خبر خوب برای بیماران؛ مرکز ملی زخم تأسیس می‌شود

به گزارش رکنا، نشست دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا با حضور سید مهدی طبائی رئیس کنگره، پروین منصوری دبیر علمی کنگره و منصور جمالی زواره دبیر علمی کنگره امروز 22 شهریورماه 1404 در جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد. 

در ابتدای این نشست طبائی از رونمایی «شبکه ملی زخم جهاد دانشگاهی کشور» در این کنگره خبر داد و گفت: این شبکه با هدف گردهم آوردن تمامی فعالان، متخصصان، فناوران، شرکت‌های دانش‌بنیان و بیماران مرتبط با حوزه زخم‌های مزمن و ایجاد یک بستر ملی برای توسعه آموزش، درمان و پژوهش در این حوزه راه‌اندازی خواهد شد.

 طبایی در خصوص اهداف راه‌اندازی شبکه ملی زخم گفت: هدف اصلی از ایجاد این شبکه، ایجاد یک بستر منسجم برای ارتباط میان تمامی فعالان و ذی‌نفعان حوزه زخم در کشور است. متخصصان و درمانگران، فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه و همچنین بیماران مبتلا به زخم‌های مزمن می‌توانند در این شبکه حضور داشته باشند و از ظرفیت‌های آن استفاده کنند.

 وی افزود: یکی از محورهای اصلی فعالیت این شبکه، فراهم کردن محتوای آموزشی و دوره‌های آموزشی متناسب برای گروه‌های مختلف مخاطب است؛ به‌گونه‌ای که هم آموزش‌های مورد نیاز عموم مردم و بیماران و هم آموزش‌های تخصصی مورد نیاز درمانگران و فعالان حوزه زخم در این بستر ارائه شود.

ایجاد بستر ملی برای توسعه پژوهش‌های حوزه زخم

 طبایی با اشاره به ظرفیت‌های پژوهشی شبکه ملی زخم بیان کرد: گروه‌های پژوهشی مختلف و دستاوردهای علمی مرتبط با زخم می‌توانند در این شبکه معرفی و به اشتراک گذاشته شوند و پروژه‌های تحقیقاتی نیز با رویکردی ملی و شبکه‌ای تعریف و اجرا شوند.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم با ایجاد این شبکه، ظرفیت‌های علمی و پژوهشی موجود در کشور را به یکدیگر متصل کنیم تا پژوهشگران بتوانند در قالب پروژه‌های مشترک و ملی، همکاری‌های گسترده‌تری داشته باشند و از ظرفیت‌های علمی یکدیگر استفاده کنند.

حمایت از فناوری‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه زخم

 رئیس دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا در خصوص حمایت از فناوری‌های مرتبط با زخم گفت: یکی دیگر از کارکردهای مهم شبکه ملی زخم، حمایت از محصولات و فناوری‌های مرتبط با این حوزه است. تلاش خواهیم کرد محصولات و فناوری‌های نوین علاوه بر دریافت حمایت علمی، از ظرفیت شبکه برای معرفی، توسعه و ایجاد ارتباط با جامعه تخصصی و درمانی نیز بهره‌مند شوند.

 طبایی افزود: حضور فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان در این شبکه می‌تواند زمینه مناسبی برای ارتباط میان بخش علمی، درمانی و فناورانه کشور فراهم کند و به توسعه و به‌کارگیری فناوری‌های جدید در حوزه پیشگیری و درمان زخم کمک کند.

آغاز پروژه تأسیس مرکز ملی زخم با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران

وی از آغاز پروژه تأسیس «مرکز ملی زخم» به صورت مشترک میان جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: همزمان با برگزاری این کنگره، پروژه تأسیس مرکز ملی زخم با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز رونمایی خواهد شد.

طبایی تصریح کرد: این پروژه یک طرح مصوب است که مورد تأیید دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفته و بر اساس آن، جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی تهران برای تأسیس یک مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی در حوزه زخم همکاری خواهند کرد.

وی افزود: این مرکز به صورت چندتخصصی فعالیت خواهد کرد و شامل گروه‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی خواهد بود و تلاش می‌شود به عنوان یک مرکز ملی در پایتخت، نقش مهمی در ساماندهی و توسعه خدمات مرتبط با زخم در کشور ایفا کند.

تدوین استانداردها و پروتکل‌های ملی درمان زخم

رئیس دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا با اشاره به مأموریت‌های پیش‌بینی‌شده برای مرکز ملی زخم گفت: استانداردسازی روش‌های درمان زخم، تدوین پروتکل‌های درمانی، ایجاد و توسعه رجیستری ملی زخم و ارائه خدمات جامع درمانی از جمله اهدافی است که برای این مرکز در نظر گرفته شده است.

طبایی ادامه داد: امیدواریم این مرکز بتواند به یک مرکز جامع و مرجع در حوزه درمان زخم در کشور تبدیل شود و ضمن ارائه خدمات تخصصی، زمینه ارجاع بیماران از نقاط مختلف کشور به یک مرکز تخصصی و چندتخصصی را فراهم کند.

وی افزود: ایجاد یک مرکز ملی می‌تواند به یکپارچه‌سازی دانش و تجربه متخصصان، ارتقای کیفیت خدمات درمانی، استانداردسازی فرآیندهای تشخیص و درمان و همچنین ایجاد یک نظام منسجم برای جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات بیماران مبتلا به زخم کمک کند.

تدوین راهنمای ملی درمان زخم در ایران

 طبایی یکی دیگر از برنامه‌های مرکز ملی زخم را تدوین و به‌روزرسانی راهنماهای ملی درمان زخم عنوان کرد و گفت: یکی از برنامه‌های مهم این مرکز، تدوین «کتاب راهنمای ملی درمان زخم در ایران» خواهد بود.

 وی افزود: در حال حاضر برای زخم پای دیابتی، راهنمایی بر اساس پروتکل‌ها و استانداردهای روز دنیا تدوین شده است و امیدواریم با استفاده از ظرفیت علمی مرکز ملی زخم، این منابع به‌روزرسانی و در ادامه، راهنمای جامع ملی درمان زخم برای کشور تدوین شود.

 رئیس دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا تأکید کرد: تلاش ما این است که با راه‌اندازی شبکه ملی زخم و مرکز ملی زخم، ظرفیت‌های علمی، پژوهشی، درمانی و فناورانه کشور را در کنار یکدیگر قرار دهیم و زمینه‌ای برای ارتقای دانش و کیفیت خدمات حوزه زخم در ایران فراهم کنیم.

 وی گفت: رونمایی از این دو پروژه در دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا، گامی مهم در مسیر ایجاد یک ساختار ملی و منسجم برای آموزش، پژوهش، درمان و توسعه فناوری‌های حوزه زخم در کشور خواهد بود.

۴۱۰ مقاله در کنگره پذیرفته شد

 

در ادامه این نشست، پروین منصوری، دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت، از حضور استادان رشته‌های مختلف علوم پزشکی و علوم وابسته از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی داخل و خارج از کشور در این کنگره خبر داد و گفت: این رویداد با حضور جمعی از استادان و متخصصان حوزه‌های مختلف علوم پزشکی و علوم وابسته از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور و همچنین همکاران و پژوهشگران بین‌المللی برگزار خواهد شد.

 منصوری در خصوص مقالات رسیده به دبیرخانه کنگره گفت: استقبال پژوهشگران از این دوره بسیار خوب بوده است و تعداد زیادی مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که در نهایت حدود ۴۱۰ مقاله به صورت پوستر پذیرفته شده است.

 وی افزود: در مجموع حدود ۱۰۰ سخنران در طول سه روز برگزاری کنگره به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت که ۹ نفر از آنان سخنرانان بین‌المللی هستند و از کشورهای مختلف از جمله آلمان، روسیه، کانادا، ایتالیا، انگلستان، اسپانیا، عراق و قزاقستان در این رویداد حضور خواهند داشت.

برگزاری کنگره در قالب پنل‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت ادامه داد: سخنرانی‌های کنگره در قالب پنل‌های تخصصی و در سه سالن اصلی برگزار می‌شود و در کنار آن، چهار سالن نیز به برگزاری کارگاه‌های آموزشی اختصاص خواهد داشت.

منصوری با اشاره به برنامه روز نخست کنگره بیان کرد: در مراسم افتتاحیه، سخنرانی استادان برجسته دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر مراکز علمی کشور را خواهیم داشت و موضوعاتی همچون پزشکی هوشمند یا «اسمارت مدیسین»، فارماکوژنتیک، ترمیم زخم و استفاده از توکسین‌ها در پیشگیری و درمان برخی بیماری‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در طول سه روز برگزاری کنگره، موضوعات متنوعی در قالب حدود ۲۰ پنل تخصصی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد که از جمله آنها می‌توان به کاربرد هوش مصنوعی در مراقبت و درمان زخم، بیماری‌های مزمن با درگیری پوست، مفصل و استخوان، دیدگاه‌های جدید در درمان زخم و نقش پرستاری در این حوزه اشاره کرد.

بررسی فناوری‌های نوین در درمان و ترمیم زخم

منصوری با اشاره به محورهای علمی کنگره گفت: نقش لیزر و نور در درمان زخم، روش‌های جدید ترمیم زخم، سیستم‌های نوین آزادسازی و رهایش مواد، فناوری‌های نوین و کاربرد محصولات سلولی از دیگر موضوعاتی است که در پنل‌های تخصصی بررسی خواهد شد.

وی ادامه داد: تغذیه و نقش ریزمغذی‌های مؤثر در ترمیم زخم و سوختگی، پانسمان‌های نوین، مواد و متریال‌های مورد استفاده در درمان زخم، طب مکمل، توانبخشی و سبک زندگی در ترمیم زخم نیز از دیگر موضوعات مورد توجه در این کنگره است.

دبیر علمی کنگره افزود: همچنین نوآوری‌ها در تشخیص و درمان زخم، جایگاه عسل پزشکی در درمان زخم، راهکارهای نوین تشخیصی و درمانی در زخم‌های سرطانی و نقش میکروبیوم و میکروارگانیسم‌های مفید بدن در ترمیم زخم از جمله موضوعات جدید و مورد توجه در برنامه علمی کنگره خواهد بود.

برگزاری ۱۸ کارگاه تخصصی

منصوری از برگزاری حدود ۱۸ کارگاه آموزشی در حاشیه این کنگره خبر داد و گفت: بخشی از این کارگاه‌ها توسط همکاران پژوهشکده یارا برگزار خواهد شد. ما در پژوهشکده یارا از حضور پژوهشگران جوان، فعال و توانمندی برخوردار هستیم که در حوزه‌های مختلف مرتبط با زخم فعالیت می‌کنند و در این دوره از کنگره، کارگاه‌های متعددی را ارائه خواهند کرد.

وی افزود: تعدادی از کارگاه‌ها نیز با همکاری شرکت‌های حامی کنگره برگزار می‌شود که در آنها علاوه بر معرفی و ارائه محصولات و فناوری‌های مرتبط، آموزش‌های علمی و کاربردی جدید نیز ارائه خواهد شد.

استقبال گسترده از کنگره زخم و ترمیم بافت

 دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت با اشاره به استقبال گسترده از این رویداد اظهار کرد: تاکنون حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر برای حضور در کنگره ثبت‌نام کرده‌اند و روند ثبت‌نام همچنان ادامه دارد. پیش‌بینی می‌کنیم تعداد شرکت‌کنندگان در این دوره به بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر برسد.

منصوری ادامه داد: سال گذشته کنگره در محل همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد و استقبال به اندازه‌ای بود که در برخی مقاطع با محدودیت فضای تردد مواجه بودیم. افزایش تعداد شرکت‌کنندگان موجب شد امسال فضای بزرگ‌تری برای برگزاری کنگره در نظر گرفته شود و دوازدهمین دوره در مرکز همایش‌های رازی برگزار خواهد شد.

تلاش برای ایجاد همگرایی میان رشته‌های مختلف

وی با تأکید بر ضرورت همکاری میان رشته‌های مختلف برای مقابله با زخم‌های مزمن گفت: زخم‌های مزمن یکی از معضلات مهم نظام سلامت در دنیا هستند و درمان آنها نیازمند همکاری متخصصان رشته‌های مختلف است.

منصوری افزود: یکی از رسالت‌های مهم این کنگره، نزدیک کردن گروه‌های مختلف علمی و تخصصی به یکدیگر است. در این رویداد تلاش شده است متخصصان حوزه‌هایی همچون پوست، جراحی، علوم پایه، علوم پزشکی و رشته‌های مرتبط در کنار یکدیگر قرار گیرند تا بتوانند از دانش و تجربیات یکدیگر استفاده کنند.

وی تأکید کرد: برگزاری این کنگره در طول سال‌های گذشته موجب شده است گروه‌های مختلف علمی به یکدیگر نزدیک‌تر شوند و زمینه برای شکل‌گیری همکاری‌های مشترک علمی و پژوهشی فراهم شود.

حرکت به سوی برگزاری کنگره‌ای جهانی‌تر

 دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت گفت: زخم‌های مزمن همچنان یکی از مشکلات جدی بیماران در سراسر جهان هستند و بسیاری از بیماران سال‌ها با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند. امیدواریم بتوانیم با توسعه فعالیت‌های علمی و پژوهشی و برگزاری چنین رویدادهایی، گام مؤثری برای پیدا کردن راهکارهای جدید درمانی و کاهش مشکلات این بیماران برداریم.

 منصوری افزود: امیدواریم در سال‌های آینده با حمایت و همکاری جامعه علمی، این کنگره در ابعاد بزرگ‌تر، با حضور گسترده‌تر پژوهشگران بین‌المللی و در سطح علمی بالاتری برگزار شود و بتواند بیش از گذشته به توسعه دانش و فناوری‌های نوین در حوزه زخم و ترمیم بافت کمک کند.

 وی تأکید کرد: هدف نهایی همه این تلاش‌ها، ارتقای کیفیت درمان و کمک به بیمارانی است که سال‌ها با زخم‌های مزمن مواجه بوده‌اند و امیدواریم دستاوردهای علمی این کنگره بتواند مسیرهای تازه‌ای برای درمان و بهبود کیفیت زندگی این بیماران ایجاد کند.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1248576
  • فیلم خلاصه والیبال ژاپن 3 - ایران 0