عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با رکنا؛
نظارت بر عملکرد وزیر جهاد کشاورزی ادامه دارد / 90 درصد مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است
رکنا اقتصادی: عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار رکنا گفت: حدود ۹۰ درصد مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است و به همین دلیل، تغییر الگوی کشت میتواند راهکار مؤثری برای مدیریت مصرف آب باشد. وزیر جهاد کشاورزی در کمیسیون حاضر شد ولی ما نظارت خود را متوقف نمی کنیم. این موضوعات برای غلبه بر حل بحران کم آبی ضروری است.

به گزارش رکنا، جمشید قائممقام، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی رکنا در مجلس با اشاره به نقش کشاورزی سنتی در تشدید بحران کمآبی، بر ضرورت اجرای الگوی کشت نوین تأکید کرد و گفت: دولت باید با سیاستهای تشویقی، کشاورزان را به تغییر روشهای سنتی ترغیب کند. ما در این باره از وزیر سوال کرده ایم.
این نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس دوازدهم با اشاره به بحران کمآبی در کشور گفت: در تابستان همزمان با افزایش مصارف کشاورزی، منابع آبی با افت شدید مواجه میشود و این مسئله بر تأمین آب شرب نیز تأثیر منفی میگذارد. حدود ۹۰ درصد مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است و به همین دلیل، تغییر الگوی کشت میتواند راهکار مؤثری برای مدیریت مصرف آب باشد.
تغییر الگوی کشت کلید حل بحران آب است/ دولت باید بسترهای اجرایی را فراهم کند
وی افزود: مجلس دوازدهم از سال گذشته موضوع تغییر الگوی کشت را با توجه به میزان آببری محصولات و شرایط اقلیمی هر استان بررسی کرده و الگوهای مناسبی طراحی شده است. اجرای این الگوها قطعاً مصرف آب کشاورزی را کاهش میدهد و به تبع آن، مدیریت آب شرب نیز بهبود مییابد.
قائممقام در ادامه با اشاره به تأخیر در اجرای این طرح گفت: موضوع تغییر الگوی کشت بارها در کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح شده اما بدون اقدام عملیاتی دولت، تنها بحثهای نظری نتیجهبخش نخواهد بود. در برخی استانها میتوان با جایگزینی محصولات کمآببر یا واردات برخی کالاها، مصرف آب را مدیریت کرد، اما این وظیفه جهاد کشاورزی است که برنامههای مصوب را اجرایی کند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره موضع مجلس در قبال عملکرد دولت گفت: از وزیر جهاد کشاورزی در کمیسیون سؤال شده اما مشکلاتی در بسترسازی این تغییرات وجود دارد. کشاورزان ما عمدتاً سنتی و خردهمالک هستند و در برابر تغییرات مقاومت میکنند. دولت باید با سیاستهای حمایتی و فرهنگسازی، زمینه را برای پذیرش الگوی کشت نوین فراهم کند.
نماینده مردم آزادشهر و رامیان تأکید کرد: تا زمانی که دولت اقدامات بنیادین را انجام ندهد، نمیتوان انتظار داشت کشاورزان بهصورت خودجوش روشهای سنتی را کنار بگذارند. این تغییر نیازمند همراهی و برنامهریزی دقیق است.
رییس کمیته بودجه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: وزیر در کمیسیون حاضر شد ولی ما نظارت خود را متوقف نمی کنیم. این موضوعات برای غلبه بر حل بحران کم آبی ضروری است.
-
فیلم دیدنی قلعه رودخان فومن گیلان
ارسال نظر