه‌شان نشسته بودند و قشونی منظم و مرتب در مقابل شاه و همراهانش مشق می‌رفتند. پس از پایان مراسم، شاه به خانه بازگشت و سپس برای تماشای سیرک آماده شد.

سیرک تازه ساخت سن‌پطرزبورگ نوعی هنر بی‌نظیر خود را ارائه داد. بندبازی‌ها، حرکات زیبای اسب‌ها و بازی‌های عجیب هنرمندان، شاه و همراهانش را به وجد آورد. دختر زیبا و خوش‌اندامی از آمریکا بدون تجهیزات خاصی روی سیم تلگراف به بندبازی پرداخت و بسیار تحسین شد. شاهدان این صحنه - از جمله امپراتور - با شگفتی فراوان از تماشای این اجرا لذت بردند.

بعد از پایان نمایش، شاه برای استراحت به منزل برگشت.

<

تصویر

حبس غیرمنتظره محمدرضا پهلوی در بیمارستان روانی

پس از فرار محمدرضا شاه پهلوی از ایران، آمریکایی‌ها اقدام به بستری کردن او در تیمارستان کردند. فرح دیبا در خاطرات خود این تجربه تلخ را چنین شرح می‌دهد: لحظه‌ای که از هواپیما پیاده شدیم، بدون هیچ توضیح و خوش‌آمدگویی، ما را به داخل آمبولانسی بردند. در طول مسیر، برخورد خشونت‌آمیز و تکان‌های شدید آمبولانس چنان بود که حال نامساعدی به ما دست داد. پس از رسیدن به مقصد و باز کردن در، متوجه شدیم که در بیمارستان نظامی، در ساختمانی برای بیماران روانی ایستاده‌ایم.

شاه در اتاقی نگهداری می‌شد که پنجره‌هایش دیوار کشیده شده بود، و فرح دیبا در اتاقی چوبی قرار داشت که در آن فقط از بیرون باز می‌شد. فضای سنگین و محدودیت‌ها شرایط نامساعدی را برای فرح دیبا ایجاد کرده بود. به ویژه زمانی که حتی اجازه باز کردن پنجره را نمی‌دادند. با مداخله دکتر پیرنیا، فرح توانست کمی هوای تازه تنفس کند که تا حدی از حالش کاست.

این اقامت سنگین دو هفته به طول انجامید. منبع: صفحه 335 کتاب «کهن دیارا» نوشته فرح دیبا.

<

تصویر

سفر اشرف به فرانسه و عمل زیبایی

در دوران پهلوی، اشرف پهلوی فرصت‌طلبانه به سفری به فرانسه رفت. او در این سفر اطلاعاتی درباره یک پروفسور برجسته در زمینه جراحی ترمیمی، به نام پروفسور تسه دریافت کرد و درجریان این سفر توانست به خدمات این متخصص دست پیدا کند. اشرف درباره کارهای این پزشک شنیده بود که توانایی خارق‌العاده‌ای در جوان‌سازی پوست دارد.

پروفسور تسه با مهارتی ویژه، چروک‌های پای چشم اشرف پهلوی را ترمیم کرد و پوست 40 ساله او را‌ چنان صاف و جوان ساخت که حالتی شبیه 20 سالگی داشت. این سفر خاطره‌انگیز، که همراه با تجارب غیرعادی دنبال می‌شد، فضای خاصی را رقم زد و روزهای بیشتری از آنجا برای اشرف مملو از لحظاتی به دور از سیاست و مشکلات ایران سپری شد.

<

تصویر

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

وبگردی