عبدالله معارفی، نوازنده چیره دست سنتور درگذشت
تبلیغات

به گزارش رکنا، عبدالله معارفی، نوازنده برجسته سنتور و از چهره های ماندگار موسیقی ایران، جمعه ۱۵ خرداد در سن ۸۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.

ستاره ای از خانواده موسیقایی

عبدالله معارفی، متولد سال ۱۳۲۵ در تهران در خانواده ای بزرگ شد که موسیقی در آن ریشه داشت. پدرش ناصر معارفی و پدربزرگش عبدالله خان معارفی (مشهور به شمس الملکی) از نوازندگان چیره دست ویولن بودند. عموهایش منصور، مسعود و منوچهر معارفی نیز از نوازندگان شناخته شده رادیو و اعضای گروه مشهور «برادران معارفی» به شمار می رفتند.

آموختن سنتور از کودکی

 عبدالله معارفی نواختن سنتور را از کودکی و با راهنمایی پدر آغاز کرد. استعداد کم‌نظیر او موجب شد که ردیف‌های موسیقی را در خردسالی با سنتور بیاموزد و نخستین برنامه رادیویی خود را در ۷ سالگی اجرا کند. او در سال ۱۳۴۳ وارد هنرستان موسیقی ملی شبانه شد و نزد محمد حیدری دوره سنتور را گذراند و علم موسیقی را نزد پورتراب فراگرفت. او همچنین نواختن تنبک را نزد امیرناصر افتتاح، آموخت و تار، سه‌تار و ویلن را نیز به خوبی می‌نواخت و تدریس می‌کرد.

همکاری با اساتید بزرگ

معارفی سال‌ها با ارکستر امیر جاهد همکاری داشت و در برنامه‌های رادیو و تلویزیون و تالار رودکی با خوانندگانی چون اکبر گلپایگانی، محمودی خوانساری و یونس دردشتی به نوازندگی پرداخت. در سال ۱۳۵۵ به مدت یک سال از سوی وزارت فرهنگ و هنر در مرکز هنری فرهنگ و هنر کاشان به آموزش سنتور مشغول بود. پس از انقلاب، مدتی در اتریش زندگی کرد اما به ایران بازگشت و تا سال‌های پایانی عمر به تدریس موسیقی ادامه داد.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات