مهارت های فنی و حرفه‌ای به سمت روستاها سوق داده شود

به گزارش رکنا از هدان،  استاندار همدان در دیدار با مدیرکل، معاونان و روسای مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان با تاکید بر ساخت خانه های روستایی معیشت محور اظهار داشت: آموزش‌های مهارتی فنی و حرفه ای متناسب با ظرفیت روستاها و با کمک دستگاه‌های حمایتی در سطح روستاها پیش بینی و تقویت شود.

علیرضا قاسمی فرزاد یکی از مولفه ها و ضرورت های مهم برای رفع محرومیت و توانمند سازی مردم به ویژه در روستاها را کسب مهارت در حوزه های مختلف دانست و گفت: باید سعی شود که آموزش های فنی و حرفه ای در مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی بیش از پیش تقویت شود.

وی با بیان اینکه روستاها همیشه در بخش‌های مختلف و به خصوص صنایع دستی، پروش دام و طیور مولد بودند، افزود: آموزش و ترویج مباحث کشاوری و شیوه های افزایش بهره وری با استفاده از اساتید متخصص و مجرب در دستور کار اداره کل فنی و حرفه ای قرار گیرد.

استاندار همدان گفت: بهبود دانش کشاورزان در یادگیری مهارت‌ها و فناوری‌های جدید با رویکرد کشت محصولات کم آب بر می‌تواند سطح بهره‌وری کشاورزان را به شکل چشمگیری افزایش دهد.

قاسمی فرزاد بیان کرد: برای توانمندسازی و ایجاد اشتغال، زنان سرپرست خانوار و مناطق محروم حاشیه شهر آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای تقویت شود تا با دریافت وام و تسهیلات منبع درآمدی برای آنها ایجاد شود.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم با تاسیس مراکز جوار و بین کارگاهی آموزش و ارتقای مهارت نیروی کار و کیفیت افزایی در کار و مراکز صنعتی را با هم افزایی صمت و شرکت شهرک های صنعتی دنبال می کند.

استاندار همدان گفت: رشته هایی مانند مبل و منبت، مروار، چرم، سفال و صنعت فرش دارای مزیت نسبی در استان است که باید تقویت شود و آموزش های کمی و کیفی در این رشته ها در دستور کار این اداره کل قرار گیرد.

قاسمی فرزاد افزود: ۱۲۰ میلیارد تومان در سفر رییس جمهور به این استان (مرداد ماه سال گذشته) برای به روزرسانی تجهیزات فنی و حرفه ای اختصاص یافت که این مبلغ برای فنی و حرفه ای همدان بی‌سابقه بوده است.

وی ادامه داد: اجرای امور، آموزش های مهارتی و سرفصل همه برنامه ها برای جلوگیری از انحراف باید پیوست فرهنگی و هدف تربیتی داشته باشد.

استاندار همدان با قدردانی از عملکرد مطلوب و اثربخش فنی و حرفه ای در راستای مهارت افزایی گفت: مهارت های فنی و حرفه ای مکمل آموزش های تئوری است که در همه بخش ها می تواند زمینه افزایش درآمد، اشتغالزایی و کار آفرینی را فراهم کند.

قاسمی فرزاد افزود: از ظرفیت صدا و سیما برای تشویق مراکز فنی حرفه ای و تجلیل از مقام آوران مسابقات ملی مهارت استفاده شود. وی آموزش ها در مرکز هتل‌داری را امری ضروری دانست و افزود: ارائه آموزش های خدماتی در این مرکز در راستای افزایش کیفیت کار نیروهای خدماتی ادارات در دستور کار قرار گیرد.

استاندار همدان با تاکید بر تقویت ارتباط بین صنعت و مجموعه فنی و حرفه ای گفت: در راستای تولید محصولات با کیفیت تر و تربیت نیروی متخصص و تکنسین ماهر با مجموعه صمت و شرکت شهرک‌های صنعتی رایزنی شود و نیروها آموزش داده شوند.

قاسمی فرزاد با بیان اینکه اشتغال و مهارت آموزی یکی از اولویت های مجموعه پر توان فنی و حرفه ای است ، گفت: تجربه ثابت کرده ‌که مهارت آموخته بیکار در کشور نداریم اما تعداد زیاد از تحصیل کرده رشته های مختلف بیکار هستند که این موضوع نشان دهنده اهمیت مهارت آموزی است.

در این دیدار وهب مختاران،مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان، مدرک گرایی دانش آموختگان را مانع اصلی در اشتغال این قشر برشمرد و گفت: لازمه حل این مشکل اصلاح فرهنگ غلط پشت میزنشینی و همچنین ترویج مهارت آموزی است.

مختاران اظهار داشت: کم توجهی به امر مهارت آموزی و تمایل جوانان و دانش آموختگان دانشگاهی به پشت میزنشینی به جای آموزش های حرفه ای، زمینه ساز افزایش معضل بیکاری و مهمترین چالش فراروی اشتغال پایدار است.

وی با بیان اینکه جوانانی که جز کار اداری، زیر بار مشاغل دیگر نمی‌روند اغلب در رشته تخصصی خود از مهارت چندانی برخوردار نیستند گفت: آموزش های فنی زمینه پیشرفت های اقتصادی و اجتماعی را در کشور فراهم می کند.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان بیان کرد: طرح تابستانه مهارت با هدف ارائه آموزش‌های مهارت‌محور، غنی سازی و اثر بخش کردن اوقات فراغت جامعه جوان استان، به‌ویژه در حوزه های دانش آموزی و دانشجویی در حال اجرا است.

 

 

 

 

کدخبر: 913630 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟