کابوس قارچ سیاه در تهران / مسعود مردانی اعلام کرد

به گزارش رکنا، حتما شما هم در جریان عفونت قارچ سیاه قرار گرفته اید. قارچ سیاه در واقع یک عفونت قارچی خطرناک، نادر و مهاجم است که به بینی ، چشم ، ریه و حتی مغز حمله می‌کند. این بیماری هم اکنون در هند شایع و با موج سهمگین کرونا مواجه شده است.

گفته می شود بیش از ۹ هزار نفر در هند به قارچ سیاه مبتلا شده‌اند و حالا مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا از مشاهده مواردی از ابتلا به بیماری عفونی «قارچ سیاه» در تهران خبر داده و گفته: «به صورت رسمی موارد اعلام نشده ، مواردی بوده که بیماران مبتلا به کرونا بهبود پیدا کرده‌اند اما به عفونت قارچی مبتلا و در بیمارستان لقمان تهران بستری شده‌اند.»

امروز می خواهیم در این گزارش شما را با این عفونت خطرناک بیشتر آشنا کنیم و در باره نشانه ها، راه های مراقبت و پیشگیری از ابتلا به این عفونت نوشته ایم و به شما توصیه می کنیم این گزارش را حتما بخوانید.

قارچ سیاه چیست؟

طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی آمریکا (CDC) ، قارچ سیاه در کپک و مواد آلی پوسیده در خاک وجود دارد و از طریق استنشاق یا بریدگی و زخم‌های پوستی وارد بدن انسان می‌شود و روی سینوس‌ها تاثیر می‌گذارد.

یک علت ابتلای بیماران یا بهبودیافتگان کرونا می‌تواند این باشد که قارچ از طریق مرطوب ‌کننده‌ها یا دستگاه‌های اکسیژن حاوی آب آلوده به آن ها منتقل شده باشد. اما عفونت از طریق فرد به فرد قابل سرایت نیست. علت نام‌گذاری نیز آن است که لکه سیاهی بینی بیماران را فرا می‌گیرد.

دامنه خطر چقدر است؟

عفونت قارچی بسیار تهاجمی است و باید به سرعت مداوا شود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی آمریکا، نرخ مرگ و میر در پی ابتلا به این عفونت را بالای 50 درصد اعلام کرده که رقمی هشدار دهنده است. پزشکان باید بافت‌های مرده ناشی از عفونت را به سرعت از بدن بیمار جدا کنند. در برخی موارد لازم است بخشی از صورت بیمار برداشته شود تا قارچ به مغز نفوذ نکند.

گاه عفونت در حدی پیشروی می‌کند که پزشکان ناچار می‌شوند چشم‌های بیمار را تخلیه کنند.مبتلایان در صورت درمان نشدن طی چند روز جان می‌سپارند.

قارچ سیاه با کووید۱۹ چه ارتباطی دارد؟

به گفته وزارت بهداشت هند، افراد دچار کمبود ایمنی و مستعد ابتلا به بیماری‌های عفونی - از جمله بیماران مبتلا به کووید۱۹، بیماران دیابتی، افرادی که استروئید مصرف می‌کنند و افرادی که بیماری‌های دیگر مثل سرطان دارند و پیوند عضو داشته‌اند - در برابر این بیماری آسیب‌پذیری بیشتری دارند. در این میان بیماران کرونایی به طور ویژه‌ای آسیب‌پذیرتر هستند، زیرا نه تنها ویروس سیستم ایمنی آن ها را ضعیف کرده، بلکه «داروهایی که برای درمان آن ها استفاده شده واکنش سیستم دفاعی بدن شان را سرکوب کرده است.»

به گفته این وزارتخانه، بیماران مبتلا به کووید که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده اند و تحت اکسیژن درمانی هستند، ممکن است در مجاورت دستگاه رطوبت‌ساز باشند و این موضوع محیط را برای رشد قارچ‌ها، از جمله قارچ سیاه، مستعد می‌کند و آن ها را در معرض خطر قرار می‌دهد. البته تاکید شده است هر فردی که به کووید۱۹ مبتلا شده یا از آن بهبود یافته است، در خطر عفونت قارچ سیاه قرار ندارد. این عفونت در بیمارانی که به دیابت مبتلا نیستند، دیده نشده است.

قارچ سیاه تا چه حد رایج است؟

قارچ سیاه هرچند بیماری نادری است، ولی در سراسر جهان وجود دارد. با این حال به نظر می‌رسد این بیماری در هند رایج‌تر است. بسیاری از بیماران در هند به دلیل انجام ندادن معاینات سالانه نمی‌دانند که به دیابت مبتلا هستند. میزان مرگ و میر در پی ابتلا به این بیماری عفونی به دلیل تاخیر در درمان بیماری در هند بیشتر است. آب و هوای هند نیز مساعد رشد قارچ، از جمله قارچ سیاه، است.

قارچ سیاه مثل هر قارچ دیگری در هوای مرطوب و گرم سریع‌تر رشد می‌کند. اما چند روز پیش دکتر مسعود مردانی از مشاهده قارچ سیاه در تهران خبر داد و گفت: «بیماران کرونایی که به عفونت قارچ سیاه مبتلا شده‌اند، در بیمارستان لقمان تهران بستری و پس از درمان مرخص شدند.»

علایم بیماری قارچ سیاه

علایم «موکورمایکوزیس» یا همان عفونت قارچ سیاه به قسمتی از بدن که قارچ در آن رشد می کند، بستگی دارد. از جمله علایم این عفونت قارچی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تب، سرفه، سینه درد، تنگی نفس، تورم در یک سمت صورت، سردرد، گرفتگی سینوس، ضایعات سیاه رنگ روی پل بینی یا درون دهان، شکم درد، حالت تهوع و استفراغ، خون ریزی گوارشی، خون در مدفوع و اسهال ،اگر پوست آلوده شده باشد، بخش تحت تاثیر قرار گرفته می تواند تاول زده، قرمز یا متورم شود. همچنین، ممکن است این بخش سیاه رنگ یا گرما و درد احساس شود. در موارد شدید، فرد ممکن است تغییراتی در وضعیت روانی خود را تجربه کند یا وارد کما شود. این شرایط حتی می تواند مرگبار باشد.

عوارض قارچ سیاه

همان طور که هر بیماری عارضه ای دارد، عفونت قارچ سیاه هم در صورت مداوا نشدن فوری عوارض بدی در پی خواهد داشت که می توان به نابینایی، لخته های خون یا رگ های خونی مسدود شده و آسیب عصبی اشاره کرد و درمان نکردن این عفونت می تواند به مرگ بیمار منجر شود.

راه های پیشگیری

راهی برای پیشگیری از تنفس هاگ های قارچ وجود ندارد. اما شما می توانید برخی اقدامات را برای کاهش احتمال ابتلا به «موکورمایکوزیس» یا همان قارچ سیاه انجام دهید. اگر به شرایطی مبتلا هستید که خطر ابتلا به قارچ سیاه را افزایش می دهد، این اقدامات از اهمیت بیشتری برخوردار می شوند.

از مناطقی با گرد و غبار یا خاک زیاد، مانند سایت های ساختمان سازی یا حفاری دور بمانید. اگر باید در این مناطق حضور داشته باشید، از یک ماسک مانند ماسک N95 استفاده کنید. از آب آلوده پرهیز کنید مانند سیلاب یا آب ساختمان های آسیب دیده، به ویژه پس از بلایای طبیعی مانند سیل و توفان. اگر سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است، از فعالیت هایی که شامل تماس با گرد و غبار و خاک می شوند، مانند باغبانی یا رسیدگی به حیاط خودداری کنید.

اگر نمی توانید از این موارد پرهیز کنید، از پوست خود با پوشیدن کفش، دستکش، شلوار بلند و پیراهن های آستین بلند محافظت کنید. بریدگی ها یا خراشیدگی ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن با آب و صابون شست وشو دهید. اگر به قارچ سیاه مبتلا شده اید، داروهای خود را بر اساس دستور پزشک مصرف کنید. اگر عوارض جانبی مشکل‌ساز شده اند یا عفونت بهبود نیافته است، بلافاصله پزشک خود را در جریان این شرایط قرار دهید. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

ناصری

کدخبر: 691747 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟