پیشرفت دنیا مرهون شاه کلید شناسایی چالش، تبدیل به قدرت و ایجاد ثروت است/ باید از چالش گردشگری در روستا ثروت سازی شود

به گزارش رکنا از اصفهان؛ علی اصغر بهنام نیا مشاور قرارگاه جهادی وزارت کشور در همایش دهیاران استان که به مناسبت گرامیداشت روز دهیاری‌ها برگزار شد، گفت: در طرح تکام (توانمندسازی و کارآفرینی) ۱۶ نظام مطرح است که باید در روستاهای کشور پیاده شود.

وی ادامه داد: از مدیرکل دفتر روستایی و امور شوراهای استانداری اصفهان که صف شکن و پیشگام اجرای این طرح شدند تشکر می‌کنم.

بهنام نیا با تأکید بر اینکه باید از چالش گردشگری در روستا ثروت سازی شود، گفت: در حوزه گردشگری چندین برابر نفت می توانیم درآمد داشته باشیم، هدف از نظام گردشگری در طرح تکام تولید ثروت برای روستا و روستاییان است.

مشاور قرارگاه جهادی وزارت کشور عنوان کرد: از رو تفاهم نامه‌ای میان سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با وزارت میراث فرهنگی منعقد کردیم که بسیار دقیق، عمیق و ظریف است و می‌تواند تحول آفرین باشد.

بهنام نیا خاطر نشان کرد: در طرح تکام در حوزه گردشگری پنج محور پیش بینی شده است که باید در روستا اجرا شود و استاندار، فرماندار، بخشدار و دهیار بر اساس این محورها سنجش می‌شوند.

مشاور قرارگاه جهادی وزارت کشور نخستین محور این طرح را آموزش گردشگری دانست و اظهار کرد: طبق این طرح باید هر ماه ۱۰۰ نفر در حوزه گردشگری توسط استادان این حوزه آموزش ببینند.

بهنام نیا گفت: این افراد در کارگاهی پنج ساعته به صورت عملی آموزش می‌بینند که مقدمه‌ای برای ورود به کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای گردشگری است.

وی ادامه داد: همچنین این کارگاه می‌تواند مقدمه‌ای برای تشکیل شرکت گردشگری باشد و برای شرکت کنندگان گواهینامه نیز صادر خواهد شد.

بهنام نیا عنوان کرد: بحث دوم انواع گردشگری‌ در کشور است، امروز در جهان گردشگری زبان داریم. در دنیا مردم علاقه مند هستند زبان و گویش‌های مختلف را بیاموزند و برای این امر هزینه پرداخت کنند، به دنبال توسعه این نوع گردشگری در کشور هستیم.

مشاور قرارگاه جهادی وزارت کشور اظهار کرد: منابع مالی این طرح نیز از منابعی که در اختیار وزارت میراث فرهنگی است با همکاری استانداری‌ها و شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است تأمین خواهد شد.

بهنام نیا گفت: پیشرفت دنیا مرهون شاه کلید شناسایی چالش، تبدیل به قدرت و ایجاد ثروت است ما نیز آنچه در قرارگاه جهادی در توان داریم را به میدان خواهیم آورد.

توسعه کشور در گروی انتقال مدیریت متمرکز به غیرمتمرکز است

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری و دهیاری‌های وزارت کشور گفت: کشورها برای توسعه، ساختار خود را از مدیریت متمرکز به غیرمتمرکز منتقل می‌کنند کشور ما نیز همین رویه را پیش گرفته است و ساختار غیرمتمرکز باعث توسعه در کشور می‌شود.

دکتر نورعلی معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری و دهیاری‌های وزارت کشور در همایش دهیاران استان که به مناسبت گرامیداشت روز دهیاری‌ها برگزار شد، گفت: تبلور مردم سالاری دینی با تشکیل شوراهای دهیاری روستاها در ایران اسلامی شکل گرفت.

وی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی هرم قدرت برعکس است و مردم در رأس هرم قرار دارند و مسئولین تنها توفیق خدمت به مردم را دارند.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری و دهیاری‌های وزارت کشور عنوان کرد: کشورها برای توسعه، ساختار خود را از مدیریت متمرکز به غیرمتمرکز منتقل می‌کنند کشور ما نیز همین رویه را پیش گرفته است و ساختار غیرمتمرکز باعث توسعه در کشور می‌شود.

وی ادامه داد: این توسعه بایستی درون زا باشد اگر از بیرون ایجاد شود باعث تغییر در شکل روستا می‌شود اما باعث تحول نمی‌شود.

دکتر نورعلی متذکر شد: هدف ایجاد تحول است که برگشت ناپذیر است همچنین توسعه باید از دیوار فرهنگی هر منطقه بگذرد، باید نظامات در فرهنگ عموم قرار بگیرد.

از اجرای ۸۹۷ پروژه عمرانی در روستاهای استان تا تأمین ۱۱۰ دستگاه ماشین آلات برای دهیاری‌های استان

دکتر مرتضوی گفت: با پشتیبانی‌های وزارت کشور تسهیلات لازم برای خرید ۱۱۰ دستگاه از انواع ماشین آلات برای دهیاری‌ها فراهم شده است که امروز تعدادی از این ماشین‌آلات توزیع شد.

دکتر سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان در همایش دهیاران استان گفت: سیاست های توسعه‌ای در حوزه روستاها مختص کشور ما نیست و دغدغه بسیاری از کشورهای دنیا است.

وی ادامه داد: در کشور ما نیز در یک حرکت سینوسی سیاست‌های توسعه‌ای شکل گرفته است.

استاندار اصفهان بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تشکیل جهاد سازندگی رویکرد ویژه‌ای برای فراهم کردن زیرساخت‌ها و توجه دادن منابع به سمت روستاها شکل گرفت.

استاندار اصفهان متذکر شد: پس از دوران دفاع مقدس با تقویت نگاه صنعتی شدن کشور، جابه‌جایی در این نگاه اتفاق افتاد و کم کم روستاها خالی از سکنه شد و جوانان روستایی آینده خود را در حرکت و سکونت در شهرها تعریف کردند که خوشایند نبود.

دکتر مرتضوی اظهار کرد: تجربیات نیروهای جهاد سازندگی نسبتاً بخشی از نارسایی‌ها را مرتفع کرده بود اما به دلیل نبود حرکت مستمر به حاشیه رفت.

وی با تأکید بر اینکه باید زندگی روستایی بر مدار افتخار آفرینی متبلور شود، گفت: اما در دوره‌ای شهری شدن به عنوان یک مزیت میان روستاییان جای گرفت و روستاییان به دنبال گرفتن شهرداری بودند علیرغم اینکه از بسیاری مواهب روستاها محروم می‌شدند.

استاندار اصفهان گفت: امروز این نگاه برگشته و روستاییان متوجه شده‌اند که نباید تولید در روستا مغفول بماند، این یک اشتباه است که روستایی به دنبال کشت گندم با آرد یارانه‌ای برای معیشت خود باشد.

دکتر مرتضوی ادامه داد: از این رو یک نگاه متوازن در مسئولین مختلف در بخش‌هایی که در رابطه با روستا فعالیت می‌‌کنند در چهار محور شکل گرفت.

وی در خصوص این چهار محور اساسی گفت: معیشت و اقتصاد، سلامت و بهداشت، آموزش و فرهنگ و زیرساخت و عمران چهار محور اساسی هستند که در این راه مد نظر قرار گرفته‌اند.

استاندار اصفهان تأکید کرد: در حوزه آبادانی روستاها به این چهار حوزه بایستی با نگاهی متوازن به صورت ویژه پرداخت.

وی خاطرنشان کرد: کسانی که خط مقدم این چهار محور هستند در بخش خدمت رسانی دهیاران و در بخش سیاست گذاری بخشداران هستند، از این رو به نظر می رسد نخست باید نگاه دهیاران به این حرکت متوازن به صورت ویژه جلب شود.

استاندار اصفهان گفت: اگر حرکتی در روستا اتفاق می افتد بایستی پیرامون این موضوعات باشد زیرا دهیاران می‌توانند روستاییان را در همه امور دخالت دهد.

دکتر مرتضوی عنوان کرد: حرکت جهادی به معنای حضور در میدان به صورت مستمر و همراه کردن بخشدار، دستگاه‌های اجرایی و … است.

وی عنوان کرد: اگر در رابطه با عدالت محوری صحبت می‌کنیم این مهم از دست دهیاران بر می آید.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه رضایتمندی مردم بعنوان رکن اصلی بایستی مورد توجه قرار بگیرد، گفت: پایان سال انتخابات را داریم، البته انتخابات یک هدف است که با رضایتمندی مردم محقق می‌شود.

دکتر مرتضوی ادامه داد: برای کسب این رضایتمندی بایستی تمرین مستمر داشته باشیم زیرا با حل مسائل جزئی می توان رضایتمندی فراگیر را احیاء کرد.

وی اظهار کرد: فرمانداران و مدیران استان باید نسبت به نگاهی که در کشور حاکم شده توجه داشته باشند کسی که در روستا زندگی می‌کند یک تولید کننده است ارزش این شخص و مأموریتی که دارد متفاوت از سایرین است زیرا امنیت کشور به امنیت غذایی گره خورده است.

استاندار اصفهان تأکید کرد: بایستی در یک نگاه متوازن دستگاه‌های مختلف را به پشتیبانی از دهیاران درآیند.

وی با اشاره به گزارش ارائه شده از عملکرد دهیاران، بخشداران و دستگاه‌های اجرایی گفت: در استان اصفهان بیش از ۹۲۰ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار داریم که ۸۴۷ روستا دارای دهیاری است.

دکتر مرتضوی خاطرنشان کرد: در روستاهای استان اصفهان در سال گذشته مجموعه دهیاری‌ها بالغ بر یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار داشتند در سال‌جاری نیز یکهزار و ۴۵۰ بودجه مصوب دهیاری‌های استان است که در سه ماهه ابتدای سال ۳۷۸ میلیارد تومان آن در مجموع استان محقق شده است.

استاندار اصفهان متذکر شد: ۸۹۷ پروژه عمرانی در روستاها اجرا شده است که جای قدردانی دارد.

وی عنوان کرد: با پشتیبانی‌های وزارت کشور تسهیلات لازم برای خرید ۱۱۰ دستگاه از انواع ماشین آلات برای دهیاری‌ها فراهم شده است که امروز تعدادی از این ماشین‌آلات توزیع خواهد شد.

دکتر مرتضوی گفت: همچنین براساس مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان مقرر شد ۶۵ دهیاری به عنوان دستگاه اجرایی تلقی شوند که اقدام شایسته‌ای است.

وی از برگزاری بیش از ۲۰۰ رویداد کارآفرینی در دهیاری‌های استان خبر داد و گفت: از بابت این همت بلند از همه دهیاران، بخشداران، شهرداران، فرمانداران، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی، دفتر امور روستایی استانداری و معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان تشکر و قدردانی می‌کنم.

بهمن راعی/ اصفهان

 

کدخبر: 910491 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟