رکنا گزارش می دهد؛
افزایش نجومی قیمت بستنی؛ بازنشسته ها: دیگر حتی نمی توانیم برای نوه هایمان بستنی بخریم! + فیلم
رکنا اقتصادی: موج تازه افزایش قیمت در بازار لبنیات، هم زمان با رشد 30 درصدی قیمت شیر خام و اعلام افزایش 20 درصدی محصولات لبنی، بار دیگر نگرانی ها درباره گرانی محصولات لبنی را تشدید کرده است؛ روندی که در هفته های اخیر نیز ادامه داشته و اکنون نشانه هایی از یک جهش دوباره در قیمت ها دیده می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی رکنا، در روزهایی که گرمای هوا تقاضا برای خوراکی های سرد را افزایش داده، بازار بستنی نیز با موج تازه ای از گرانی روبه رو شده است؛ افزایش قیمتی که به گفته بسیاری از شهروندان، بستنی را از یک خوراکی ساده و در دسترس به کالایی گران و لاکچری تبدیل کرده است.
برخی مخاطبان با گلایه از شرایط اقتصادی می گویند حتی خرید ساده ترین بستنی ها نیز برای بسیاری از خانواده ها دشوار شده است. یکی از بازنشستگان در این باره گفت: «ما پدربزرگ ها و مادربزرگ ها دیگر حتی نمی توانیم برای نوه هایمان بستنی بخریم. بستنی ساده ترین دلخوشی بچه ها بود که از پس خریدش برمیآمدیم اما حالا همان هم از دسترس خارج شده است.»
برخی دیگر علاوه بر افزایش قیمت ها، از افت کیفیت محصولات نیز انتقاد دارند. یکی از مخاطبان اظهار کرد: «نه تنها قیمت بستنی بالا رفته، بلکه کیفیت آن هم کاهش یافته است. حجم بستنی کمتر شده و ظاهر محصول داخل بسته بندی با تصویر روی آن تفاوت زیادی دارد.»
شهروند دیگری که خود را خاله ای مجرد معرفی کرد، گفت: «تا چند هفته پیش می توانستم به راحتی برای خواهرزاده ام بستنی بخرم اما حالا با قیمت های نجومی روبه رو شده ایم. وقتی درآمدها با گرانی ها همخوانی ندارد، کوچک ترین دلخوشی کودکان هم از بین می رود.»
بررسی بازار نشان می دهد قیمت بستنی طی دو ماه اخیر بین 50 تا 100 درصد گران شده است. ارزان ترین بستنی از 30 هزار تومان به حدود 50 هزار تومان رسیده است. بستنی های خانوادگی از 250 تا 600 هزار تومان متغیر است. برخی برندها نیز بستنی تک نفره کم تر از 200 هزار تومان ندارند. در حال حاضر ارزان ترین بستنی بازار بستنی یخی و بستنی کیم است.
فعالان صنعت لبنیات افزایش قیمت شیر خام، نرخ ارز، مواد اولیه، بسته بندی، دستمزد، حمل و نقل و انرژی را از عوامل اصلی گرانی لبنیات عنوان می کنند. این در حالی است که در هفته های اخیر و پیش افزایش حدود 30 درصدی قیمت شیر خام، شرکت های لبنی نیز محصولات خود را افزایش داده بودند و حالا بعد از افزایش قیمت شیر خام نیز قرار است محصولات لبنی را حدود 20 درصد دیگر گران کنند. موضوعی که نگرانی ها درباره ادامه روند گرانی لبنیات و فرآورده های وابسته از جمله بستنی را افزایش داده است.
ارسال نظر