حمله نظامی ترامپ به ونزوئلا، گرینلند و اتحاد نظامی غرب را در بلاتکلیفی فرو برد
تبلیغات

به گزارش گروه ترجمه رکنا، به نقل از سی ان ان، در سخنرانی‌ای که به‌طور ملی پخش شد، مت فریدریکسن به دانمارکی‌ها یادآور شد که پیش‌تر «به‌روشنی موضع پادشاهی دانمارک را اعلام کرده است و اینکه گرینلند بارها اعلام کرده نمی‌خواهد بخشی از ایالات متحده باشد.»

با این حال، او همچنین درباره پیامدهای هرگونه اقدام نظامی آمریکا برای تصرف گرینلند هشدار داد — موضوعی که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به‌صراحت از رد آن خودداری کرده است.

فریدریکسن گفت: «اول از همه، فکر می‌کنم باید رئیس‌جمهور آمریکا را جدی گرفت وقتی می‌گوید گرینلند را می‌خواهد.» این اظهارات بازتاب نگرانی‌های فزاینده درباره نیت‌های ترامپ پس از اقدام نظامی غیرمعمول او در ونزوئلا بود.

ترامپ-گرینلند-اتحادغرب4

او افزود: «اما می‌خواهم روشن کنم که اگر ایالات متحده تصمیم به حمله نظامی به کشور دیگری از ناتو بگیرد، همه چیز متوقف خواهد شد، از جمله ناتو و در نتیجه امنیتی که از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون برقرار بوده است.»

این نگرانی جدی و مشترک میان متحدان ناتو وجود دارد که مسئله گرینلند نه‌تنها می‌تواند یک شریک قدیمی آمریکا را خشمگین و تحقیر کند، بلکه با افزایش فشار واشنگتن، اتحاد نظامی غرب را نیز دچار تزلزل سازد.

ترامپ روز یکشنبه بار دیگر تأکید کرد که ایالات متحده از نظر «امنیت ملی» به گرینلند نیاز دارد.

او در گفت‌وگو با خبرنگاران در هواپیمای اختصاصی ریاست‌جمهوری گفت: «ما به گرینلند نیاز داریم … در حال حاضر بسیار استراتژیک است. گرینلند پر از کشتی‌های روسی و چینی است.»
او ادامه داد: «ما از نظر امنیت ملی به گرینلند نیاز داریم و دانمارک قادر به انجام این کار نخواهد بود.»

دوشنبه شب، استفن میلر، معاون رئیس‌جمهور در امور سیاست‌گذاری کاخ سفید، بار دیگر ادعا کرد که «گرینلند باید بخشی از ایالات متحده باشد»، اما تصریح کرد که استفاده از نیروی نظامی برای تصرف آن ضروری نخواهد بود.

میلر در برنامه «The Lead with Jake Tapper» شبکه CNN گفت: «هیچ‌کس به‌طور نظامی با ایالات متحده بر سر آینده گرینلند جنگ نخواهد کرد.»

هنگامی که از او پرسیده شد آیا مداخله نظامی منتفی است، میلر به جای پاسخ مستقیم، به ادعای دانمارک درباره این قلمرو قطبی اشاره کرد.

ترامپ-گرینلند-اتحادغرب2

این اظهارات پس از آن مطرح شد که همسر میلر و متحد ترامپ، کتی میلر، تصویری از نقشه گرینلند با پرچم آمریکا را در شبکه X منتشر کرد و نوشت: «به‌زودی.»

این آخرین یادآوری از جاه‌طلبی مکرر دولت ترامپ است که متحدان سنتی واشنگتن در اروپا — و به‌ویژه دانمارک — را نگران کرده است.

شبکه CNN در ماه اکتبر از گرینلند بازدید کرد، زمانی که ارتش دانمارک یک نمایش بی‌سابقه قدرت نظامی ترتیب داد که رسماً برای بازدارندگی تهدیدات رو به افزایش روسیه و چین انجام شد.

مقامات نظامی دانمارک به CNN گفتند که ممکن است مسکو هم‌اکنون درگیر نبرد در اوکراین باشد، اما پس از پایان این درگیری خونین، انتظار دارند روسیه منابع خود را به منطقه قطبی منتقل کرده و تجربه جنگی خود را برای ایجاد تهدیدی بسیار بزرگ‌تر در قطب شمال به کار گیرد.

چین نیز ادعاهای خود در قطب شمال را افزایش داده، در گشت‌ها و تمرین‌های مشترک با کشتی‌های روسی شرکت می‌کند، پروژه‌های زیرساخت قطبی را تأمین مالی می‌کند و برنامه‌ای به نام «جاده ابریشم قطبی» برای حمل‌ونقل دریایی در قطب شمال در دست توسعه دارد. چین حتی خود را «کشور نزدیک به قطب شمال» اعلام کرده، اگرچه شمالی‌ترین شهر بزرگ آن، هاربین، تقریباً هم‌عرض ونیز در ایتالیا است.

با این حال، فرماندهان ارشد نظامی دانمارک در دیدارهای حضوری اعلام کرده‌اند که نه روسیه و نه چین در حال حاضر تهدید نظامی قابل توجهی برای گرینلند ندارند.

ژنرال سرن اندرسن، رئیس فرماندهی مشترک قطب شمال دانمارک، به CNN گفت: «فکر نمی‌کنم در حال حاضر تهدیدی برای گرینلند داشته باشیم.»

علاوه بر این، مقامات نظامی دانمارک تأکید می‌کنند که دفاع از بزرگ‌ترین جزیره جهان — به اندازه شش آلمان یا دو ایالت بزرگ آمریکا، آلاسکا و کالیفرنیا — نسبتاً ساده است. به گفته یکی از مقامات نظامی دانمارک، شرایط سخت جوی، توپوگرافی کوهستانی و کمبود زیرساخت‌ها، کل سواحل شرقی این قلمرو را «عملاً غیرقابل فتح» می‌کند.

ترامپ-گرینلند-اتحادغرب3

مقامات نظامی دانمارک به‌طور خصوصی به CNN گفته‌اند که مانورهای زمینی، هوایی و دریایی عملاً با هدف نشان دادن جدیت دانمارک در حفظ امنیت گرینلند پس از تهدیدهای مکرر ترامپ طراحی شده است، تا او را قانع کنند که نظرش را تغییر دهد.

اما به نظر می‌رسد این استراتژی مؤثر نبوده است. و با توجه به اینکه دولت ترامپ با آنچه در ونزوئلا به‌عنوان موفقیتی شگفت‌انگیز تلقی می‌کند جسورتر شده است، آینده گرینلند و انسجام اتحاد نظامی غرب بار دیگر در بلاتکلیفی فرو رفته است.

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات