پیام تسلیت رییس قوه قضائیه درپی ارتحال آیت‌الله ربانی

به گزارش رکنا ، بخشی از متن پیام آیت الله رئیسی به شرح ذیل است:

خبرارتحال جانگداز عالم کبیر، مجاهدنستوه، مجتهدعارف، حضرت آیت الله محمد ابراهیم ربانی مهموئی موجب تاثر وتالم فراوان شد.

ایشان عمر با برکت خویش را در راه اعتلای انقلاب اسلامی ودر راستای آرمان‌های امام راحل وفرامین مقام معظم رهبری در سنگر‌های مختلف ازجمله حوزه‌های علمیه‌ی بیرجند، قم و نجف، دستگاه قضایی، امامت جمعه وحل وفصل امور مردم درعین صفا، صمیمیت و سادگی سپری کرد.

در ادامه گزارش صداو سیما آمده است ، اینجانب این ضایعه جبران ناپذیر را به محضرعموم مردم متدین و ولایتمدار خراسان جنوبی، بویژه سلسله جلیله‌ی روحانیت تسلیت عرض کرده وبرای اهل بیت وسایر بازماندگان صبر جمیل واجر جزیل وبرای آن فقیدسعید، علو درجات را از درگاه ایزد منان مسالت می‌کنم.

گفتنی است ، آیت‌الله محمد ابراهیم ربانی مهمویی مجتهد عالیقدر صبح دیروز در سن ۹۳ سالگی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در بیرجند دارفانی را وداع گفت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، آیت‌الله محمد ابراهیم ربانی مهمویی، مجتهد عالیقدر از علما و مدرسین برجستۀ حوزۀ علمیۀ خراسان جنوبی، در سال ۱۳۰۶ در بیرجند متولد شد. آیت‌الله ربانی در حوزه‌های علمیه قم، بیرجند و نجف کسب علم کرده و از هشت نفر از علما همچون آیت‌الله سید محمود شاهرودی و امام خمینی اجازۀ اجتهاد داشته است.

این مجتهد عالیقدر اولین امام جمعه بیرجند پس از انقلاب بود و سال‌ها در دیوان عالی کشور و شورای عالی قضایی مسئولیت داشته است.

محمد ابراهیم فرزند محمد علی و نواده شیخ محمد رضا ربانی مهمویی بیرجندی در سال ۱۳۰۶ (ه.ش) در بیرجند دیده به جهان گشود؛ پس از تحصیل علوم مقدماتی در بیرجند نزد پدر و آقای رضوانی مهمویی به‌منظور تکمیل به حوزه علمیه قم رفت.

وی در حوزه علمیه قم سطح را نزد شیخ اسدالله و مرحوم صدوقی و سید موسی صدر و مرحوم سلطانی آموخت و در سال ۱۳۲۹ (ه. ش) به نجف اشرف مهاجرت کرد و به تحصیل پرداخت و پس از آن با دختر آیت‌الله فاضل قاینی پیوند ازدواج برقرار کرد.

وی مدتی نزد بزرگان و اساتید حوزه به ویژه آیت‌الله شاهرودی، میرزا حسین بجنوردی شاگردی نمود و موفق به دریافت درجه اجتهاد از این دو عالم بزرگوار و همچنین اجازه روایت حدیث از مرحوم حاج آقا بزرگ تهرانی شد.

در سال ۱۳۴۵ هجری شمسی از سوی مرحوم شاهرودی به‌عنوان وکیل تام‌الاختیار به بیرجند اعزام شد و در آنجا به انجام وظایف شرعی و تدریس مشغول شد و منشأ برکات زیادی برای منطقه جنوب خراسان و به‌ویژه بیرجند شد.

آیت‌الله ربانی طلاب زیادی تربیت که تعداد زیادی از آنان از فضلا و مدرسین حوزه علمیه بیرجند، مشهد و سایر شهرها هستند و همچنین عده‌ای از شاگردان این عالم نام آشنا در پست‌های قضایی مشغول خدمت هستند.

وی علاوه بر اقامه نماز جماعت، تدریس ، قضاوت و سایر فعالیت‌های مرتبط فرهنگی در عرصه اقتصادی نیر خدمات شایان توجهی انجام داد که از آن میان می‌توان به عضو هیات موسس کارخانه کویر تایر و کارخانه صابون‌سازی بیرجند اشاره کرد.

آیت‌الله ربانی اولین امام جمعه بیرجند پس از انقلاب بود و سال‌ها در دیوان عالی کشور و شورای عالی قضایی مسئولیت داشته است.

بنابر اعلام بیت آن مرحوم؛ آیت‌الله ربانی سال‌ها در دیوان عالی کشور و شورای عالی قضایی مسئولیت داشته است و در حوزه‌های علمیه قم، بیرجند و نجف کسب علم کرده و از آیت‌الله سید محمود شاهرودی و امام خمینی(ره) اجازه اجتهاد دارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟