دولت اثرات جانبی حذف ارز ترجیحی را محاسبه نکرده بود
تبلیغات

به گزارش رکنا، محمد سراج، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی رکنا اظهار داشت: دولت در محاسبات خود اثرات جانبی حذف ارز ترجیحی را لحاظ نکرده بود ولی امیدواریم با برنامه های جبرانی و کنترل بازار و افزایش تولید، مشکلات پیش بینی نشده رخ ندهد.

نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم، در تشریح وضعیت پس از حذف ارز ترجیحی، از وجود رانت و سوءاستفاده گسترده در فرآیند توزیع آن انتقاد کرد و در عین ابراز خرسندی از حذف این ارز رانت‌ زا، اعلام داشت: دولت در برآورد پیامدهای این سیاست دچار اشتباه محاسباتی شده است. نیازهای مردم فقط تأمین کالری نیست، اگر چه این موضوع مهمی است ولی تنها نباید به این موضوع بسنده کرد.

وی با حمایت از اقدام دولت در حذف ارز ترجیحی گفت: قبلا چندین هزار نفر پشت صف ایستاده بودند تا ارز ترجیحی را دریافت کنند؛ برخی با رانت و برخی با واسطه. رانت‌خواری بسیار بود؛ با پیش‌اظهاری و کم‌اظهاری مواجه بودیم. زمانی به دامداری‌ها مراجعه می‌کردیم، می‌گفتند ما هیچ ارز ترجیحی برای واردات دریافت نکرده‌ایم.

این نماینده مجلس با اشاره به منطق اقتصادی این اقدام، تأکید کرد که بازگشت قیمت‌ها به نرخ واقعی باید منجر به کاهش متقاضیان واردات با ارز ترجیحی شود.

سراج همچنین به تکلیف دولت در قبال مردم اشاره کرد و گفت: تکلیف این نبود که دولت برای هر نفر یک میلیون تومان بریزد؛ تکلیف قانونی چیز دیگری است. یعنی مصرف‌کننده باید مطمئن باشد که می‌تواند کالای مورد نیاز خود را تأمین کند.

وی در ادامه به اقدامات جایگزین اشاره کرد و افزود: به همین خاطر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که به شکل دوم می‌توانند سبد کالا را با قیمت ثابت دریافت کنند؛ ۹ قلم کالا را دریافت کنند تا مشکل فقر تغذیه‌ای برطرف شود.

این عضو کمیسیون اجتماعی با ابراز امیدواری برای بهبود اوضاع، تأکید کرد: راهکار اصلی در گرو رونق تولید است: ما می‌گوییم اگر تولید بالا برود و بازار کنترل بشود، جبران می‌شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم استمرار اصلاحات ساختاری، ابراز امیدواری کرد که وضعیت به ثبات برسد.

سراج افزود: امیدواریم با نظارت و استمرار این وضع به ثبات برسیم. ما از دولت برنامه خواسته‌ایم، دولت ابتدا طبق قانون عمل نکرد ولی الان می‌خواهد بر اساس برنامه عمل کند و ما هم می‌دانیم عقب است. با این همه امیدواریم چالش پیش بینی نشده اتفاق نیفتد.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات