سن مناسب برای آب دادن به نوزاد؛ قبل از چند ماهگی به نوزاد آب ندهید

 به گزارش رکنا، یک متخصص اطفال تأکید کرد که تا پایان شش‌ماهگی، تنها ماده غذایی که نوزاد باید دریافت کند، شیر مادر است و حتی مصرف آب در این مدت ممکن است سلامت نوزاد را به خطر بیندازد.

طبق گزارشی که از ایسنا منتشر شده است، دکتر علی ارجمند، متخصص کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به خطرات تغذیه زودرس نوزادان، بر اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه نخست زندگی تأکید کرد.

چرا نباید به نوزاد زیر شش ماه آب داد؟

دکتر ارجمند با بیان این نکته که تغذیه انحصاری با شیر مادر بنیادی‌ترین اصل برای سلامت نوزاد در شش ماه اول زندگی است، توضیح داد: «در این دوره نباید هیچ ماده‌ای غیر از شیر مادر یا داروهای تجویز شده توسط پزشک به نوزاد داده شود. حتی آب هم می‌تواند بر رشد و سلامت نوزاد تأثیر منفی بگذارد.»

تغذیه کمکی از چه زمانی باید آغاز شود؟

این متخصص اشاره کرد که تغذیه کمکی می‌تواند از انتهای شش‌ماهگی شروع شود و در ابتدا باید غذاهای سبک و قابل‌هضم همچون فرنی و حریره بادام در رژیم غذایی نوزاد قرار بگیرد. وی افزود: «در دو هفته نخست، مقادیر کم از این غذاها توصیه می‌شود و باید به تدریج مقدار و تنوع غذاها افزایش یابد.»

دکتر ارجمند ادامه داد: «از نیمه دوم ماه هفتم، می‌توان از پوره‌های ساده برای آشنایی نوزاد با مزه‌های جدید استفاده کرد. پس از آن نیز می‌توان با سوپ رقیق آغاز کرد و به مرور غلظت آن را بیشتر کرد.»

احتیاط در مصرف میوه و مواد غذایی جدید

وی ضمن هشدار درباره مصرف میوه برای نوزادان زیر یک سال، تاکید کرد: «میوه‌هایی مانند سیب و گلابی که حساسیت‌زا نیستند و هضم آنها آسان است، باید در مقدار بسیار کم و بدون پوست به نوزاد داده شوند. همچنین لازم است در این شرایط مراقبت زیادی انجام گیرد، چرا که ممکن است تکه‌های میوه وارد مجاری تنفسی کودک شوند.»

غذای سفره بزرگسالان برای نوزادان مناسب نیست

این متخصص کودکان بیان کرد که غذای مخصوص بزرگسالان می‌تواند سلامت نوزاد را به مخاطره بیندازد. وی توضیح داد: «ادویه‌جات، نمک، رب و سس که در غذاهای خانواده استفاده می‌شوند، برای کودکان زیر یک سال مضر هستند. به عنوان مثال، نمک می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود و ادویه‌جات احتمال بروز آلرژی و حتی آسم را در آینده افزایش می‌دهند.»

نقش مکمل‌های دارویی در تغذیه نوزاد

به گفته دکتر ارجمند، مکمل‌هایی مانند قطره مولتی‌ویتامین و ویتامین A باید از روز سوم تا پنجم پس از تولد، تحت نظر پزشک، آغاز شود. او افزود: «این مکمل‌ها با تغذیه انحصاری منافاتی ندارند. از پایان شش‌ماهگی، مصرف قطره آهن نیز ضروری است و باید تا دو سالگی ادامه یابد.»

واکنش نوزاد به مواد غذایی جدید

این متخصص اطفال تأکید کرد: «در صورتی که واکنش غیرطبیعی نوزاد نسبت به ماده غذایی جدید مشاهده شود، باید سریعاً موضوع بررسی گردد و تصمیم درباره ادامه یا توقف مصرف آن غذا تنها با مشورت پزشک متخصص صورت بگیرد.»

  • فیلم شکار تمساح توسط جگوار از میان نیلوفرهای آبی

اخبار تاپ حوادث

وبگردی