ثبت ۶۷ مورد آتش‌سوزی و خسارت به ۵۵۰ هکتار از مراتع و جنگل‌های استان از ابتدای سال جاری تاکنون/سیر تا پیاز آتش‌سوزی مزارع کشاورزی چگنی+فیلم 

بهروز دریکوند در گفت‌و‌گو با خبرنگار رکنا در خصوص متوسط زمانی اطفاء حریق جنگل‌ها و مراتع، بیان داشت: متوسط زمانی‌که دوستان و همکاران ما توانستند حریق را اطفاء کنند کم‌تر از ۱ ساعت بود یعنی خوشبختانه با تدابیری که اندیشیده شد این امر محقق گردید وگرنه می‌توانست مساحت خیلی بیشتری از این ۵۵۰ هکتار داشته باشد و با توجه به حضور مردم، بهره‌برداران و عزیزانی که در شهرستان ها هستند و نیروهای واکنش سریع، این عدد به کم‌تر از ۱ ساعت رسید، یعنی ما یک ساعته حریق را اطفاء کردیم.

وی خاصه به حریق مراتع منطقه چگنی اشاره کرد و افزود: آتش‌سوزی به‌علت‌های مختلفی که در دست بررسی است در حاشیه ی زراعت و کشاورزی مردم اتفاق افتاد و وارد طرحی که ما در آن منطقه داریم بنام غنی‌سازی و توسعه جنگل‌ها شده بود. در حدود ساعت ۱۱:۳۰ به نیروهای شهرستان و سپس اداره‌کل اطلاع‌رسانی شد و حدود ساعت ۱۲ نزدیک به ۸۰ نفر از نیروهای واکنش سریع حوزه شهرستان چگنی، کوهدشت و خرم‌آباد در این حریق حضور یافتند.

 

معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی لرستان ادامه داد: ما کار خوبی که امسال انجام دادیم این بود که برای همه ی شهرستان‌ها معین تعریف کردیم، یعنی اگر یکی از شهرستان‌ها حریقی داشت که قابل اطفاء نبود یا این‌که نیروها خسته بودند، از شهرستان‌های هم‌جوار به‌عنوان معین استفاده کنیم، مثلاً معین شهرستان چگنی؛خرم‌آباد، کوهدشت و پل‌دختر است و همه شهرستان‌های ما معین دارند. معین های شهرستان‌ها را در این آتش سوزی تمام نیروها را فراخواندیم کردیم، خود شهرستان چگنی، عزیزانمان در سپاه (پادگان امام علی) و ارتش که در آن‌جا حضور داشتند، آتش‌نشانی کوهدشت، دوره چگنی و خرم‌آباد، شهرداران عزیزی که با این‌که مسافت هم طولانی بود با یک تماس تلفنی هر کدامشان حداقل دو دستگاه ماشین آتش‌نشانی فرستاده بودند، معادنی که در منطقه حضور دارند و چهار دستگاه لودر فراهم کردند تا آتش‌برهای با عرض بیشتر با فاصله از حریق ایجاد شود توانستیم این حریق را ظرف ۴ ساعت خاموش کنیم. تنها حریقی بود که بیشترین زمان را داشت چون موقعیت منطقه شرایط خاصی داشت ولی در نهایت خوشبختانه حدود ساعت ۱۵:۳۰ اطفاء کامل انجام شد و همکاران ما تا پاسی از شب در منطقه ماندند و پایش انجام دادند تا مبادا به‌جایی دیگر سرایت کند یا مجدداً شعله‌ور شود. در همین حریق مدیرکل مدیریت بحران و شهرداران، فرمانداران، بخشداران و حتی فرماندهی پادگان امام علی (ع) که متعلق به سپاه و یک پادگان نظامی است و فرماندهان ارتش تشریف داشتند و جا دارد از همه عزیزانی که در اطفای این حریق کمک کردند تقدیر و تشکر کنیم. 

 

 مهدی زکی‌پور/ لرستان