اولین کارخانه تولیدکننده کاغذ دوبلکس کشور در همدان آماده راه‌اندازی است

به گزارش رکنا از همدان، احمد شانیان با بیان اینکه تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی در سال‌های اخیر بیش از همیشه مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفته است و ایشان در سخنرانی‌های خود بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی تأکید فراوان داشته و دارند، اظهار کرد: رفتن به سمت شناسایی خلأهای اقتصادی در حوزه تولید و بازاریابی کارشناسانه نه‌تنها به عرصه تولید در بازار داخلی کمک می‌کند، بلکه شرایط را برای صادرات و ارزآوری نیز مهیا خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه مقواهای پشت طوسی و پشت سفید که به آن‌ها مقواهای دوبلکس هم می‌گویند کاربرد گسترده‌ای در صنعت بسته‌بندی دارند و درحقیقت یکی از نیازهای اساسی کشور در حوزه بسته‌بندی محسوب می‌شوند، افزود: از این رو با تدابیر استاندار همدان و حمایت نماینده مردم شهرستان تویسرکان و پیگیری‌های مستمر اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان، کارخانه مهان‌کاغذ پس از فرازوفرودهای بسیار، به ثمر نشست و آماده راه‌اندازی است.
شانیان با عنوان اینکه مقواهای مذکور کالاهای استراتژیک هستند اما از آنجا که فناوری تولید آن‌ها پیچیده است به حجم سرمایه‌گذاری عظیمی نیاز دارد، بیان کرد: به همین دلیل کمتر سرمایه‌گذاری به سمت تولید آن‌ها می‌رود؛ ازاین‌رو ورود جهادی به این عرصه می‌تواند مشکلات موجود را تاحدودی حل کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: آقای محسن زارعی و شرکای او به‌عنوان سرمایه‌گذار و کارآفرین بومی با همراهی و همکاری مشاوران فنی و اقتصادی به سمت ایجاد کارخانه مهان‌کاغذ سرکان در شهرستان تویسرکان حضور یافتند.
وی در ادامه تصریح کرد: این سرمایه‌گذار از دهه ۷۰ زمینه اشتغال‌زایی ۳۰ نفر را به‌صورت مستقیم فراهم کرده است و در سال‌های اخیر پا را فراتر گذاشته تا با سرمایه‌گذاری در زادگاه خود، زمینه خودکفایی درخصوص تولید مقواهای پشت طوسی و پشت سفید را نیز در این شهرستان فراهم آورد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کارآفرین برتر مذکور پس از گرفتن جواز تأسیس مربوطه از اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در سال ۱۳۹۳ فعالیت عملیاتی جهت تغییر کاربری زمین را آغاز کرد، توضیح داد: کلنگ‌زنی این مجموعه آذرماه سال ۹۶ با حضور وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت انجام شد و عملیات اجرایی کارخانه آغاز شد.
شانیان در ادامه افزود: در همین راستا هزینه مورد نیاز به‌منظور ساخت این کارخانه با تسهیلات بانکی وهمچنین تامین سرمایه از محل آورده سهامداران، پیش‌بینی شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه در گام نخست با مساعدت بانک صنعت و معدن در پرداخت تسهیلات و تبدیل آن به ارز بخش عمده تجهیزات و ماشین‌آلات کارخانه از چین خریداری شد، یادآور شد: اما این تجهیزات به‌دلیل بروز مشکلات مالی ناشی از تحریم‌های ثانویه با تأخیری تقریباً دوساله وارد کشور شد.
شانیان با اشاره به اینکه پس از آن با مساعدت‌های بانکی و پیگیری‌های مؤثر نماینده مردم شهرستان تویسرکان در مجلس عملیات زیرسازی و نصب سوله در محل کارخانه در اوایل سال ۹۷ آغاز شد، گفت: سپس در شهریورماه ۹۸ با حضور و نظارت میدانی کارشناسان چینی، پیشرفت طرح ادامه یافت.
وی در ادامه افزود: در اواخر سال ۹۸ به‌دلیل شیوع بیماری کرونا و با ترک کار کارشناسان چینی و بازشگت آن‌ها به کشورشان، عملاً ادامه فرآیند راه‌اندازی ماشین‌آلات به مدت دو سال متوقف شد و پروژه صرفاً در مرحله اجرای زیرساخت‌ها با همکاری شرکت‌های داخلی و نظارت مجازی (اینترنتی) کارشناسان چینی پیشرفت فیزیکی کرد.
این مقام مسئول با عنوان اینکه در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با مساعدت مجدد بانک صنعت و معدن در تأمین اعتبار و پرداخت تسهیلات روند پیشرفت پروژه با حضور مجدد کارشناسی چینی و خرید مابقی تجهیزات و ماشین‌آلات مربوطه از سرعت قابل قبولی برخوردار شد، گفت: البته در این میان نوسانات شدید قیمت ارز، تأمین نقدینگی مورد نیاز شرکت را به‌طور جدی تهدید کرد و آن را تا مرز تعطیلی پروژه نیز پیش برد.
شانیان افزود: در شهریورماه سال ۱۴۰۲ پروانه بهره‌برداری شرکت با ظرفیت تولید سالانه ۱۱۱ هزار تُن انواع کاغذ با تمرکز بر تولید مقوای دوبلکس و اشتغال عملیاتی ۳۰۰ نفر و سرمایه‌گذاری نزدیک به یک‌
هزار میلیارد تومان از سوی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان، صادر شد.
وی با عنوان اینکه شرکت با صدور فراخوان جذب نیرو (با اشتغال ۷۰ نفری فعلی) درحال آموزش نیروهای بومی جهت شروع فعالیت و تولید انبوه است، تصریح کرد: این واحد تولیدی جهت تأمین سرمایه در گردش به میزان ۴۰۰ میلیارد تومان به بانک صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است.
این مقام مسئول در ادامه به مزیت‌های کارخانه مهان‌کاغذ شهرستان تویسرکان پرداخت و افزود: تأمین تقریباً یک‌سوم نیاز داخلی با تولید ۱۰۰ تُن مقوای دوبلکس، جلوگیری از خروج ارز با برآورد تقریبی ۱۰۰ میلیون دلار در سال، ایجاد اشتغال پایدار و مستقیم برای حداقل ۲۰۰ نفر در زمان راه‌اندازی کامل فاز نخست، گستره وسیع ایجاد اشتغال غیر مستقیم با توجه به مواد اولیه مصرفی و ایجاد کارگاه‌های صنایع تبدیلی وابسته به محصول شرکت، ازجمله مزیت‌های این کارخانه هستند.
شانیان با تأکید بر اینکه کارخانه در جمع سه شرکت برتر کاغذسازی کشور ازنظر میزان و ظرفیت تولید قرار دارد، اظهار کرد: این مجموعه تنها کارخانه دارای قابلیت تولید کاغذ دوبلکس و ایندربرد پشت سفید در ایران است که مجهز به سه خط خمیرساز، کاغذساز چهار هدباکسه و کوتینگ آنلاین پنج هد باکس است.
وی در پایان به فعالیت زیست‌محیطی کارخانه پرداخت و گفت: فعالیت زیست‌محیطی کارخانه به‌صورت واحد تولید سبز با توجه به کار در زمینه بازیافت کاغذ باطله و نوع تولید نیز از دیگر مزایای این مجموعه است.