جزئیات کمک ۵۰۰ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین
رکنا سیاسی: کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا با تصویب پیشنویس قانون اختیارات دفاع ملی، کمک امنیتی ۵۰۰ میلیون دلاری به اوکراین را برای تقویت توان دفاعی این کشور در برابر روسیه تا سال ۲۰۲۸ تمدید کرد.

لایحه قانون اختیارات دفاع ملی (NDAA) با ۲۶ رای موافق در برابر ۱ رای مخالف توسط کمیته نیروهای مسلح سنا تصویب شد. این مصوبه شامل بندی برای تمدید طرح کمک امنیتی به اوکراین تا سال ۲۰۲۸ است که بودجه مجاز را از ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۵ به ۵۰۰ میلیون دلار افزایش میدهد.
به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش های رسانه ای، هدف از این طرح، تقویت قابلیتهای دفاعی اوکراین در جریان نبرد با نیروهای روسیه است. این لایحه، همچنین مانع از اجرای پیشنهاد جنجالی رئیسجمهور دونالد ترامپ در بودجه ماه ژوئن مبنی بر کنار گذاشتن ناوگان هواپیماهای A-۱۰ نیروی هوایی میشود.
طبق این لایحه، در سال مالی ۲۰۲۶، تعداد این هواپیماها نباید به کمتر از ۱۰۳ فروند کاهش یابد تا توانمندی ارتش در پشتیبانی هوایی نزدیک حفظ شود.
قانون دفاع ملی آمریکا در مجموع از ۹۲۵ میلیارد دلار بودجه برای دفاع ملی حمایت میکند که ۸۷۸.۷ میلیارد دلار آن به وزارت دفاع و ۳۵.۲ میلیارد دلار به وزارت انرژی اختصاص داده شده است. این لایحه همچنین اجازه میدهد تا ۶ میلیارد دلار از این بودجه بهطور کلی برای نیازهای پیشبینی نشده با اولویت بالاتر منتقل شود.
خبرگزاری رویترز درباره این لایحه ادعا کرد که علاوه بر اوکراین، قانون دفاع ملی آمریکا به «چالشهای امنیتی جهانی مختلفی» از جمله تهدیدهای چین، ایران و کره شمالی میپردازد.
این لایحه همچنین بر لزوم پیشرفتهای تکنولوژیکی در زمینههایی مانند هوش مصنوعی، فناوری بدون سرنشین و سلاحهای مافوق صوت برای حفظ برتری نظامی ایالات متحده تأکید دارد.
قانون اختیارات دفاع ملی ایالات متحده، یک لایحه سیاستگذاری سالانه است که سطوح بودجه را تصویب و اختیاراتی را برای ارتش ایالات متحده فراهم میکند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه وقتی خبرنگاران از او خواستند در مورد حمله ادعایی روسیه به یک مرکز غیرنظامی در اوکراین اظهار نظر کند، قبل از عزیمت به تگزاس سیلزده گفت: « از این مساله با خبر هستم. منتظر اتفاقات باشید.»
رئیس جمهوری آمریکا دیگر هیچ اظهار نظر دیگری نکرد. ترامپ در مصاحبهای با شبکه ان بی سی نیوز که پنجشنبه شب به وقت محلی منتشر شد، گفت که قصد دارد روز دوشنبه بیانیه مهمی در مورد روسیه صادر کند. او توضیح بیشتری نداد، اما بار دیگر از نحوه پیشرفت تلاشهای صلح اوکراین ابراز ناامیدی کرد.
رئیس جمهوری آمریکا در گفت و گو با شبکه ان بی سی نیوز درباره وضعیت جنگ روسیه و اوکراین گفت: «من از روسیه ناامید هستم، اما خواهیم دید که در چند هفته آینده چه اتفاقی میافتد. فکر میکنم دوشنبه بیانیه مهمی در مورد روسیه خواهم داشت.»
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند. خبرگزاری رویترز ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ در گزارشی نوشت: روسیه حدود ۱۹ درصد از قلمروی را که در سطح بینالمللی به عنوان سرزمین اوکراین به رسمیت شناخته شده، تصرف کرده است.
بر اساس این گزارش، کنترل منطقه لوهانسک، بیش از ۷۰ درصد از مناطق دونتسک، زاپوریژیا و خرسون و همچنین بخشهایی از مناطق خارکیف و سومی به کنترل روسیه درآمده است.
-
سالاد پاستا، طعمی لذیذ تر از سالاد ماکارانی+ فیلم
ارسال نظر