رکنا اقتصادی:وی اظهار کرد: تاکنون اعتبارات مشاغل خانگی توسط بانک ها پرداخت نشده و تنها 15 درصد تخصیص که معادل 200 میلیون ریال است آزاد شده که برای بانه مناسب نیست.
ساعد پناه ادامه داد: 6 واحد تولید با مشکلات خاص مواجه هستند و 12 واحد درخواست تسهیلات کردند.
وی اظهار کرد: در طی یک سال و نیم گذشته 6 واحد تولیدی با 56 نفر اشتغال در بانه تعطیل شده که آخرین مورد کارخانه نایلون و نالکس خطیبی بود.
وی خاطر نشان کرد: 309 رشته شغلی در مشاغل خانگی سطح کشور شناسایی شده که این موضوع به ادارات متولی اشتغال ارسال شده است.
وی به آسیب های حوزه اشتغال با توجه به واقعیت های منطقه اشاره کرد و افزود: باید واقعیت های منطقه را بشناسیم با توجه به آسیب شناسی که در ایجاد اشتغال انجام شده از مرحله ایده تا مرحله فروش باید 14 مرحله طی شود تا یک محصول بفروش برسد و شغل ایجاد شود.
ساعد پناه مهمترین مشکل سد راه تولید و اشتغال دستگاه های اجرایی دانست و گفت: با توجه به بررسی های انجام شده در حوزه آسیب های تولید و اشتغال، مجوزهای دستگاه های اجرایی به عنوان مهمترین مانع سد راه تولید و اشتغال معرفی شدند.
وی اظهار کرد: باید دستگاه های اجرای در راستای تحقق شعار سال برای ارائه مجوز کارگاه های تولید و خدماتی سختگیری نکنند. 
وی اظهار کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهمنامه ای با سپاه منعقد کرد که اعتبارات بسیار مناسبی به بحث تولید و اشتغال تخصیص داده شد اما تاکنون دستورالعمل آن به بانک عامل ابلاغ نشده است.
این مسئول افزود: بنابراین تفاهم نامه ظرفیت های تولید و اشتغال هر شهرستان شناسایی شده که شهرستان بانه به عنوان قطب اقتصادی انگور سیاه و فرآورده های این محصول معرفی شده است.
وی گفت: بر اساس این طرح سال گذشته سود تسهیلات را 10 درصد اعلام شده و امسال سود تسهیلات حدود 6 درصد اعلام شده که سال گذشته به ازای هر نفر 150 میلیارد ریال پرداخت شد.
ساعد پناه اظهار کرد: برای طرح های تعاونی یا شرکت های خاص یک میلیارد ریال در راستای تولید و اشتغال در همه حوزه ها پرداخت می شود.
در ادامه این جلسه رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بانه گفت: در بحث اشتغال توسعه بخش دامداری با دیگر بخش ها هماهنگ نیست و جای توسعه دامداری در اشتغال روستایی خالی است.
عثمان صالحزاده افزود: دامداری یکی از استعدادهای مهم روستاها است که به دست فرامواشی سپرده شده و بسیار از روستائیان علاقه ای به دامداری و دامپروری ندارند.
وی بابیان اینکه یکی از ظرفیت های منطقه زاگرس دامداری است که فراموش شده و این ظرفیت ها به سمت باغداری سوق یافته است، گفت: در بحث آمایش سرزمین تنها به بحث باغداری تکیه نمی کند و درآمد و اشتغال باغداری نیست دامداری هم یکی از ضروریات است که باید در این بخش هم سرمایه گذاری شود.
صالحزاده تاکید کرد: باید با توجه به استعدادها و ظرفیت ها از منابع طبیعی بهره برداری شود هم اکنون بیش از 60 درصد باغات بانه برای تفریح خانواده ها است و هدف ایجاد اشتغال و تولید در توسعه باغات فراموش شده است.
وی با بیان اینکه طرح توسعه باغات نیازمند مدیریت و ساماندهی است افزود: بیش از 200 مورد طرح طوبی ماده سه داریم که خانه باغ ها را خرید و فروش می کنند که از این نمی توان به عنوان طرح اشتغالزایی نام ببریم. 
وی گفت: روستایی که بسیاری از نیازهای خود در روستا را تامین می کند به اشتغال خانوار روستایی کمک می کند که در اصطلاح علمی به آن "آگروفارس تری" معرف است و این شیوه زندگی در تمام کشورها مرسوم و مناسب است. 
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بانه ادامه داد: با توجه به کوهستانی بودن منطقه قطعات زمین کوچک است و از طرفی تفکیک اراضی ادامه دارد که باید در محدوده مناسب دامپروری انجام شود.
وی به مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط اشاره کرد و گفت: آفت جوانه خوار بلوط در بانه به مرحله طغیان نرسیده اما برای جلوگیری از این آفت باید اقدام شود که مبارزه با آن نیازمند تامین اعتبار است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 274354 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟