فیلم / تهران رکورددار زمان تصادفات فوتی عابر در کشور با 241 کشته
تبلیغات

به گزارش رکنا، سرهنگ رابعه جوانبخت، رئیس مرکز جامع برخط پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به آمار تصادفات فوتی عابرین پیاده در پایتخت، گفت: از ابتدای سال 1404 تاکنون 241 نفر از عابران پیاده در تصادفات شهری جان خود را از دست داده‌اند که این رقم معادل 37 درصد از کل فوتی‌های تصادفات تهران است. وی تاکید کرد که بزرگراه‌ها در این زمینه رکورددار بوده‌اند.

رئیس مرکز جامع برخط پلیس راهور تهران بزرگ درباره علل این تصادفات توضیح داد: مهم‌ترین عامل، عدم توجه رانندگان به جلو است که 80 درصد از تصادفات فوتی عابران پیاده را تشکیل می‌دهد. او افزود: در بسیاری از موارد، علت این موضوع عدم رویت عابر پیاده از سوی راننده است که به دلیل تیرگی پوشش، ضعف روشنایی معابر و قرار گرفتن عابر در نقاط کور خودروها رخ می‌دهد.

سرهنگ جوانبخت همچنین گفت: عبور غیرمجاز و غیرایمن عابر پیاده 7 درصد و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه نیز در رتبه بعدی قرار دارد. وی افزود: در 41 درصد از تصادفات فوتی عابرین پیاده، عابرین سهم تقصیر داشته‌اند؛ چرا که طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، عابران باید از محل‌های تعیین‌شده مانند پل‌ها و گذرگاه‌های عابر پیاده عبور کنند و در صورت تردد خارج از این مسیرها، در تصادفات سهم تقصیر خواهند داشت.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره سهم تصادفات فوتی عابران پیاده بر اساس نوع راه گفت: 52 درصد در بزرگراه‌ها، 43 درصد در خیابان‌های اصلی و 5 درصد در سایر معابر رخ داده است. وی با تاکید بر ممنوعیت تردد عابرین پیاده در بزرگراه‌ها، گفت: عابری که از عرض بزرگراه عبور می‌کند درکی از خطر ندارد و این موضوع به شکل جدی موجب افزایش مرگ‌ومیر عابران می‌شود.

سرهنگ جوانبخت زمان طلایی وقوع تصادفات فوتی عابران پیاده را بین ساعت 20 تا 24 اعلام کرد و گفت: در این بازه زمانی که نور خورشید کاهش می‌یابد و ترددها افزایش می‌یابد، دیده نشدن عابرین توسط رانندگان باعث بروز تصادفات می‌شود و 29 درصد از فوتی‌ها در این زمان رخ داده است.

وی همچنین با اشاره به گروه سنی قربانیان تصادفات عابر پیاده گفت: افراد بالای 65 سال با سهم 34 درصد، بیشترین تعداد متوفیان را در این گروه تشکیل می‌دهند که این موضوع با روند تصادفات خودرو و موتورسیکلت که عمدتاً جوانان 20 تا 30 سال هستند، متفاوت است.

سرهنگ جوانبخت در پایان تاکید کرد: سرعت بالا و غیرمجاز یکی از دلایل اصلی فوت عابران پیاده و سایر کاربران ترافیکی است و در برخورد، شدت آسیب را چند برابر می‌کند.

وی از رانندگان خواست در تمام ساعات شبانه‌روز با سرعت مطمئنه رانندگی کنند تا همیشه امکان عکس‌العمل مناسب وجود داشته باشد.

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات