تمام پژوهش های حوزه اعتیاد باید کاربردی شود

به گزارش گروه سیاسی رکنا،عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در دوازدهمین جشنواره معرفی آثار برتر مکتوب در زمینه مبارزه با مواد مخدر Drugs بر استفاده از روش های نوین ، خلاقانه و کابردی در پژوهش های مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.

رحمانی فضلی همچنین علم و اجتماعی شدن را دو گام مهم در مسیرهای اصلی مبارزه با اعتیاد قلمداد کرد و افزود: باید آگاهی مردم را در امر مقابله با اعتیاد ارتقا دهیم؛ در حال حاضر درمان اعتیاد با روش‌های سنتی و جاری قابل انجام است که در ایران و خارج از کشور همین شیوه‌های درمان موجود است، اما اثرگذاری زیادی ندارد تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد اثرگذاری دارد و نمی توانیم انتطار معجزه داشته باشیم و این موضوع تنها با روش‌های جدید مبتنی بر ذات انسان، کامل می‌شود .

وزیر کشور گفت: باید نگاه به پژوهش و آسیب‌های اجتماعی در حوزه اعتیاد و مواد مخدر اینگونه باشد که فطرت الهی انسان و خصلت‌ها و ویژگی‌ها و رشد این ذات توجه و بر آن متمرکز باشیم و اگر کسی به این امر توجه کرد و خود را در مسیر سنت الهی و عالم هستی قرار داد، یقیناً موفق خواهد شد.

وی تصریح کرد: باید در پژوهش‌های اعتیاد و مواد مخدر به ذات انسان و شناخت دقیق و ویژگی‌های آن توجه شود.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدرخاطرنشان کرد: باید با استفاده از ۹۷ درصد جامعه پاک که متولی اصلی مقابله با اعتیاد هستند سه درصد معتادین جامعه را بهبودی بخشیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به پیشنهاد استفاده از روش درمان معتادان در خانه هم اشاره کرد و گفت: روش درمان در خانه به شرط محقق شدن شرایط و امکانات بسیار خوب است و می‌تواند در کنار اقدامات صورت‌گرفته در کمپ‌ها مؤثر باشد به شرط آنکه خانواده ها نیز این موضوع را بپذیرند.

رحمانی فضلی ، بهترین راه مقابله با اعتیاد را معتادنشدن بیان کرد و اینکه بهترین راه معتاد Addicted نشدن هم که در دستور کار ما قرار دارد پیشگیری و شناخت دقیق ذات انسان است که باید در خانواده و مدرسه به آن توجه لازم شود.

رحمانی فضلی در ادامه سخنانش اولویت اول مقابله با مواد مخدر را پیشگیری برشمرد و افزود: از مجموع آمار بهبود یافته ها، تنها ۲۰درصد در مسیر پاکی قرار دارند.

وی ادامه داد: بهترین راه پیشگیری ،توجه و صیانت از خصلت های انسانی است. چرا که هر فرد باید قدرت صیانت و مراقبت از خود را در مقابل شکست ها داشته باشد.

وزیر کشور اظهار کرد:در زمینه آموزش هنوز باید کار زیادی در حوزه ﺍﻋﺘﻴﺎد انجام شود و سیستم آموزش باید بر این موضوع کار کند.

وی ادامه داد: همچنین باید با انجام کارهای پژوهشی واقدامات روانشناسی، روانکاوی و مشاوره به معتادان کمک کنیم، باید با اصول، اعتقادات و باورها نیازهای جوانان جامعه را بشناسیم و به آنها کمک کنیم .

رحمانی فضلی یاد آور شد: اعتیاد به عنوان یک عادت در انسان توقف ایجاد می‌کند، در حالی که انسان عظمت بالایی به عنوان اشرف مخلوقات دارد، اما برخی انسان‌ها با اعتیادشان با دست خود بشریت را نابود می‌کنند.

رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بسیاری از کشورهای درحال توسعه با موضوع حاشیه‌نشینی به عنوان یکی از آسیب‌های اجتماعی و همچنین ناپایداری خانواده و طلاق و افزایش ناهنجاری‌های اجتماعی مواجه هستند، اما در جمهوری اسلامی ایران با توجه به اعتقادات و باورهایمان معتقدیم که این حداقل اشکالات برای کشور ما هم زیاد است.

وزیر کشور در ادامه در بخش دیگر سخنانش به فرایند ۳۸ سال گذشته کشورمان اشاره کرد و گفت: با وجود همه ناملایمات و سختی ها، جنگ تحمیل، تحریم ها و فشارها توانسته‌ایم استقلال Esteghlal خود را حفظ کنیم و به موفقیت های بزرگی دست یابیم اما باید بدانیم که قطعا شرایط امروز کشور با سال ۵۷ قابل مقایسه نیست.

رحمانی فضلی گفت: امروز با سه تغییر نسل، تغییر تکنولوژی و تغییر سبک زندگی مواجه ایم که در صورت عدم پاسخگویی مناسب در این سه حوزه و انجام ندادن اقدامات مورد انتظار مردم، نمی‌توانیم رسالت خود را به انجام برسانیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: امروز پیچیدگی‌های امنیتی، اجتماعی و اقتصادی کشور سخت‌تر از زمان جنگ است وهر لحظه با شرایط مقابله و رقابت مواجه هستیم و برای فائق آمدن بر مشکلات باید از ظرافت‌های فرهنگی، علمی، تکنولوژی برخوردار باشیم چرا که ما ادعا کردیم می‌خواهیم حکومتی مبتنی بر اراده ملت‌ها، باورهای دینی و استقلال را برقرار کنیم و این موضوعی مهم و بزرگ است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 355145 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟