نقش اساسی صنعت فولاد به‌عنوان پیشران توسعه اقتصادی کشور

به گزارش رکنا از اصفهان؛ محمدیاسر طیب نیا،  امروز 16 خرداد در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت مالی  (بورس ،بانک و بیمه) بیان داشت:امروز فولاد مبارکه دارای سهم ۱.۵ درصدی در تولید ناخالص ملی(GDP) است و در عین حال شاهد سهم ۵.۵ درصدی صنعت فولاد در تولید ناخالص ملی در بخش صنعت هستیم. زنجیره فولاد کشور سهم ۱۴ درصدی در ارز آوری را داراست و در سال گذشته ۱۰.۵ میلیون تن محصولات فولادی به دیگر کشورهای جهان صادر شد.

وی افزود:صنعت فولاد کشور برنامه ریزی صادرات ۲۰ میلیون تنی فولاد را دارد که این هدف در تحقق اقتصاد غیر نفتی نقشی محوری خواهد داشت.

مدیر عامل شرکت فولادمبارکه اذعان کرد:زنجیره فولاد اشتغال‌زایی بسیار بالایی دارد و عدد قابل توجه نزدیک به ۲ میلیون نفر در کشور، درآمدشان را از طریق این صنعت کسب می‌کنند. فولاد مبارکه در زمینه اشتغال‌زایی موفق به ایجاد ۳۸۰ هزار شغل به صورت مستقیم و غیر مستقیم شده است. توزیع عادلانه ثروت میان اقشار مختلف جامعه از دیگر مزایای صنعت فولاد در کشور است و شرکت‌های فولادی کشور از اصلی‌ترین بازیگران بازار سرمایه هستند. فولاد مبارکه در سال گذشته بالاترین سود را در بازار سرمایه داشته که توزیع سود آن در بین سهامداران پرشمار و میلیونی فولاد مبارکه از جمله سهام عدالت و صندوق تامین اجتماعی و جمعیتی بالغ بر حدود ۶۰ میلیون نفر را دربرمی‌گیرد.

وی به شاخص دیگر رشد اقتصادی کشورها، بحث توسعه اقتصادی به واسطه توسعه زیرساخت‌ها اشاره کرد. امروز صنایع بزرگ پیشتاز توسعه زیرساخت‌ها ازجمله انرژی هستند و این در حالی است که فولاد مبارکه در سال گذشته اقدام به احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی کرده که فاز نخست آن به میزان ۶۰۰مگاوات در سال جاری و پس از گذشت ۱۴ ماه به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین فولاد مبارکه نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات را در دست احداث دارد که به تنهایی ظرفیت تولید انرژی برق تجدیدپذیر خورشیدی کشور را به بیش از دو برابر افزایش می‌دهد.

وی یادآور شد:صنعت فولاد به‌عنوان یک صنعت پایه در توسعه اقتصادی کشورها نقش اصلی را دارد و توسعه اقتصادی محقق نمی‌شود مگر با تحولات اساسی در ساختار تولید ناخالص ملی. تحول ساختاری در حوزه سیاست‌های اقتصادی زمانی محقق می‌شود که به سمت توسعه مشاغل نوآورانه و فناوری برویم و فولاد مبارکه در این زمینه با تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر مانند تولید ورق فولاد زنگ‌نزن(stainless steel) و ۱۴ گرید جدیدی که فقط در سال گذشته بدون حضور کارشناسان خارجی تولید کرد پیشتاز است.

وی خاطرنشان کرد:سودآوری فولاد مبارکه به هیچ عنوان به واسطه وجود رانت نیست چراکه این مجموعه انرژی برق را بالاتر از قیمت‌های جهانی و انرژی گاز را به قیمت جهانی و چه بسا گران تر خرید می‌کند و باید توجه داشت که هزینه‌های حمل و نقل و نیروی انسانی برای این شرکت نیز چندین برابر دیگر کشورهاست.

وی در پایان سخنان خود گفت:تردیدی نیست که در ساختارهای اقتصادی کشور نیازمند تحول هستیم و در بخش انرژی کشور نیز فرهنگ صرفه‌جویی و اصلاح الگوی مصرف یک ضرورت است. امروز صنعت فولاد از صنایع موفق کشور است و از مزایای زیادی برخوردار است که آن مزایا ضرورت حمایت و پشتیبانی از این صنعت را افزایش داده است.

مشارکت مردم در اقتصاد، تنها راه تحقق رشد تولید پایدار است

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه)گفت:این نمایشگاه فرصتی طلایی برای فعالان اقتصادی جهت افزایش دانش مالی و سرمایه گذاری است. با راه‌اندازی مرکز افکار سنجی، سواد مالی سطوح مختلف از جمله دانش آموزی، دانشجویی، مدیران بنگاه ها و... سنجش شده و نتایج اعلام خواهد شد. بر همین اساس مذاکراتی برای اعمال دروس بورس و سرمایه‌گذاری در کتب درسی با آموزش و پروش انجام شده است.

وی افزود:در صنعت مالی بخش خصوصی جایگاه ویژه‌ای داشته و عمده خدمات بازار سرمایه به عموم توسط این بخش ارائه می‌شود. مقایسه وضعیت بازار سرمایه و به طور مثال در صنعت کارگزاری ۱۰ سال گذشته نشان می‌دهد در گذشته ۱۰ کارگزار برتر بانکی یا عمومی بودند اما اکنون ردپای کمرنگی از کارگزاری‌های بانکی دیده می‌شود و شرکت های کاملا خصوصی بزرگ، خدمات بسیار متنوع با بهره‌وری بالا به فعالان ارائه می‌دهند.

عشقی خاطرنشان کرد:طی چند سال گذشته اکثر نوآوری‌های بازار سرمایه توسط بخش خصوصی بوده و سازمان بورس از ارتقای نقش بخش خصوصی حمایت می کند. مجوز تاسیس نهادهای مالی به بخش خصوصی موید این موضوع است و ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان بورس در ادامه گفت:مشارکت مردم در اقتصاد، تنها راه تحقق تولید است. طی سال جاری یکی از کار ویژه‌ها، پذیرش بخش خصوصی واقعی در بازار سرمایه است که به رشد این بازار کمک می‌کند. افزایش حجم انتشار اوراق بدهی برای شرکت‌های بورسی و غیر بورسی، پذیرش و عرضه اولیه سهام شرکت‌های بخش خصوصی، انتشار اوراق بدهی، تامین مالی شرکت‌ها در دستور کار است.

بهمن راعی/ اصفهان

کدخبر: 898599 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟