ایران و عربستان مشکلات خود را از طریق گفت‌و‌گو حل کنند

به گزارش گروه سیاسی رکنا، حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، درباره اهداف عملیاتی و خروجی کنفرانس اخیر این حزب گفت: در این نشست ها مقدمات و محتویات جلسات شورای مرکزی اتحادیه تهیه و تنظیم می‌شود که براساس آن کمیته دائمی دستور جلسات و برنامه های آینده آی کپ را مشخص می کند. ما در این نشست، نقش ایران را در مسیر جاده ابریشم بیش از گذشته مورد تاکید قرار داده و بر ضرورت همکاری احزاب آسیایی با اولویت ایران تاکید کردیم، تا با استفاده از سخنرانان مختلف و با تجزیه و تحلیل علمی مسائل آنها را به تصمیمات اجرایی بدل کنیم.

او درباره بیانیه پایانی این کنفرانس افزود: بیانیه مورد ترجمه قرار نگرفت و برای همین انعکاس داخلی نداشت. مسئله درخواست از ایران برای حل و فصل مشکلات بین اهل سنت و شیعه، تشکر و تقدیر از ایران به خاطر نقشش در سرکوب داعش ISIS و محکومیت اقدام آمریکا برای انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی به قدس از ابعاد این بیانیه بود. همچنین در رابطه با مسائل منطقه ای پیشنهادی مطرح شد که ایران و عربستان مشکلاتشان را با گفت و گو حل کنند.

ترقی راجع به ارتباط این کنفرانس به مسائل داخلی کشور اضافه کرد: در مسائل داخلی اولا ما سعی کردیم، یک نمادی از وحدت بین گروه های سیاسی را به منصه ظهور برسانیم و از طرف دیگر تلاش کردیم تا احزاب مشارکت کننده در این اجلاس به مسائل آسیایی توجه بیشتری داشته باشند. نکته دیگر اینکه توانستیم همکاری شورای شهر و وزارت امورخارجه و دولت و همکاری اتاق بازرگانی و بخش های خصوصی را هم در رابطه با مجموعه این مسائل جلب کنیم و آنها را وارد میدان کنیم.

ترقی در پاسخ به این سوال که آیا این نماد وحدت در داخل هم از سوی حزب موتلفه در قالب "گفت و گوی ملی" پیگیری می شود یا فقط مصرف خارجی دارد، تصریح کرد: ما همیشه در این راستا تلاش خودمان را کردیم؛ تا به صورت مکاتبه بین احزاب و باشگاه سیاسی، دعوت از مسئولین سایر احزاب برای تبادل نظر و تشکیل مجامعی نظیر کنفرانس احزاب همه بتوانند مواضعشان را بیان کنند.

او در پایان تاکید کرد: موتلفه پیشگام گفت و گو است. اولا علاقه مند به تضارب و گفت و گوی ملی بین احزاب هستیم، ثانیا گفت‌وگو را برای حل و فصل مشکلات کشوری و کاهش تنش ها و اختلافات مفید می دانیم. اما احزاب دیگر از این مسئله استقبال نکردند، نامه های ما را پاسخ ندادند یا در مناظره بحث ها را به کلیت نظام کشانده اند. این موانع یک مقداری کار را مشکل کرده با این حال ما آمادگی کامل برای گفت و گوی ملی را داریم، مشروط به اینکه گفت و گو میان احزاب باشد نه احزاب و نظام. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 355307 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟