عرضه دستبافته مردم گیلان با برند اصفهان و قم /عدم تشکل مشخص معضل قالیبافان گیلانی

به گزارش رکنا از گیلان، تیمور پورحیدری  در نخستین جشنواره نو آوری اطلاعات فرش دستباف در گیلان اظهار کرد: قابلیت‌های فرش دست بافت گیلان مطلوب است که باید بیشتر در این حوزه توجه شود.

وی با انتقاد از نگاه منفعلانه به حوزه فرش در گیلان، افزود: فرش گیلان با وجود ۱۳ هزار بافنده فرش نیاز به برند سازی دارد و یکی از قطب‌های تولید این بخش در کشور است.

مدیرکل صمت گیلان با تاکید بر اینکه آسیب شناسی در حوزه فرش مورد توجه است، گفت: انگیزش و حمایت از حوزه فرش گیلان در دستور کار قرار گرفته و با احصاء مشکلات و چالش‌ها در راستای حل این مشکلات قدم بر می‌داریم.

پورحیدری با بیان اینکه گیلان در حوزه صادرات فرش قابلیت‌های ارزشمندی وجود  دارد، گفت: فرش ایران و گیلان در جهان حرف برای گفتن دارد.

وی با اشاره به اهمیت برندسازی در حوزه فرش افزود: برند سازی در بخش فرش گیلان بدرستی صورت نگرفته است و همین موضوع به چالش عدم شناخت فرش گیلان تبدیل شده است.

مدیرکل صمت گیلان با تاکید بر لزوم بازاریابی و اقتصادی سازی در حوزه فرش استان بیان کرد: برندسازی و اقتصادی سازی در بخش فرش و ابریشم، اشتغال آفرین است.

پورحیدری با اشاره به فعالیت ۱۳ هزار بافنده فرش در گیلان اضافه کرد: تولید فرش از ۱۲ هزار متر مربع به ۵۱ هزار متر مربع افزایش یافته است.

وی ادامه داد: ۹۲ درصد از بافندگان در گیلان خانم هستند و فقط ۸ درصد آقایان در حوزه فرش فعالیت می‌کنند.

مدیرکل صمت گیلان با بیان اینکه ۹۵۰۰ بافنده تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند، گفت: بافندگان مشکلات زیادی در حوزه بیمه تأمین اجتماعی دارند که خواستار رفع آنها هستیم.

دکتر پورحیدری با اشاره به چالش‌های اعتباری در بخش ارتقای صنعت فرش، بیان کرد: فرش علاقه مندان زیادی دارد اما به علت مشکلات اعتباری در این بخش ضعیف هستیم.

وی به تشریح بخشی از مشکلات و چالش‌های صنعت فرش پرداخت و افزود: نبود برند مشخص، فقدان اعتبارات و نبود تشکلی خاص در حوزه صنعت فرش بخشی از مشکلات این صنعت است.

عرضه فرش گیلان با برند اصفهان و قم 

سید محمد اسحاقی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان در نخستین جشنواره فرش دستباف در گیلان با بیان اینکه فرش در ادوار مختلف با فراز و نشیب‌های فراوان شده است، گفت: حفظ فرهنگ و هنر بافندگی فرش در کشور و گیلان را مدیون بانوان هنرمند هستیم.

اسحاقی با انتقاد از فقدان برند مشخص در حوزه فرش گیلان اضافه کرد: چرا باید فرش گیلان با برند قم و اصفهان عرضه شود.

وی با بیان اینکه برندسازی فرش گیلان مطالبه جدی است، افزود: فرایند برندسازی در حوزه فرش گیلان صورت گرفته نشده است و هنر و اثر زیبای گیلان نباید با نام استان‌های دیگر عرضه شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت‌های ارزشمند در حوزه صنعت فرش و ابریشم، بیان کرد: بیش از ۹۹۰۰ خانوار گیلانی بیش از ۶۰۰ تن پیله تر کرم ابریشم در استان تولید می‌شود.

اسحاقی با بیان اینکه زیرساخت‌های خوبی در حوزه ابریشم در گیلان وجود دارد، گفت: با تشکیل کارگروه احیای فرش و صنعت ابریشم در گیلان، نیازها، بایدها و نبایدهای این حوزه دسته بندی و طبقه بندی شود.

وی با تاکید بر اینکه بروزرسانی و نگاه نو در صنعت فرش مورد تاکید است، افزود: ذائقه شناسی در بازار هدف فرش در کشور کشورهای همسایه بسیار اهمیت دارد.

گفتنی است که مقرر شد؛ خانه خلاق فرش گیلان با حمایت مرکز  ملی فرش کشور احداث گردد و در پایان از فرش دو روی صادراتی  محمدی دعویسرایی رونمایی شد و از ۱۲ هنرمند برجسته و پیشکسوت عرصه فرش با اهدا لوح و تندیس تجلیل بعمل آمد

مرجان گودرزی /گیلان 

کدخبر: 903430 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟