خبر ویژه برای سهامداران: زمان دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد

بهمن عبداللهی، رئیس اتاق تعاون ایران، در نشست خبری روز یکشنبه اعلام کرد: سود مربوط به سهام عدالت سال ۱۴۰۳ در سال گذشته طی دو مرحله پرداخت شد و امسال نیز تلاش می‌شود تا در ایام هفته دولت، بخشی از سود سهام عدالت ۱۴۰۴ توزیع گردد.

وی افزود: علی‌رغم آسیب‌هایی که برخی از شرکت‌های تحت پوشش سهام عدالت در دوران جنگ تحمل کردند، سوددهی سایر شرکت‌ها تحت تأثیر قرار نگرفته و سود مربوط به شرکت‌های مشمول سهام عدالت جمع‌آوری شده است.

عبداللهی تصریح کرد: همانند سال‌های پیشین که سود سهام عدالت طی دو مرحله پرداخت شد، امسال نیز این روال ادامه خواهد داشت. سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۴ تفاوت قابل توجهی نسبت به سال گذر ندارد و در دو مرحله، یکی در میانه سال و دیگری در پایان سال، واریز خواهد شد.

در پاسخ به پرسشی درباره آزادسازی سهام عدالت و امکان عرضه آن در بورس، وی توضیح داد: تاکنون بیش از ۲۰ جلسه در شورای عالی بورس در این زمینه برگزار شده و دستورالعمل مربوطه به دولت ارسال گردیده است. بررسی‌ها به معاونت حقوقی ریاست جمهوری واگذار شده و نکات مطرح شده دوباره به شورای عالی بورس منتقل شده تا پس از اصلاح به مجلس ارائه شود. این دستورالعمل پس از بررسی‌های مجلس، نهایی شده و مبنای آزادسازی سهام عدالت قرار خواهد گرفت. با این حال، نباید سهم تعاونی‌ها از سهام عدالت حذف شود.

سهم تعاون از اقتصاد ایران

عبداللهی اظهار کرد: سهم بخش تعاون از اقتصاد کشور حدود هشت درصد است. وی با اشاره به آمارها گفت: بیش از ۷۰ درصد اقتصاد ایران تحت کنترل دولت و نهادهای حاکمیتی قرار دارد و سهم بخش خصوصی کمتر از ۳۰ درصد است. امید می‌رود با اجرای سند توسعه تعاون، سهم این بخش از اقتصاد افزایش یابد.

وی بیان کرد که سهام عدالت در محاسبه سهم تعاون لحاظ نشده و دلیل این مسئله وجود مشکلات حقوقی بوده است. عبداللهی ابراز امیدواری کرد که در صورت رفع این موانع، سهم تعاون می‌تواند تا دو برابر افزایش پیدا کند.

به گفته وی، اقتصاد تعاون‌محور با هدف کاهش نابرابری‌ها، توسعه عدالت و افزایش مشارکت مردم در اقتصاد ملی تعریف شده بود. او یادآور شد که از زمان ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ توسط رهبر انقلاب در سال ۸۵، انتظار می‌رفت سهم تعاون افزایش یابد، اما دولت‌ها به این مسئله توجه کمتری نشان داده‌اند. به گفته عبداللهی، میزان واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش تعاون طی دو دهه گذشته کمتر از دو درصد بوده است.

وی خاطر نشان کرد: دولت‌ها با هدف پرداخت بدهی‌های خود، شرکت‌ها را به نهادهای حاکمیتی، بانک‌ها و نهادهایی مثل تأمین اجتماعی واگذار کردند. این واگذاری‌ها که به نهادهای غیر تخصصی انجام می‌شد، نه تنها به مشکلات مدیریتی انجامیده، بلکه برخی شرکت‌ها مجبور به اخراج نیروها و فروش دارایی‌ها شدند. این امر باعث شد که واگذاری به مردم نادیده گرفته شود.

عبداللهی به ظرفیت بزرگ تعاونی‌های مصرف کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۴۵۰۰ تعاونی مصرف وجود دارد که بزرگترین شبکه زنجیره‌ای کشور هستند. این تعاونی‌ها در دوران جنگ نقش مهمی در توزیع کالا ایفا کردند، اما طی دهه اخیر با افول مواجه شده‌اند و تشکل‌های موازی جایگزین شده‌اند که نتوانسته‌اند نقشی در تنظیم بازار ایفا کنند.

عبداللهی همچنین به خسارات وارد شده به اقتصاد و بخش تعاون در دوران جنگ‌های اخیر پرداخته و گفت: بخش‌هایی از این خسارات جبران شده اما هنوز آسیب‌های جدی باقی مانده‌اند، به ویژه در مناطق جنوبی کشور. در حوزه حمل و نقل دریایی بار و مسافر، ناوگان این بخش آسیب‌های قابل توجهی دیده و ۶۰ درصد آن از بین رفته است. همچنین کارخانه‌ها و اراضی کشاورزی در استان بوشهر خسارات فراوانی متحمل شده‌اند و حتی ۸ نفر از کارکنان این مناطق به شهادت رسیدند. دولت بسته‌های حمایتی را در نظر گرفته که می‌تواند بخشی از این خسارات را جبران کند.


 

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1237683
  • فیلم / مرد خطرناک تهرانی نمرده بود / گواهی فوت و مراسم ختم دروغ بود / سرهنگ راستی :پلیس اراذل و اوباش را از قبر هم بیرون میکشد

اخبار تاپ حوادث