مهاجرانی: بخشیده شدن جریمه دیرکرد تسهیلات خرد / حمله به زندان اوین مصداق جنایت جنگی

به گزارش خبرنگار رکنا، فاطمه مهاجرانی امروز سه شنبه ۳۱ تیر در ابتدای نشست خبری با خبرنگاران که به منظور به تصویرکشیدن جنایت رژیم صهیونیستی در حمله جنایتکارانه به ساختمان شیشه ای صدا و سیما در این سازمان رسانه ای برگزار شده است، با گرامیداشت یاد شهدای این سرزمین از شهدای ۳۰ تیر تا امروز؛ شهدای انقلاب، دفاع مقدس، مدافعان حرم، مدافعان امنیت و سلامت، شهدای هسته‌ای، شهدای ترور و شهدای جنگ ۱۲ روزه، به ارائه گزارشی درمورد عملکرد دولت و همچنین آماری درخصوص شهدا و آسیب‌های وارده در طول جنگ ۱۲ روزه پرداخت.

مهاجرانی با اشاره به اینکه از ابتدای شروع جنگ وزرا به تناسب حوزه کاری فعالیت خودشان را شروع کردند، گفت: در همان ساعات اولیه ستادهای بحران تشکیل شد از جمله اورژانس، آتش‌نشانی، هلال احمر به میدان آمدند.

سخنگوی دولت افزود: در طول جنگ ۱۲ روزه یک هزار و ۶۲ شهید داشتیم که از میان آنها ۱۰۲ زن و ۳۸ کودک، ۱۸ کادر درمان، ۵ امدادگر هلال احمر، ۳۴ دانش آموز، ۵ فرهنگی و به طورکلی ۲۷۶ شهید غیرنظامی بودند و استان تهران با ۲۶۵ شهید بیشترین تعداد شهید را در طول جنگ داشت.

مهاجرانی دربیان آسیب های که در طول جنگ به مراکز غیرنظامی وارد شده، اظهار داشت: ۸ هزار واحد مسکونی و ۲۱۹ واحد صنعتی، ۷ بیمارستان و ۱۱ آمبولانس مورد آسیب واقع شد.

حمله به زندان اوین مصداق جنایت جنگی 

وی خاطر نشان کرد: حمله به زندان اوین از جانب نهادهای بین‌المللی مصداق جنایت جنگی شناخته شد و با وجود همه جانبداری‌ها، ما خودمان را موظف به پیگیری حقوقی این موضوع می‌دانیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که جنگ ۱۲ روزه چه درسی برای دولتمردان داشته است، گفت: نگاه برنامه ریزی شده و نظام مند به موضوعات اقتضا می کند که اولا ضعف ها را به درستی بدون هیچ گونه بزرگنمایی و کوچک نمایی بررسی کنیم. این کار با نظارت معاونت اول ریییس جمهور در حال پیگیری است چرا که همه دستگاه ها ضعف هایی دارند و این کاملا پذیرفته است. بنابراین نقاط قوت و ضعف در حال بررسی است. 

وی افزود: یکی از دستاوردهای دفاع مقدس برای ما این بود که  یکبار دیگر فهمیدیم که باید به مردم اعتماد کنیم و فصل نوینی از حکمرانی را با مردم شروع کنیم. بیشتر همدیگر را تاب بیاوریم و از نقد ناراحت نشویم چرا که نقد ناشی از دوست داشتن است. همچنین این که باید بیشتر با مردم حرف بزنیم و بیشتر صداهای این جامعه متکثر را به رسمیت بشناسیم و میزان اعتماد به مردم و میزان واگذاری امور به مردم داشته باشیم و بخش خصوصی را به عنوان شریک راهبردی دولت بدانیم و امور را به او واگذار کنیم.

مهاجرانی با بیان اینکه در این مدت ارز ترجیحی برگشت و در راستای کنترل قیمت، ممنوعیت ورود بعضی کالاها برداشته شد، افزود: دولت‌ کار عادی خودش‌ را انجام‌ می‌دهد و مردم‌ باید به زندگی عادی برگردند و همه‌ به این نقطه‌ رسیده‌ایم که همه‌ ما باید پای کار ایران بایستیم.

ضرورت تقویت سرمایه اجتماعی 

سخنگوی دولت درخصوص ضرورت تقویت انجسام ملی و سرمایه اجتماعی، گفت: سرمایه اجتماعی، انسجام اجتماعی، رضایتمندی، مشارکت و اعتماد، مفاهیمی به‌شدت درهم‌تنیده هستند که در سطوح مختلف جامعه باید به‌طور هماهنگ تقویت شوند. در سطح خرد، تمرکز بر مشارکت اجتماعی است؛ در سطح میانی، انسجام اجتماعی پیگیری می‌شود؛ و در سطح کلان، کارآمدی حاکمیت مورد توجه قرار دارد.

مهاجرانی افزود: برنامه‌هایی در حال اجراست تا ضمن تقویت اقتدار ملی در مسیر بازدارندگی، اعتماد عمومی نیز افزایش یابد؛ زیرا مردم باید احساس کنند که نیروهای نظامی به‌خوبی از امنیت آنان حراست می‌کنند.

وی با بیان اینکه افزایش مشارکت اجتماعی، نشاط عمومی، شفافیت، مبارزه با فساد، و جلوگیری از تکرار ناکارآمدی‌ها، از جمله مطالبات جدی مردم است که دولت در حال پیگیری آن‌هاست، گفت: سامانه‌ای از سوی سازمان امور اداری و استخدامی کشور راه‌اندازی شده که هدف آن ارتقای پاسخگویی نهادهای دولتی به مردم است و تقویت هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی، ارتقای هویت ملی و فرهنگی، و همگرایی برای ساختن آینده‌ای بهتر، از دیگر محورهای اصلی در مسیر پیش‌روست.

پیش بینی بسته‌ حمایتی برای کسب‌وکارهایی دانش‌بنیان 

مهاجرانی با بیان اینکه برای حمایت از کسب‌ و کارهایی که در زیست‌بوم دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند، بسته‌ حمایتی پیش‌بینی شده است، گفت: فصل اول این بسته شامل شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک‌تر می‌شود که در طول مدت دفاع مقدس ۱۲ روز دچار آسیب و خسارت در حوزه‌های نیروی انسانی، زیرساخت، فروش و مواد اولیه شده‌اند. این تسهیلات به مدت ۹ ماه ارائه شده و تا سقف ۷ میلیارد تومان است و دارای ۳ ماه دوره تنفس خواهد بود.

وی تاکید کرد: این تسهیلات به کسب‌وکارهایی تعلق می‌گیرد که در این مدت تعدیل نیروی انسانی نداشته‌اند و همچنین در آینده نیز نیروی انسانی خود را حفظ کنند و در افزایش سهم جوانان در حوزه اشتغال همکاری کنند. سقف این تسهیلات از ۱۰۰ میلیارد تومان آغاز شده و متناسب با حوزه فعالیت شرکت‌ها قابل افزایش است. مدت این تسهیلات ۶ ماه بوده و با ۳ ماه دوره تنفس پرداخت خواهد شد.

بخشیده شدن جریمه دیرکرد تسهیلات خرد 

سخنگوی دولت درپاسخ به سوالی درمورد دریافت جریمه دیرکرد تهسیلات از سوی برخی بانک ها، گفت: در ایام جنگ اخیر، به‌صورت روزانه در خدمت مردم عزیز بودم و گزارش عملکرد کارگروه‌ها را به اطلاع می‌رساندم. در همان مقطع نیز اعلام شد که جریمه دیرکرد پرداخت اقساط تسهیلات خرد، تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان، در ماه‌های خرداد و تیر مشمول بخشودگی خواهد شد.

افرادی که اصل مبلغ تسهیلات دریافتی آن‌ها کمتر از ۷۰۰ میلیون تومان است، نگران جریمه دیرکرد نباشند. درصورت تغییر در رویه، اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد گرفت و چنانچه بانکی تخلفی در این زمینه مرتکب شود، موضوع به‌طور دقیق بررسی خواهد شد.

وضعیت غزه نمونه بارز جنایت علیه بشریت 

سخنگوی دولت در ادامه با اظهار تأسف عمیق از اوضاع غزه و جنایات وحشیانه صهیونیست های اشغالگر در این منطقه گفت: نزدیک به ۶۰ هزار نفر تاکنون در غزه شهید شده اند و تعدادی از این عزیزان کودکانی هستند که بر اثر گرسنگی جانشان را از دست می دهند، شرم بر جهانی باد که در قرن بیست و یکم انسان‌هایی را این‌گونه در گرسنگی قرار می دهد.

وضعیت بازسازی و نوسازی منازل تخریب شده بر اثر جنگ در تهران و شهرستانها

مهاجرانی درخصوص وضعیت بازسازی منازل آسیب دیده از جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی با بیان اینکه موضوع بازسازی منازل در چند بخش، دسته‌بندی شده است، تصریح کرد: نخست منازل در تهران که طبق مصوبه دولت، بازسازی آن به شهرداری تهران واگذار شده است. شهردار تهران و تیم ایشان آیین‌نامه‌ای مفصل در این زمینه طراحی کرده‌اندکه در آن، آسیب‌ها از شکستگی شیشه و جابجایی پنجره تا تخریب کلی منازل، دسته‌بندی

و نحوه ترمیم و بازسازی مشخص شده است. این آیین‌نامه شامل بازسازی‌های جزئی، کلی و همچنین تخریب و نوسازی است بیشترین میزان آسیب در استان تهران، به ویژه در شهر تهران،مشاهده شده است. 

وی درباره بازسازی منازل در شهرستان‌ها، نیز گفت: طبق مصوبه دولت، بازسازی منازل آسیب دیده در شهرستانها به استانداری‌ها و بنیاد مسکن سپرده شده است. یکی از موضوعات بسیار جدی در این زمینه، اسکان موقت آسیب‌دیدگان است.

سخنگوی دولت افزود: با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود فرآیند بازسازی تا دو سال به طول بیانجامد، اقامت طولانی‌مدت در هتل برای این عزیزان مناسب نیست، زیرا هتل نمی‌تواند خلأ آسیب‌های روحی ناشی از حوادث را جبران کند، به خصوص برای افرادی که تجربه جنگ را نیز پشت سر گذاشته‌اند لذا برای این افراد، مکانی برای سکونت در نظر گرفته می‌شود. یا منزلی برای آن‌ها تهیه می‌گردد، یا خودشان منزلی را پیدا می‌کنند البته سقف هزینه‌ها برای این منازل مشخص شده است همچنین، پشتیبانی برای تأمین وسایل منزل نیز صورت خواهد گرفت.

مهاجرانی سازمان نوسازی مدارس را مسئول بازسازی مدارس معرفی کرد و گفت: بازسازی واحدهای صنعتی نیز توسط وزارت صنعت معدن تجارت انجام خواهد شد.

مستند سازی جنایات رژیم صهیونیستی در حال پیگیری است 

سخنگوی دولت درخصوص مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه این کار هم از جانب دولت و هم بخش خصوصی در حال پیگیری است گفت: از همان روز جمعه کار شروع شد و مکاتباتی با شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری شکل گرفت. جدای از اینکه معاونت حقوقی به صورت ویژه روی این موضوع کار می‌کند سازمان‌های مردم نهاد و مشخصاً هلال احمر به عنوان یک سازمان غیردولتی پیگیر این موضوع است و شکایت هایی را هم ثبت کرده.

مهاجرانی افزود: یکی از کارهای بسیار زیبایی که در طول این مدت اتفاق افتاد این بود که انجمن جامعه‌شناسی ایران توانست انجمن جامعه‌شناسی رئیس رژیم صهیونی را از جمع انجمن های جامعه شناسی خارج کرد.

موضوع بازسازی‌ها در بودجه دیده نشده بود

وی در پاسخ به سوالی درخصوص موضوع کسری بودجه، با اشاره به اینکه موضوع بازسازی‌ها در بودجه دیده نشده بود، گفت: کارگروهی از جانب سران قوا برای بررسی موضوع کسربودجه تشکیل شده است.

دیپلماسی ایران با کشورهای منطقه موفق بوده است

مهاجرانی در ادامه با اشاره به مواضع دوستان و همسایگان ایران درخصوص تجاوز رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: وزیر امور خارجه به عنوان رسمی‌ترین نهاد شخص دیپلماسی کشور در طول

این ایام و در راستای رساندن صدای مردم و استفاده حداکثری از همه ظرفیت هایی که وجود دارد سفرهای مکرری را به نقاط مختلف جهان داشت.

وی افزود: با توجه به ارتباط خوبی که در طول این مدت و البته از دولت قبل با کشورهای همسایه و سازمان‌های شرق دنیا شروع شده بود، سازمان شانگهای که در روز بیست چهارم خرداد این موضوع را محکوم کرد و در پانزدهم تیرماه هم در نشستی که در برزیل برگزار شد بریکس آن را محکوم کرد. شاهد موضع گیری های بسیار شجاعانه‌ای در همسایگان از جمله پاکستان، و ترکیه بودیم که خیلی واضح موضع‌گیری‌های خیلی مشخصی کردند کشورهای عربی هم در این زمینه واکنش های خوبی را نشان دادند این موضوع نشان از این دارد که دیپلماسی ما در ارتباط با کشورهای منطقه دیپلماسی موفقی بوده است.

دولت از وضعیت قیمت‌ها خبر دارد/ تصمیم گیری درمورد قیمت برنج بعد از فصل برداشت

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درخصوص افزایش قیمت کالاها از جمله برنج و اقدامات دولت در این زمینه، گفت: با افزایش قیمت، تولیدکننده کالا خوشحال می‌شود اما سازمان تعزیرات اگر خلافی صورت بگیرد، برخورد می‌کند.

درمورد برنج وارداتی مشکل چندانی نیست اما هنوز برنج ایرانی وارد چرخه قیمت‌گذاری نشده است.

وی افزود: مردم می‌پرسند که آیا دولت از قیمت‌ها خبر دارد، پاسخ این است که؛ بله، دولت قیمت‌ها را می‌داند و تلاش می‌کند تا مدیریت صورت بگیرد. بعد از برداشت برنج، دولت درمورد قیمت برنج داخلی تصمیم می گیرد.

تمجید از عملکرد کامیونداران 

سخنگوی دولت با بیان اینکه با شروع سال شاهد افزایش ۳۰ درصدی بهای بلیط حمل و نقل عمومی ریلی و جاده ای بودیم اما آنها به صورت داوطلبانه این افزایش را تا پایان دقاع مقدس ۲ به تعویق انداختند، از عملکرد کامیون‌داران تمجید کرد که با وجود اینکه در حین اعتصاب بودند، اعتصاب راشکستند و وارد کار خدمت‌رسانی به مردم شدند.

تسهیلات ودیعه مسکن مستأجران

مهاجرانی درخصوص تسهیلات ودیعه مسکن مستأجران گفت: مصوبه‌شورای عالی مسکن که با حضور رئیس جمهور به تصویب رسید این بود که ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای ودیعه مسکن مستاجران تخصیص پیدا کرد.

وی افزود: کسی که ملکش را اجاره داده بوده و ودیعه‌ای را دریافت کرده امروز آن ملک را به خاطر حمله رژیم صهیونیستی از دست داده و تازه باید سعی کند به یک طریقی آن ودیعه را برگرداند. آن مستاجر هم دیگر نه خانه دارد و برخی حتی وسایل زندگی هم ندارند. این موضوعی است که اگر به‌درستی مدیریت نشود چالش‌های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت. 

مهاجرانی با تأکید بر اینکه بنابراین در این مسیر تسهیلات کمک ودیعه مسکن پیش بینی شده و با تصویب شورای عالی مسکن تسهیلاتی برای قرض الحسنه درنظر گرفته‌ شده است، یادآور شد: امروز جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و اعضای شورای عالی مسکن برگزار خواهد شد. هدف این جلسه، استفاده از ظرفیت‌ها به‌ویژه بخش خصوصی و انبوه‌سازانی است که در این حوزه فعالیت دارند تا بتوانند در پیشبرد اهداف مرتبط کمک کنند.

مردم در جنگ ۱۲ روزه کار خود را انجام دادند، امروز نوبت دولت است 

 سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه در ایام جنگ ۱۲ روزه مردم کار خودشان را انجام دادند و اکنون نوبت دولت است که باید اقدام مناسب را انجام بدهد، به برخی دستورالعمل‌های دولت اشاره کرد و افزود: موضوع اول موضوع بازسازی است و پس از آن کمک به کسب و کارهایی است که چه ناشی از حمله مستقیم یا به نحو غیرمستقیم اسیب دیده اند، باید کمک کنیم آن‌ها بتوانند کارشان را به‌درستی انجام دهند.

وی در ادامه گفت: افزایش کارآمدی دولت نیز جزء موضوعاتی است که بارها مورد تأکید واقع شده. می‌دانیم که در برخی از حوزه ها به اندازه کافی کارآمدی وجود ندارد، هیچگونه لاپوشونی هم ندارد خیلی شفاف و با شجاعت اعلام می‌کنیم که هر جا ناکارآمدی وجود دارد دولت حتماً برای رفع آن اقدام خواهد کرد. موضوع ثبات اقتصادی و بهبود وضعیت اقتصادی مردم نیز جزو موضوعاتی است که در دستور کار دولت است.موضوع دیگر مبارزه با فساد و جلوگیری از افزایش فاصله طبقات اجتماعی است شکاف طبقاتی نباید دامن زده شود، بایستی در راستای عدالت اجتماعی و شنیدن صدای آحاد مردم گام برداریم.

پاسخ ایران به اشتباه دوباره رژیم صهیونی، کوبنده تر خواهد بود

مهاجرانی درخصوص احتمال آغاز مجدد جنگ و چند و چون آمادگی درمورد آن با تأکید بر اینکه درصورت چنین اقدامی رژیم صهیونیستی باید منتظر پاسخ کوبنده‌تری باشد، گفت: مسئولان باید آمادگی کامل برای جنگ داشته باشند و مردم باید کاملا عادی زندگی کنند. جای مردم و مسئولین در این زمینه نباید عوض شود. مسئولان اعم از نیروهای نظامی و دفاعی، نیروهای امنیتی، و کل دولت که در بدنه کار اجرایی هستند در آمادگی کامل به سر می‌برند ولی مردم باید به زندگی عادی برگردند. کسب و کارها و نشاط اجتماعی نیاز به زندگی عادی مردم دارد. 

وی همچنین تصریح کرد: این تهاجم را نباید عادی‌سازی کنیم، این یک تجاوز آشکار است و اگر ما بخواهیم زیاد منتظرش بمانیم حتماً عادی‌سازی می‌کنیم! 

اخبار تاپ حوادث

وبگردی