دومین همایش ملی اوقات فراغت برگزار می‌شود

به گزارش رکنا از مشهد، وحید ساعتچیان در نشست خبری برگزاری دومین همایش ملی و اولین همایش بین‌المللی نیمه‌مجازی اوقات فراغت که در دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) برگزار شد، اظهار کرد: در راستای سیاست‌های کلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ماموریت‌های آستان قدس رضوی تصمیم گرفتیم در ادامه برگزاری سلسله همایش‌های علمی در حوزه علوم ورزش دومین همایش ملی و اولین همایش بین‌المللی اوقات فراغت را نیز برگزار کنیم که طی ۲ روز در تاریخ ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت‌ ماه این همایش اجرا می‌شود.  

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی لازم برای برگزاری این همایش از حدود هشت ماه قبل صورت گرفت و شعار محرومیت‌زدایی با هدف توسعه ورزش تربیتی و سبک زندگی سالم برای آن انتخاب شد. این موضوع از این رو اهمیت دارد که بدانیم توجه به اوقات فراغت سبب بهداشت جسم و روان می‌شود و عدم توجه به آن زمینه‌ساز آسیب‌هایی برای هر جامعه‌ای خواهد شد.

وی افزود: از طرف دیگر کم‌کم به فصل تابستان نزدیک می‌شویم و همین مساله توجه به اوقات فراغت را برای خانواده‌ها بیش از پیش پررنگ‌تر می‌سازد.

دبیر کل دومین همایش ملی اوقات فراغت خاطرنشان کرد: برای این همایش فارغ از ارائه اطلاعات علمی سه پیش‌نشست تخصصی برای شهروندان و جامعه در نظر گرفته شد. در پیش‌نشست اول بررسی فناوری‌ها و نوآوری‌های نوین در اوقات فراغت ۱۹ فروردین‌ ماه برگزار شد.

وی اظهارداشت: پیش‌نشست دوم مخاطبان خاص‌تری را در نظر گرفت و موضوع آن تندرستی و سلامت در سالمندان بود. در پیش‌نشست سوم نیز ترجیحات ایرانیان در گذراندن اوقات فراغت بررسی شد و در این برنامه سخنرانان به بیان آخرین شیوه‌های زندگی جامعه ایرانی پرداختند.  

ساعتچیان در خصوص برنامه‌های دومین همایش ملی و اولین همایش بین‌المللی اوقات فراغت گفت: آنچه که در همایش اصلی به آن پرداخته می‌شود به این ترتیب است که در روز اول همایش قرار است به موضوع محرومیت‌زدایی و توسعه ورزش تربیتی و در روز دوم به موضوع سبک زندگی پرداخته شود.

وی تصریح کرد: همچنین فراخوانی منتشر شد که طی آن محققان زیادی مقالات خود را در همین موضوعات برای ما ارسال کردند. در این همایش وزیر ورزش یا نماینده وی، رئیس کمیته ورزش مجلس شورای اسلامی و معاون علمی آستان قدس رضوی حضور خواهند داشت.

وی اضافه کرد: گشت و گذار در رسانه‌های تصویری و مکتوب با ۶۰ درصد بیشترین سهم را در آمار ارائه شده برای ایران دارد. همچنین فراغت فعال با منشا ورزشی و تفریح کمتر از ۱۴ درصد را به خود اختصاص داده است. بازی‌های کامپیوتری هم سهم ناچیزی در پوشش گذران اوقات فراغت ایرانیان را داشته است.

دبیر کل دومین همایش ملی اوقات فراغت یادآور شد: امیدواریم موفقیت همایش اول را در همایش دوم هم شاهد باشیم. در اختتامیه همایش دوم اوقات فراغت فراخوان سومین همایش ملی و دومین همایش بین‌المللی اوقات فراغت نیز منتشر خواهد شد که قرار است آن همایش به موضوع اوقات فراغت، فعالیت‌های دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی بپردازد.

ساعتچیان در خصوص دلیل میزبانی مشترک دانشگاه‌های امام رضا(ع)، تهران و کرمانشاه از این همایش عنوان کرد: از آنجایی که این همایش به صورت ملی برگزار می‌شود، تصمیم گرفتیم دانشگاه‌هایی از شرق، مرکز و غرب کشور را درگیر این برنامه کنیم و میزبانی مشترک داشته باشیم. برای همایش سوم هم در نظر داریم که از دانشگاه‌های مازندران و شیراز به عنوان میزبان مشترک استفاده کنیم.

وی افزود: اعطای مجوزهای بین‌المللی به همایش‌های داخلی شرایط خاصی دارد. مجوز بین‌المللی شدن این همایش حدودا ۲ ماه است که صادر شده و در حال حاضر سه مقاله خارجی نیز به دست ما رسیده است. با چند استاد از کشورهای کرواسی، ترکیه، مالزی و ماکائو صحبت شده و قرار است که این افراد در همایش به صورت مجازی حضور داشته باشند.

کدخبر: 780726 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟