در نشست مدیران رسانه ای کرمانشاه چه گذشت؟/ از موانع مطالبه گری تا لزوم افزایش سواد رسانه ای مدیران

به گزارش رکنا از کرمانشاه؛ میزگرد  «بررسی شرایط و موانع مطالبه‌گری در کرمانشاه» با حضور مدیران استانی خبرگزاری های کشور در کرمانشاه برگزار شد. در این نشست، حسین مسکنه مدیر  نمایندگی خبرگزاری رکنا ، رضا کبودی مدیر نمایندگی خبرگزاری ایسنا، امیر مهتران مدیر نمایندگی خبرگزاری مهر و فرهاد خزایی مدیر نمایندگی خبرگزاری ایمنا در کرمانشاه حضور داشتند. 

مردم باید مطالبات خود را از مسئولان پیگیری کنند

حسین مسکنه در این نشست گفت: یکی از موضوعاتی که در بحث مطالبه‌گری از مسئولان بعضا رخ می‌دهد موضوع محافظان رسانه‌ای است که در سرفصل‌های مختلف ورود پیدا می‌کنند و در مقام پاسخگویی از عملکرد مدیران ایفای نقش می‌کنند. 

نماینده رکنا در استان کرمانشاه افزود: یکی دیگر از موانع مطالبه‌گری در کرمانشاه اقتصاد رسانه‌ها است که می‌تواند تاثیرات مثبت و منفی خود را داشته باشد، زیرا رسانه‌های خصوصی مسائل اقتصاد خود را دارند. 

وی ادامه داد: برخی از رسانه‌ها به دلیل اقتصاد محور بودن جریان مطالبه‌گری را با چالش‌هایی مواجه کرده‌اند که نیازمند بررسی و آسیب‌شناسی است. عدم مطالبه‌گری صحیح مردم از مسئولان و آشنا نبودن با فرآیند بیان مشکلات، دیگر چالش حوزه مطالبه‌گری است که باید در زمینه نحوه بیان درست مطالبات از مسئولان اطلاع‌رسانی شود و در طرف مقابل نیز مدیران باید سواد رسانه‌ای خود را افزایش دهند.

فضای رسانه کرمانشاه نیازمند تقویت نیروهای متخصص است

خزایی نیز بیان کرد: یکی از ضعف‌های رسانه‌ها در کرمانشاه‌عدم تقویت نیروهای رسانه‌ای و متخصص است اگرچه خبرگزاری‌های استان دارای نیروهای متخصص و توانمندی هستند اما این خلاء کماکان احساس می‌شود. 

نماینده خبرگزاری ایمنا در کرمانشاه افزود: یکی از موضوعاتی که باید در حوزه مطالبه‌گری از آن بهره ببریم، فضای مجازی است زیرا در فضای مجازی دایره انتشار اخبار بسیار بالاست و می‌توانیم از این فرصت و ظرفیت برای حل مشکلات مردم استفاده کنیم. 

وی ادامه داد: بسیاری از رسانه‌های استان کرمانشاه در حوزه اقتصادی با مشکلاتی مواجه‌اند و باید برای افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند تسهیلاتی در نظر گرفته شود.

فرهنگ مطالبه‌گری در کرمانشاه نیازمند تقویت است

در ادامه این نشست کبودی گفت: مهم‌ترین و اصلی‌ترین موضوع برای مطالبه‌گری تبیین و آموزش فرهنگ مطالبه‌گری است که رسانه در این مورد می‌تواند جایگاه خاص خود را داشته باشد. 

نماینده خبرگزاری ایسنا افزود: مردم کرمانشاه به دلیل اینکه توقعات محدودی دارند در حوزه مطالبه‌گری فعال و پرشور، فعالیت ندارند. 

وی ادامه داد: باید از طریق رسانه مردم را با حقوق شهروندی خود بیش از گذشته آشنا کنیم و همین‌عدم اطلاع درست زمینه‌عدم مطالبه‌گری را ایجاد کرده است درحالی‌که باید مشکلات مردم به گوش مسئولان رسانده شود. 

کبودی با بیان اینکه یکی از راه‌های انتقال مطالبات مردم به مسئولان، رسانه و گروه‌های مردم نهاد است، تاکید کرد: مردم باید ثمره و مزه شیرین مطالبه‌گری را احساس کنند تا بتوانند مشکلات خود را پیگیری کنند.

الگوهای موفق مطالبه‌گری به مردم معرفی شود

مهتران گفت: عدم روحیه انتقادپذیری مسئولان فضای مطالبه‌گری را با چالش‌هایی مواجه کرده است. 

نماینده خبرگزاری مهر افزود: یک نقد می‌تواند درست یا اشتباه باشد اما نباید توسط مسئولان با موضع‌گیری همراه باشد بلکه باید با سعه‌صدر به آن پاسخ لازم و کافی داده شود. 

وی ادامه داد: همچنین مقام معظم رهبری در مورد مطالبه‌گری تاکید ویژه دارند اما بیان می‌کنند این مطالبه‌گری نباید زمینه‌ساز برداشت‌های نادرست شود. 

مهتران افزود: در حوزه مطالبه‌گری باید به صورت تخصصی ورود پیدا کرد تا بتوانیم با ارائه راهکار، اثرگذاری بیشتر و بهتری را داشته باشیم و برای حل مشکلات مردم گام برداریم. 

وی در پایان گفت: روحیه مطالبه‌گری در مردم کرمانشاه نیازمند تقویت است زیرا اگر مطالبات به نتیجه نرسد دل‌سردی آن‌ها را به دنبال دارد و همچنین مردم باید با حقوق خود آشنا باشند و علاوه‌بر آن باید نمونه و الگوهای موفق مطالبه‌گری به مردم نشان داده شود.

کدخبر: 979047 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟