طرح زراعت چوب در هشترود اجرا می شود/۱۱۷۰۰ نهال به متقاضیان اجرای این طرح ، تحویل داده شده است

به گزارش رکنا از هشترود؛  مجید سلیمانزاده در مورد این طرح گفت:توسعه یافتگی و تنوع تولید فرآورده های چوبی موجب افزایش مصرف فرآورده های چوبی در ایران گردیده و افزایش جمعیت و تقاضا ، کمبود چوب را نیز روز افزون نموده است . از طرفی دیگر محدودیت های زیست محیطی و لزوم حفظ ذخایر جنگلی برداشت از جنگل را صرفاً برای استفاده و بهره برداری از مواد خام چوب محدود نموده و لاجرم نیازهای مصرفی کشور یا بایستی از طریق واردات و یا از طریق زراعت چوب تأمین گردد.

وی ادامه داد : در این راستا ، واگذاری نهال به اشخاصی که دارای زمین کشاورزی بیش از یک هکتار هستند    و متقاضی کاشت نهال صنوبر در زمین های خود می باشند از طرف اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این نهال ها  در اختیار  عزیزان متقاضی  قرار می گیرد.

سلیمان زاده خاطر نشان کرد:در اجرای طرح زراعت چوب در این شهرستان تعداد " ۱۱۷۰۰ اصله صنوبر" به متقاضیان ارائه گردید و قرار است که ۱۳ هکتار از اراضی کشاورزی  هشترود توسط  افراد متقاضی  به کاشت نهال صنوبر اختصاص یابد.

وی متذکر شد:  افراد متقاضی کاشت نهال صنوبر  متعهد شده اند که در آبیاری و نگهداری نهال ها نهایت تلاش خود را بکنند.

وی در ادامه به تخریب و تصرف اراضی ملی اشاره کرد و افزود:  مامورین اداره منابع طبیعی درصورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی ، علاوه بر توقف عملیات ، نسبت به تنظیم و ارجاع پرونده تخلف به مراجع قضائی اقدام خواهند کرد.

 

  سلیمانزاده در این رابطه گفت: صاحبان اراضی قبل از هرگونه اقدام جدید بر روی عرصه، نسبت به استعلام محل از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اقدام کنند که بعدا دچار مشکلات ناشی از تداخل اراضی خود با اراضی ملی نشوند.

وی تصریح کرد: در صورت مشاهده هرگونه تعدی و تصرف اراضی ملی، مامورین اداره منابع طبیعی به عنوان ضابطین خاص دادگستری مطابق ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع ، علاوه بر توقف عملیات ، نسبت به تنظیم و ارجاع پرونده تخلف به مراجع محترم قضائی اقدام خواهند کرد.

سلیمانزاده اضافه کرد: مطابق مقررات بر اساس ماده ۴۴ و ماده ۴۴ مکرر قانون حفاظت و بهره برداری، چرانیدن غیر مجاز دام در مراتع و جنگل‌ها بدون اخذ پروانه مطلقا ممنوع است و منابع طبیعی می تواند دام افرادی را که بدون پروانه، مبادرت به چرای دام می کنند به نفع خود ضبط کرده و بدون رعایت تشریفات مزایده ، به فروش برساند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری هشترود متذکر شد: باغداران ، قبل از قطع هرگونه درختان باغی، نسبت به اخذ مجوز قطع ، از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقدام کنند تا ممانعتی در دپو محصولات و همچنین در صدور مجوز حمل پیش نیاید‌‌.

سلیمانزاده یاد آوری کرد: برخی از کشاورزان ، زمین مزروعی خود را بعد از برداشت محصول عرصه به دامداران غیر بومی اجاره می دهند که از همه این عزیزان درخواست می شود از اجاره دادن مراتع به عنوان چراگاه به دامداران بومی و غیر بومی جدا پرهیز کنند؛ چرا که با جدیت از ورود غیر مجاز هر گونه دام جلو گیری می شود.

 

وی افزود: دامداران نسبت به وارد کردن دام به مراتع مطابق زمان مندرج در پروانه اقدام کنند. درغیر اینصورت علاوه بر تخریب و از بین رفتن پوشش گیاهی منطقه، باعث فرسایش خاک نیز می شود که این عوامل در ایجاد سیل و رانش زمین در سطح شیب دار تاثیر  مستقیم دارد.

وی در پایان از همشهریان درخواست کرد، در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی موضوع را با شماره تلفن ۰۴۱۵۲۶۲۲۸۳۴ اداره منابع طبیعی اطلاع دهند.

اسماعیل رحیمی / هشترود 

کدخبر: 880545 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟