عبدالکریم سروش تندروها را کاسب جنگ خواند

عبدالکریم سروش با انتشار فایلی تصویری به مسائل اخیر ایران، حمله آمریکا، ادامه جنگ و اظهارات سید محمد خاتمی واکنش نشان داد. 

در ادامه اظهارات کامل او را بخوانید: 

«همه می‌دانیم که در دو سوی این جنگ، چه آن‌ها که در طرف دشمن و بیرونی هستند و چه آن‌ها که در درون هستند، کاسبان جنگ کم نیستند. کاسبان مرگ کم نیستند. خون‌خواران کم نیستند. 

کسانی که از جنگ کاسبی می‌کنند. حیثیت و منزلت و منفعت پیدا می‌کنند و دوست دارند که این آتش فرو ننشیند و خاکستر نشود و به همین سبب هم در این آتش شوم میدمند و متاسفانه خلقی را خاکستر می‌کنند. این آگاهی برای همه ما نیکوست تا بدانیم که دشمن هم درون است و هم بیرون. 

من دیدم، وقتی که جناب آقای خاتمی رئیس جمهور اسبق که یکی از نیکخواهان شریف ایران است نامه‌ای و بیانیه‌ای نوشتند و منتشر کردند که در آن از صلح سخن گفته بودند و از رفع فتنه و از خاموش کردن آتش؛ از درون چه حمله‌ها، چه بی‌حرمتی‌ها و چه اهانت‌ها به ایشان شد. حتی ایشان را سخنگو و زبان اسرائیل خواندند. 

این تندروان همیشه آفتی برای آرامش در کشور ما بودند و همیشه بر طبل جنگ، بر طبل تفرقه و طبل دوگانگی می‌کوبیدند برای اینکه از این میان مغازه خود و دکان خود را پر رونق کنند. گویی که آرامش با مزاج آن‌ها نمی‌سازد و دوست می‌دارند که در غوغا زندگی کنند و به آتش این غوغا همگان را بسوزانند. ما دعا می‌کنیم که «یا رب ز باد فتنه نگهدار خاک پارس چندان که آب را بود و خاک را بقا» و باید آگاه باشیم که دشمنان ما متاسفانه در هر دو سو قرار دارند. 

ما هم در بند پیکار بیگانه هستیم و هم با دشمن نفس که در خانه ما لانه گزیده، روبرو هستیم. فرو نشاندن این آتش و خاموش کردن طبل‌های جنگ وظیفه همه ماست. به هر نحوی که می‌توانیم. دل قوی داریم که ملتی با ماست و این اقلیتی که چنین آشوب می‌کنند و غبار برمی‌انگیزند و چشم‌ها را تیره می‌کنند و آینده کشور را تیره می‌کنند؛ اقلیت‌اند و آن‌ها را به هر نحوی باید سر جایشان نشاند و به آن‌ها فهماند که مصالح یک ملت، فدای مصالح شوم شما اقلیت نخواهد شد و نباید بشود.»

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1232521
  • هشدار شهروندان آمریکایی به ترامپ: ۱۰۰ روز تا انتخابات مانده، تکلیف خروج از جنگ را روشن کن! + فیلم

اخبار تاپ حوادث