چمران: دو رام قطار آماده ورود به تهران است؛ ۵۰ درصد بودجه امسال به حمل‌ونقل عمومی اختصاص یافت

به گزارش خبرگزاری رکنا، 

مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، با تشریح آخرین وضعیت خرید واگن‌های مترو، تأمین ارز و قرارداد با طرف چینی، از آماده بودن دو رام قطار برای ورود به تهران خبر داد و گفت: انتقال این قطارها به دلیل بروز جنگ به تأخیر افتاده و پیگیری‌ها برای حل مشکلات قراردادی و انتقال آنها ادامه دارد.

چمران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری مهر، با اشاره به روند طولانی خرید واگن‌های مترو اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۲ خرید ۲ هزار دستگاه واگن برای متروی کشور را تصویب کرد که سهم تهران از این تعداد حدود ۷۰۰ دستگاه بود. قرارداد خرید حدود ۶۰۰ واگن نیز در سال‌های ۱۳۹۴ یا ۱۳۹۵ منعقد شد، اما به دلیل مشکلات مربوط به تأمین ارز و مسائل قراردادی، اجرای آن متوقف ماند.

وی افزود: با وجود تأمین اعتبار و ابلاغ منابع در بودجه، این قرارداد در دولت‌های بعدی عملیاتی نشد و پیگیری‌های شورای پنجم نیز به نتیجه نرسید. در شورای ششم، موضوع بارها با مسئولان دولت مطرح شد و پس از پیگیری‌های انجام‌شده، قرارداد به امضا رسید.

دو رام قطار آماده ورود به تهران

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات تأمین ارز گفت: در ابتدا حدود ۹ تا ۱۰ درصد ارز مورد نیاز تأمین شد و برای تأمین مالی، حتی برخی معاونان شهرداری از بانک‌ها پول قرض کردند و با وجود گذشت زمان، همچنان بدهی‌هایی دارند. با این میزان تأمین مالی، طرف چینی پذیرفت ساخت واگن‌ها را آغاز کند و در ادامه نیز بخشی از منابع از طریق شهرداری و بانک تأمین شد.

چمران ادامه داد: قرار بود دو رام قطار در اسفندماه سال گذشته به تهران برسد، اما با آغاز جنگ، این قطارها در کشتی باقی ماندند و هنوز منتقل نشده‌اند. به گفته وی، این قطارها آزمایش‌های لازم را در چین پشت سر گذاشته‌اند و آماده ورود به خط هستند، اما طرف چینی با اشاره به پایان مدت قرارداد، مسائلی را مطرح کرده است. شهرداری برای حل این مشکل پیگیری‌های خود را ادامه می‌دهد.

اختصاص نیمی از بودجه به حمل‌ونقل عمومی

چمران با اشاره به اولویت توسعه حمل‌ونقل عمومی در بودجه شهرداری گفت: سه سال پیش پیشنهاد اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان به این بخش مطرح و در شورا تصویب شد. این رقم در سال بعد به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید و امسال نیز ۵۰ درصد بودجه و اعتبارات شهرداری به حمل‌ونقل عمومی اختصاص یافته است.

وی تأکید کرد: تأمین منابع مالی برای توسعه مترو و اتوبوس در اولویت قرار دارد و در حوزه تاکسی نیز، با وجود نقش بخش خصوصی، دولت باید برای جایگزینی تاکسی‌های فرسوده کمک کند.

اقدامات شهرداری برای کاهش فشار هزینه مسکن

رئیس شورای شهر تهران درباره افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بها گفت: شورا و شهرداری مسئولیت مستقیم و رسمی محدودی در این زمینه دارند، اما می‌توانند از طریق هماهنگی مدیریت شهری و تسهیل ساخت‌وساز نقش‌آفرینی کنند.

به گفته چمران، شهرداری تلاش کرده است عوارض ساختمانی را در سطحی نگه دارد که فشار زیادی به سازندگان وارد نشود؛ به‌طوری‌که این عوارض در حال حاضر به دو درصد کل هزینه ساخت ساختمان نیز نمی‌رسد.

مناسب‌سازی شهر برای افراد دارای معلولیت

چمران همچنین با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای مناسب‌سازی فضای شهری اظهار کرد: اصلاح پیاده‌راه‌ها و معابر برای استفاده افراد دارای معلولیت، از جمله نابینایان، در دستور کار بوده و بخش قابل توجهی از این اقدامات انجام شده است.

وی افزود: در برخی ساختمان‌ها بالابرهایی برای تسهیل تردد افراد دارای معلولیت نصب شده، اما گاهی پس از ساخت، این تجهیزات به دلایل امنیتی یا نگرانی از سرقت جمع‌آوری می‌شوند. شهرداری همچنین با برگزاری جلسات و دریافت نظرات افراد دارای معلولیت، تلاش کرده نیازهای آنان را بهتر شناسایی کند.

تسهیلات نوسازی بافت فرسوده

رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده گفت: شورا برای تشویق مردم به نوسازی، عوارض ساخت‌وساز در این محدوده‌ها را تا حد امکان کاهش داده است؛ زیرا بسیاری از این ساختمان‌ها در صورت وقوع زلزله آسیب‌پذیر هستند.

چمران با اشاره به پرداخت نشدن بخشی از مطالبات شهرداری از دولت توضیح داد: طبق مصوبه مجلس، ۵۰ درصد عوارض مربوط به ساخت‌وساز در بافت فرسوده باید از سوی دولت به شهرداری‌ها پرداخت شود تا این هزینه از مردم دریافت نشود، اما این مبالغ همچنان از مطالبات پرداخت‌نشده شهرداری است.

وی در پایان، مشارکت مالکان و سرمایه‌گذاران را یکی از راهکارهای نوسازی دانست و گفت: مالکان می‌توانند با تجمیع چند پلاک و مشارکت با سازندگان، بدون تأمین تمام هزینه ساخت، در نوسازی بافت فرسوده سهیم شوند./ ایسنا 

درباره این خبر سوالی دارید؟ در نظرات از رکنا بپرسید. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1257472
  • اژه‌ای از پرونده‌ای با املاک ۱۰ همتی و دریافت ۱۵۰ هزار دلار پرده برداشت / فیلم